Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 23. kole krajského přeboru

 
středa, 26. dubna 2023, 09:59

Jihočeský kraj - Ve 23. kole krajského přeboru poprvé na jaře ztratili body fotbalisté Jindřichova Hradce, kteří uhráli v Týně nad Vltavou pouze remízu 1:1. Hlavní pronásledovatelé Olešník a Hluboká nezaváhaly, i tak si ale vedoucí celek od Vajgaru udržuje bezpečný náskok. Poprvé na jaře slavila vítězství na domácím hřišti Jiskra Třeboň, Jankov porazila 3:0.

Výsledky 23. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny 5:0 (2:0)

Góly: 8. Škoda (pen.), 35. Funda, 64. Krejčí, 75. Kadlec, 80. Rottenborn. Rozhodčí: Votava – Albert, Kollmann. ŽK: 1:4 (Kadlec – Hruška, Kodras, Chromčák, K. Brůha). Diváci: 100.

Hluboká: Konečný – Kolafa (69. Blažek), Krejčí (75. Rottenborn), Otepka, Antoš – Hrachovec (77. Šuba), Funda, Škoda (73. Pecka), Rubick – Hájek (75. Křiváček), Kadlec. Trenér Kokeš.

T. Sviny: K. Brůha – D. Brůha, Valut, D. Kodras, Tomek – Hruška (69. Šafránek), Novák (87. L. Gažák), Kolář, Chromčák (80. Fatura), Macák, M. Kodras. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: nehlášeni - M. Kodras

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Utkání s Trhovými Sviny se nám konečně povedlo tak, jak jsme si představovali. Sice jsme zase dělali chyby, ale byli jsme více nebezpeční a dokázali jsme vstřelit i více branek. Teď už se můžeme soustředit na klíčový duel v Jindřichově Hradci.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Po čtyřech zápasech bez prohry jsme cítili, že bychom mohli potrápit i silnou Hlubokou. Bohužel již od začátku byla vidět kvalita domácího mužstva, které se rychle dostávalo do šancí a brzo po penaltě vedlo. Navíc se do poločasu výstavně trefil Funda. Ve druhé půli stále dominovali domácí. Škoda, že se nám nepodařilo snížit, když jsme šli od půlky hřiště sami na gólmana, který ale Macáka vychytal. To byla opravdu veliká šance, která by třeba mohla domácí alespoň trochu znervóznit. To se ale nestalo, a tak na Hluboké bez problémů zůstaly tři body. Nutno říct, že domácím se zápas opravdu povedl, nám vůbec.“


FC Silon Táborsko B – FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 23. Szó, 64. Lafata. Rozhodčí: Krčín – Votava, Albert. Delegát: Urban. ŽK: 2:2 (Ott, Jansa – Szó, Vrážek). Diváci: 85.

Táborsko B: Hňup – Kupka (68. Chotovinský), Pajer, Pánek, Fišer – Činčura (46. Švec), Jansa, Neužil, Aloizio - Trantýr, Ott. Trenér Jelen.

Olešník: P. Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, Vojta - Miklík, Szó, Lafata, Heller, Martinec (65. D. Tomášek) - Toth. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Hňup – Vrážek

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Bohužel jsme další domácí utkání opět nezvládli. V první půli jsme soupeři nechávali hodně prostoru, což mu vyhovovalo. Potrestal nás gólem po z centru, který nikdo netečoval a míč doskákal až do branky. Do druhé půle jsme vstoupili lépe, nějaké šance jsme si vytvořili, ale bohužel bez gólového efektu. A tak nás Olešník potrestal druhým gólem a bylo hotovo.“ 

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): "Věděli jsme, že Táborsko nebude jednoduchým soupeřem, má běhavý a dobře  organizovaný tým. Na jaře mělo Táborsko dobrou střeleckou formu i díky podpoře afrických hráčů z druholigového áčka a zodpovědně jsme se na to připravili. V první půli jsme byli lepší, kromě vstřeleného gólu jsme šli ještě dvakrát sami na brankáře.Ve druhém poočase bylo lepší Táborsko, my jsme byli zbytečně roztažení po celém hřišti. Domácí nás mačkali a nám pomohl gól na 0:2. Táborsko pak ještě trefilo břevno a tyč, my už jsme to však nějakým způsobem ubránili. Myslím ale, že jsme vyhráli zaslouženě." 


SK Rudolfov – FK Protivín 2:2 (1:1)

Góly: 41. a 56. Tlamsa – 32. M. Říha, 58. J. Vorel. Rozhodčí: Boček – Cigáň, Krčín. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:0 (D. Říha). Diváci: 134.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Pouzar, Říha, Peiger (58. Toman), Vejvar (65. Janák) – Tlamsa (84. Boček). Trenér Nárovec.

Protivín: Pícha – Kulík (65. Štěpka), Vojta, Z. Vorel, Zach – Urban (46. D. Bečvář), J. Vorel, Buko Leroy, Nedvěd – Martin Říha (74. Kozák), Hrachovec. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): "Ani zatím náš nejlepší výkon nestačil na první jarní výhru. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, úvodní půlhodina byla víceméně v naší režii, ale potom jsme několika chybami v rozehrávce soupeři doslova darovali vedení. Krátce před koncem poločasu jsme naštěstí dokázali po rohovém kopu vyrovnat. V 56. minutě jsme se dostali do vedení, které nám bohužel dlouho nevydrželo, protože za dvě minuty naši nedůslednost potrestal Protivín vyrovnávací brankou. V závěru zápasu jsme ještě mohli vítězství strhnout na naši stranu, ale po rohu jsme nastřelili pouze tyč. Remíza je asi spravedlivá a já si jen přeji, abychom na dobrý výkon dokázali navázat i v následujících zápasech.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Bylo to bojovné utkání, které skončilo spravedlivou remízou. Vzhledem k tomu, že poslední velkou šanci měli domácí, bod bereme. Za výkon, jaký jsme předvedli, jsme si ani víc nezasloužili.“


FK Tatran Prachatice – FC AL-KO Semice 0:0

Rozhodčí: Dimitrov – Leiš, Vítek. Delegát: Tůma. ŽK: 3:0 (Jaroslav Rauscher 2, Kováč). ČK: 1:0 (89. Jaroslav Rauscher). Diváci: 100.

Prachatice: Coufal - Rauscher Jaroslav, Kováč, Legdan, Luňáček – Kasík (77. Kovář), Pravda, Král (46. Fürbach), Černý (46. Koubek) - Horák, Rauscher Jakub. Trenér Bajčík.

Semice: Dvořáček – P. Valach, Zborník, Listopad, Pšenička – Blažek, J. Keclík, Kačírek (46. Forman), Šourek (79. Řezáč) – P. Keclík (67. M. Valach), Linhart (62. Veleman). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Kováč –

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Utkání se hrálo na těžkém terénu a podle toho to taky vypadalo. Byl to spíš boj a oko diváka muselo trpět. Za celé utkání jsme si vytvořili dvě slibné příležitosti, kdy jsme neproměnili samostatný únik a v samotném závěru trefili hráče na brankové čáře. Nutno uznat, že podobně na tom byl i soupeř, který trefil tyčku a měl tam pár dalších příležitostí. Za předvedený výkon musíme bod brát.“

Ohlas Semic doplníme


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Jindřichův Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 88. Dobal – 81. Völfel. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Němec. Bez karet. Diváci: 250.

Týn: Kubík - Brom, Maxa, Meidl, Račák – Hudeček, Liška (79. Vachuta), Dobal, Stoklasa – Procházka (67. Šálený), Mezera (89. Novák). Trenér Mareš.

J. Hradec: Hulík – Madar (62. Völfel), Koktavý, Rejthar, Hauser (75. Blažek) - Waník, Jaroš, Votava, Škarda, Janák – Strejček (71. Šmíd). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: celý tým – Škarda, Hulík

Václav Mareš (trenér Týna): „S lídrem tabulky jsme odehráli naprosto vyrovnané utkání. Především první poločas byl z naší strany kvalitní. Hráli jsme obětavě a dobře jsme se doplňovali. Rozhodující bylo to, že hráči dodrželi taktiku, kterou jsme si stanovili. Chtěli jsme eliminovat rozehrávku soupeře, nenechali jsme hosty kombinovat, rychle jsme k nim přistupovali a tím jsme je donutili nakopávat dlouhé balony, které jsme přesně chtěli. Nám se otevíral prostor do brejků, šli jsme dvakrát sami na brankáře, ale nedali jsme. Hosté si vytvořili jednu brankovou příležitost Votavou, ale svoji šanci také neproměnili. Druhý poločas hosté přidali, ale my jsme dobře bránili, přesto jsme inkasovali zbytečnou branku v 81. minutě po standardní situaci. Hráči bojovali až do konce a o zasloužené vyrovnání se postaral v 88. minutě z přímého kopu nechytatelnou střelou do šibenice Vladimír Dobal.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Zápas na těžkém terénu jsme nezvládli, i když jsme měli míč více na svých kopačkách. Chyběla nám lehkost a zklamali jsme tentokráte i v koncovce. Přesto jsme se dostali do vedení, ale závěr zápasu jsme si měli zkušeněji pohlídat.“


TJ Jiskra Třeboň – SK Jankov 3:0 (1:0)

Góly: 35. Průcha, 64. Tůma, 76. Vrána. Rozhodčí: Mach - Ondřej, Boček. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Kubata, Hromádka, Zavadil - Kupka, Bláha). Diváci: 150.

Třeboň: Kopecký - Rezek, Zavadil, Širhal, Týnavský - Kubata, Hromádka, Matoušek, Schneider (46. Radosta) - Tůma (71. Vrána), Průcha (75. Franěk). Trenér Bicenc.

Jankov: Skála – Kočer (57. Borovka), Kupka, Bláha (65. J. Píša), Jirkovský – Vokurka (80. A. Píša), Hanzlík, Rachač, Řepa – Hofmann, Točík. Trenér Řezníček.

Nejlepší hráči: nehlášeni – nikdo.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Před zápasem jsem upozorňoval hráče, aby nepodcenili soupeře. Již ve třetí minutě poslal šikovně Rezek míč za obranu a ten si převzal v náběhu Průcha, ale gól z toho nebyl. Ve 35. minutě po pěkné kombinaci ve středu hřiště na jeden dotek Matoušek poslal míč do křídla Schneiderovi a ten poslal míč před branku. Tůma míč na přední tyči netrefil, za ním Průcha nikým nehlídaný vsítil branku a otevřel skóre utkání. Do poločasu jsme měli asi devět rohů, ale další gól jsme do půle nepřidali. Ve druhém poločase jsme dali ještě dva góly Tůmou a Vránou. Zápas skončil 3:0. Na jaře jsme konečně doma vyhráli. Mohu také pochválit obranu s první jarní nulou v zádech.“

Martin Řezníček (trenér Jankova): „Doufám, že tento zápas byl posledním, kdy nás soupeř předčil v nasazení, bojovnosti a chuti vyhrát zápas. Bez těchto atributů nejsme schopni v současném rozpoložení vyhrát zápas a jenom doufám, že si to po tomto utkání hráči uvědomí. Jinak gratuluji Třeboni k zaslouženým bodům a předvedené hře.“


TJ Osek – FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)

Góly: 22. Hosnedl, 43. Hoch - 26. Krejčí, 57. Máška. Rozhodčí: Šťastný – Vican st., Vican ml. Delegát: Babka. ŽK: 4:4 (Carda 2, Hoch, Martin Čapek - Rybák 2, Krejčí, Benedikt). ČK: 1:1 (85. Carda - 68. Rybák). Diváci: 200.

Osek: Vlk - Němeček, D. Říský, Carda, Matěj Čapek (88. Kinkor) – Hoch, Šrámek – Sigmund, J. Říský, Martin Čapek – Hosnedl. Trenér Vašica.

Strakonice: Lízal - Smola, Rozhoň, Bublík (81. Štöger), Rybák - Benedikt, Zahrádka, Máška (90. Pomej), Krejčí, Kafka – Bílý. Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: Martin Čapek – Zahrádka, Krejčí

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Byl to zápas, který se nám jednoznačně nepovedl. Na to, že se jednalo o derby, chybělo mi u našich hráčů větší nasazení, bojovnost a vůle vyhrát. Byl jsem zklamaný, protože v kabině jsme si řekli, co chceme hrát, na hřišti jsme pak ale předváděli úplně něco jiného. Hráli jsme bez pohybu a dělali jsme velké množství jednoduchých chyb.“

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Utkání oboustranně moc krásy nepobralo. Bylo to hlavně o soubojích a nakopávaných balonech. S ohledem na to, že jsme hráli venku, dvakrát prohrávali a dvacet minut hráli v deseti po vyloučení Petra Rybáka, jsem s bodem spokojený.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 1:0 (0:0)

Góly: 85. Vakoč (pen.). Rozhodčí: Nedvěd - Leiš, Dunovský. ŽK: 3:5 (Vakoč, Kotrba, Petřík - Novotný, Běhoun, Studenovský, Mareš, Vačlena). Diváci: 100.

Milevsko: Lalák – Kálal, Vakoč, Kosobud, Málek – Přibyl (72. Bártík), Marvan, Souček, Kotrba – Hadáček (90. Imbr), Petřík (88. Pich). Trenér Strnad.

Dražice: Počinek – Veselý (11. Vačlena), Novotný, Horka, Pražma - Svojše, J. Štecher, Studenovský, Páša (72. Tesař) - Mareš, Běhoun. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Souček – celý tým

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Dražicím jsme chtěli vrátit podzimní prohru z jejich hřiště. Celý zápas se hrál v naší režii, byli jsme víc na balonu, kontrolovali jsme hru, ale bohužel nás trápí koncovka a od toho se odvíjí nervozita na hřišti. Nakonec se rozhodl gól z penalty a šťastně jsme vyhráli 1:0. Kvůli špatné koncovce to bylo utrápené vítězství, ale body se počítají.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Úvod zápasu pro nás začal opět smolně, tentokrát zraněním a nuceným střídáním Veselého. Jinak po většinu utkání měli domácí míč pod kontrolou a my jsme  se dostávali do ojedinělých  protiútoků bez finálního zakončení. Milevsko se  snažilo  převážně nakopávanými míči překonat naši obranu, ale ta fungovala výborně v čele s gólmanem. Až jedna z posledních situací ve vápně, následný faul a proměněná penalta rozhodla o těsném vítězství domácích.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák