Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut bude hájit domácí neporazitelnost proti Kladnu

 
středa, 23. listopadu 2022, 21:09

České Budějovice - Futsalistě Absolutu Černý Dub se v listopadu představí již potřetí před svými fanoušky. Po hvězdné Chrudimi a rezervě ligového FTZS Liberec se v Českých Budějovicích představí zkušené FK Kladno. Domácí futsalisté v tomto utkání potřebují nutně naplno bojovat. Duel je na programu tento pátek ve Sportovní hale netradičně od 21:00.

Černodubští se v listopadu představili poprvé doma v rámci semifinále Poháru SFČR proti hvězdné Chrudimi. Futsalovou událost roku na jihu Čech si nenechalo ujít přes 300 diváků, kteří od úvodních minut hnali domácí za překvapením. Gólové šance Kadlece či Hrachovce však zůstaly nevyužity a účastník Elite round futsalové Ligy Mistrů tak trestal. Branky D. Drozda a Brazilců Évertona s Maxem stanovily poločasové skóre na 3:0 pro favorita. I po změně stran se hrál místy více či méně vyrovnaný futsal, branky však dlouhou dobu dávali jen chrudimští – podruhé se trefil reprezentant D. Drozd a dvakrát se prosadil i Srb Radovanovič. Jak futsalisté Absolutu, tak přítomní diváci si však branku za svůj výkon zasloužili a po právu se také dočkali. Minutu před koncem se totiž svým důrazem prosadil Kadlec, čímž stanovil konečný výsledek na 1:6. Spanilou jízdu Absolutu Pohárem tak ukončil až obhájce trofeje, svěřenci trenéra Staňka se však nemají za co stydět, vždyť lepší výsledek proti historicky nejlepšímu českému futsalovému klubu v letošní sezoně v tuzemsku uhráli jen 3 z 11 v drtivé většině prvoligových soupeřů!

Po vypadnutí z poháru ztráty i v 2. lize

Čtyři dny po futsalovém svátku s Chrudimí čekal na Černý Dub důležitý duel na půdě doposud stoprocentního Baníku Chomutov. V případě importu 3 bodů by se však na svého soupeře bodově dotáhli. Zatímco domácí postavili do utkání nejsilnější možnou sestavu včetně druholigových fotbalistů Gedeona (Sparta B) a Dolechka (SFC Opava), trenér Staněk počítal ztráty. A byly to právě individuality na straně domácích, které převážily misky vah na jejich stranu. Zatímco hosté stříleli jen do tyčí, chomutovští našli síť za zády Kříže čtyřikrát a pokračují tak stále v suverénní jízdě letošním ročníkem 2. Futsal ligy západ.

Chuť si chtěli futsalisté Absolutu spravit minulý pátek v domácím utkání proti nováčkovi soutěže, rezervě ligového FTZS Liberec. Ačkoli v utkání hned 5x vedli, 3 vytoužené body si přesto do tabulky připsat nezvládli. Hostům totiž zhruba minutu před koncem vyšla potřetí hra bez brankáře a stali se tak prvním týmem, který si letos z Českých Budějovic odvedl alespoň 1 druholigový bod. Dvě branky Pacholíka a Paseckého a jeden gól Hrachovce stačily jen na remízu 5:5.

V pátek proti Kladnu zpět na vítěznou vlnu?

Po bodových ztrátách v Chomutově a doma s Libercem potřebují Jihočeši nutně naplno bodovat. Na záda jim totiž dýchají Teplice, které mají na 4. místě již stejně bodů, zatímco ztráta na první Chomutov a druhou Chotěboř se mezitím prohloubila na 8, respektive 5 bodů. V cestě však bude stát zkušené Kladno, které by se naopak rádo vzdálilo dolním patrům tabulky. Zápletka tohoto utkání se začne rozplétat již tento pátek od 21:00 hod v českobudějovické Sportovní hale.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach