Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachatice sahaly po první výhře. Zachraňující se Osek vyzrál i na béčko Táborska

 
neděle, 19. března 2023, 17:15

Jihočeský kraj - V sobotních zápasech 18. kola krajského přeboru se žádné velké překvapení neudálo. Favorizované celky Hluboké a Olešníku podle očekávání bodovaly naplno. Hluboká doma v páteční předehrávce s Týnem, Olešník zásluhou dvou gólů Lafaty uspěl ve Strakonicích. Smůlu měli Prachatičtí, kterým v této sezóně není zkrátka přáno. Tentokrát Tatran přenechal všechny body Třeboni, byť vedl již 2:0. Znovu vyhrály Semice a Trhové Sviny se o body podělily s Milevskem. Z trojice nedělních zápasů překvapil Osek s favorizovaným béčkem Táborska. Hradecký lídr nezaváhal s Dražicemi a Protivín Říhovou trefou zabodoval v Jankově.

V pateční předehrávce hostila v okresním derby Hluboká nad Vltavou Týn. Těžký terén znesnadňoval kombinaci, oba týmy ale hrály s velkým nasazením. Olympie nedarovala favoritovi nic zadarmo, v útoku toho ale moc nepředvedla. Góly tak dávala jen Hluboká a připsala si do tabulky očekávané tři body. V prvním poločase skóroval Tomáš Antoš, a když v 58. minutě přidal Jan Krejčí druhý gól Hluboké, bylo jasno. „Přesto si myslím, že jsme byli Hluboké důstojným soupeřem,“ poznamenal vltavotýnský kouč Václav Mareš.

Hráči Strakonic ani ve druhém jarním utkání, které se hrálo na UMT, nedali gól a tentokrát přenechali všechny tři body Olešníku. Strakoničtí drželi s favoritem krok jen v prvním poločase. V první části zazvonila třikrát branková konstrukce (dvakrát Lafatou), gól ale v prvním poločase diváci neviděli. Rozhodující momenty se tak udály až po změně stran, kdy úřadoval zkušený mazák David Lafata. Ten poprvé skóroval v 69. minutě po Nohavově přesném pasu a pět minut před koncem pak pečetil výhru hostů. Navíc Miklík zahodil penaltu. „V závěru jsme mohli korigovat, Bílý ale trefil jen brankáře,“ doplnil vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. 

Semice potvrdily v duelu s Rudolfovem dobrý začátek jara. Ani ve druhém utkání neinkasovaly branku a znovu naplno bodovaly. Úplně opačně je na tom Rudolfov, který první dva zápasy prohrál a dohromady v nich inkasoval dvanáct gólů. Rudolfovu navíc chyběl lídr týmu Pouzar slavící čtyřicátiny. Semičtí měli už v poločase pohodlný dvoubrankový náskok, který ve druhém poločase ještě zdvojnásobili. Dva góly dal střelami z vápna Filip Blažek, jednou se do střelecké listiny zapsali Pavel Keclík a dorážkou Radek Veleman. Hosté po přestávce své šance nevyužili a nováček v poslední desetiminutovce stvrdil výhru dvěma zásahy.

Týmy Trhových Svinů a Milevska se rozešly nerozhodně 1:1 a oba celky tak získaly první jarní body. Spartak sahal po bodu už v minulém utkání v Dražicích, avšak prohrál smolně gólem v 90. minutě. Tentokrát měli Trhovosvinenští více štěstí a alespoň na remízu v duelu s Milevskem dosáhli. Na první gól se totiž čekalo až do 83. minuty, kdy se prosadil milevský Ondřej Kosobud. Zdálo se, že vzduchotechnici napraví minulou domácí porážku se Semicemi, ale poslední slovo si vzal tři minuty před koncem kapitán Ondřej Kolář. Ten proměnil penaltu a Spartaku zachránil alespoň bod.

Pro fotbalisty Tatranu Prachatice se duel s Třeboní vyvíjel velice nadějně. Domácí vlétli do zápasu a už v 8. minutě šli zásluhou Jana Makoše do vedení. Tatran šlapal dál a v 19. minutě to bylo už 2:0, když z penalty skóroval Ivo Horák. Pachatické přibrzdil v rozletu ve 25. minutě Martin Průcha, který snížil na 2:1. Hosty gól povzbudil, Tatran sice do poločasu svůj jednobrankový náskok udržel, po přestávce už ale bylo všechno jinak. Martin Průcha svými góly v 65. a 88. minutě završil čistý hattrick a postaral se o obrat v zápase. „Ve druhé půli nám pomohlo dvojité střídání a výměna na některých postech,“ řekl k zápasu trenér Třeboně Karel Bicenc.

Úvod zápasu v Jankově vyšel lépe Protivínu. Ten už šel v 6. minutě díky Adamovi sám na gólmana Komrsku, jenž svůj tým ještě podržel. Domácí zadáci nebrali varování vážně a za další dvě minuty po kombinaci středem dovolili jít do úniku Martinu Říhovi. Ten své sólo zakončil gólově - 0:1. Jankov se z herní letargie vyprostil až v závěru první půle, ovšem mimo třech nebezpečně zahraných rohů nevystřelil na branku. To samé platilo i po změně stran. Z celku vyrovnané partie nebyli domácí schopni ani jednou prověřit kvality gólmana Váverky. To Protivín stále zlobil, ale ani Hrachovec ani Vorel Komrsku nepřekonali. "Na těžkém terénu jsme nezachytili úvod, kdy jsme nechali soupeře dvakrát utéct. Jednou to Protivín využil a naše následná snaha byla více méně marná. Jednou jsme byli blízko po rohu, ale to je za 90. minut málo. Soupeři gratuluji k zasloužené výhře," hodnotí zápas vedoucí mužstva Petr Maxa.

Vedoucí Jindřichův Hradec potvrdil v utkání s Dražicemi roli favorita a získal očekávané tři body. Celý první poločas se ale domácí mužstvo trápilo v koncovce. První důležitý moment pro vývoj zápasu přišel v poslední minutě prvního poločasu, kdy dražického Žáka v bráně překonal Jakub Rejthar a jeho gólem do šatny favorit v poločase vedl 1:0. Ve druhé poločase posílil jindřichohradecký trenér Roman Lukáč útočnou vazbu, když na hřiště poslal Filipa Votavu. Dominanci Jindřichova Hradce potvrdil ve druhých pětačtyřiceti minutách teprve sedmnáctiletý Martin Petr, který skóroval v 66. a v 86. minutě.  

Osek vsadil v utkání proti B - týmu Táborska na nedělní odpolední termín, neboť ve stejnou dobu hrálo i druholigové áčko Táborska. Sestavu béčka to ale nijak neovlivnilo. Až na Oloka přijelo mužstvo vedené Miroslavem Jelenem v silné sestavě v čele s Tolnem a Aloziem. V bráně domácího Oseku zase stál po delší době exligista Zdeněk Křížek. Osek ukázal, že to s posunem na vyšší příčky myslí na jaře vážně a po demolici Rudolfova v minulém kole si vyšlápl i na silné Táborsko. Po gólu Sebastiana Hosnedla v 71. minutě vedl Osek 2:0, o zápletku se ale dvě minuty na to postaral hostující David Neužil. V dramatickém závěru už Osečtí své vedení uhájili.  

Výsledky 18. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou  – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 12. Antoš, 58. Krejčí. Rozhodčí: Lepič – Němec, Smola. ŽK: 1:0 (Rubick). Diváků: 200.


FC AL-KO Semice – SK Rudolfov 4:0 (2:0)

Góly: 39. a 79. Blažek, 16. P. Keclík, 82. Veleman. Rozhodčí: Mach – Vican, Boček. ŽK: 1:0 (Linhart). Diváků: 150.


FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:2 (0:0)

Góly: 69. a 85. Lafata. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Smola. ŽK: 0:2 (Szó, Beko). Diváků: 100.


TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 87. Kolář (pen.) – 83. Kosobud. Rozhodčí: Krčín – Cigáň, Vican. ŽK: 0:2 (Vakoč, Petřík). Diváků: 70.


FK Tatran Prachatice – TJ Jiskra Třeboň 2:3 (2:1)

Góly: 8. Makoš, 19. Horák (pen.) – 25., 65. a 88. Průcha. Rozhodčí: Němec – Dunovský, Hanzlíková. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (J. Pravda, T. Pravda, Makoš – Schneider, Širhal, Týnavský). Diváků: 150.


SK Jankov – FK Protivín 0:1 (0:1)

Gól: 8. Říha. Rozhodčí: M. Pečenka - Šťasný, Votava. Delegát. Vrchota. ŽK: 4:3 (Hanzlík, Kočí, Maxa V. - as.trenéra, Fajtl - Hornát, Vorel J., Hrachovec). Diváků: 178.


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 45. Rejthar, 66. a 86. Petr. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Svojše), Diváků: 100.


TJ Osek – FC Silon Táborsko B 2:1 (1:0)

Góly: 30. (pen.) J. Řiský, 71. Hosnedl - 73. Neužil. Rozhodčí: Nedvěd – Boček, Vican. ŽK: 4:3 (Matěj Čapek, Sigmund, Carda, Hoch - Jansa, Praveček, Kopřiva). Diváků: 120.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 

Reklamní sdělení

Reklama