Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 13. kole krajského přeboru

 
středa, 2. listopadu 2022, 13:41

Jihočeský kraj - Ve 13. kole krajského přeboru favorité vyhrávali a na čele tabulky tak k žádné změně nedošlo. S chutí si zastřílely týmy Táborska B a Olešníku, které daly shodně osm gólů. Bez výhry stále zůstávají celky Oseku a Prachatic, i když Tatran svého protivínského soka pořádně potrápil.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Dražice 4:0 (0:0)

Góly: 53. (pen.) Otepka, 67. Funda, 84. Rubick, 87. Kadlec. Rozhodčí: Nedvěd - Albert, Kollmann. ŽK: 1:2 (Křiváček – Běhoun, D. Štecher). Diváků: 120.

Hluboká: Moudrý – Krejčí (67. Kolafa), Antoš, Rotterborn, Otepka – Hrachovec (78. Pecka), Funda, Blažek, Kadlec – Rubick, Křiváček (66. Šestauber). Trenér Táborský.

Dražice: Počinek – Horka, D. Štecher (77. J. Stuchlík), Bareš, Pražma (69. Řezník) – Vačlena (80. Holub), J. Štecher, Novotný, Turek, Mareš – Běhoun. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Otepka, Moudrý – celý tým

Ladislav Táborský (Trenér Hluboké): „Začátek zápasu opět nebyl podle mých představ. Vytvořili jsme si dvě nebo tři gólové šance stejně jako Dražice. O přestávce jsme si určité fotbalové věci vyjasnili a druhý poločas už byl přece jenom o hodně lepší. Šance, které  zákonitě přišly, jsme proměnili a na konci zápasu byla zasloužená výhra.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V první části jsme byli domácím rovnocenným soupeřem a musíme kluky pochválit, hrál se vyrovnaný zápas nahoru dolu se spoustou gólových šancí na obou stranách. V úvodu druhé části se už domácí dvakrát prosadili ze standardních situací a v závěru potrestali naše zbytečné chyby v obraně, takže je pro nás nakonec výsledek krutý.“


FC SILON Táborsko B – FK Junior Strakonice 8:0 (4:0)

Góly: 16. a 44. Trantýr, 43. a 63. Ott, 49. a 58. Činčura, 6. Kabeš, 73. Praveček. Rozhodčí: Vican st. - Vican ml., Cigáň. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Ott, Neužil – Krejčí, Děd, Rybák). Diváků: 50.

Táborsko B: Chára- Kupka, Chotovinský, Pánek, Pajer (54. Koblasa) - Praveček, Kabeš (59. Jíra), Neužil, Činčura - Ott, Trantýr (62. Marcolla). Trenér Jelen.

Strakonice: Lízal – Kafka, Rozhoň (46. Prajzler), Rybák, Boukalík – Děd, Doležal - Zahrádka, Krejčí, Máška – Bílý (77. Linhart). Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do utkání jsme vstoupili dobře, když v 6. minutě potrestal chybu soupeře Kabeš. Následně jsme zcela ovládli hru a přidali do poločasu další tři góly. Na začátku druhé půle jsme přidali pátý gól, poté jsme soupeře pustili na deset minut do hry, během kterých hosté  nastřelili tyč Chárovi branky. Po zbytek zápasu jsme opět převzali hru a přidali další branky. Jsme rádi, že se na gólech podílelo více hráčů. Náš výkon byl dobrý, ale nijak bych ho nepřeceňoval, protože nám toho soupeř hodně dovolil.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Domácí nastoupili do zápasu s obrovskou chutí a my jsme působili mdle. Hráči domácího celku nás roztáhli po celém hřišti a rychlými přihrávkami nás dostávali pod tlak, který vyústil v 6. minutě kolmou přihrávkou za obranu a Kabeš dal gól na 1:0. V 16. minutě se po centru do vápna nejvýše vyšplhal Trantýr a hlavou dal na 2:0. Od třicáté minuty si domácí z naší branky udělali doslova střelnici. Ve 38. minutě měli další tutovku, ale tu jim stačil za již překonaným Lízalem vyhlavičkovat Rybák. Ve 42. minutě přišla opět krásná průnikovka mezi beky a přesné zakončení Ottem - 3:0. Ve 45. minutě přišla akce jako přes kopírák zakončená Trantýrem na 4:0. Druhý poločas začal velkou chybou, když trestný kop z velkého úhlu Lízal podcenil a Činčura navýšil skóre na 5:0. Po tomto gólu přišla desetiminutovka v našem podání, kde jsme se dostali po dobrých třech kombinací k zakončení, ale vstřelit gól nám nebylo souzeno. V prvním případě Bílý trefil tyč a ve druhém a třetím případě šly střely Bílého a Prajzlera těsně vedle. Ve zbytku zápasu nás zase domácí začali přehrávat a také přesně zakončovat. V 58. minutě jsme nezachytili rychlý protiútok a Činčura navýšil skóre na 6:0. V 63. minutě dal Ott hlavou na 7:0. V 70. minutě jsme měli výhodu trestného kopu z hranice vápna a Krejčí poslal střelu vedle. V 73. minutě Praveček uzavřel účet na 8:0.“


TJ Osek – FK Olešník 1:8 (1:4)

Góly: 30. J. Říský - 26. a 61. Toth, 31. a 78. E. Normandeau, 43. a 59. Dudek, 44. Vonášek, 85. Carda (vlastní). Rozhodčí: Votava - Boček, Krčín. Delegát: Jodl. ŽK: 2:2 (Maroušek, Šrámek – Lafata, Vojta). Diváků: 50.

Osek: Uhříček - Kuneš, Carda, J. Hoch, Maroušek - Hosnedl (46. Brabec), Šrámek, Martin Čapek, Matěj Čapek (53. Suchý) - J. Říský (70. Zelenka), Kinkor (64. Sigmund). Trenér K. Hoch.

Olešník: Alex Normandeau - Miklík, Nohava, Kalášek, Eric Normandeau – Rajzl (64. Vrážek), Vojta, Lafata, Toth - Vonášek, Dudek (76. Heller). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: J. Hoch – Eric Normandeau

Karel Hoch (trenér Oseku): „S favorizovanými hosty jsme odehráli velmi dobrou úvodní půlhodinu, kdy jsme po vedoucí brance Olešnických zareagovali vyrovnávacím gólem Kuby Říského. Ale remízový stav netrval ani minutu a naší ztráty koncentrace využili hosté k druhému úspěchu. Poté jsme hru zase vyrovnali, ale o dobrou výchozí pozici do dalšího průběhu zápasu jsme přišli po dvou velkých chybách před poločasem, které hosté neomylně potrestali. Druhou část zápasu jsme zahájili aktivně, ale nedokázali jsme proměnit několik velkých šancí a střelu Hocha zastavilo až břevno. Po hodině hry jsme nabídli Olešnickým další gól jako na zlatém podnose a pátý gól definitivně zlomil naši snahu o lepší výsledek. V závěru zápasu nám hosté přidali ještě další tři hořké pilulky do už tak hořkého výsledku a zaslouženě si odvezli vysoké vítězství.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Zápasy v Oseku nejsou jednoduché. Roli hraje menší hřiště a proti vám stojí bojovný a houževnatý manšaft domácích. Malinko nám to domácí usnadnili tím, že Hocha dali na stopera a Říského do útoku, tudíž neměli zálohu. Zápas jsme měli mimo prvních deseti minut na začátku druhého poločasu pod kontrolou. Výsledek je pro domácí krutý, poněvadž jim nebyly uznány tři branky, ale takový je fotbal.“


FC AL-KO Semice – SK Jankov 5:0 (1:0)

Góly: 52. a 67. Veleman, 15. P. Keclík, 63. Blažek, 75. J. Keclík. Rozhodčí: Mach - Dimitrov, Vítek. Delegát: Tůma. ŽK: 0:1 (Borovka). Diváků: 150.

Semice: Dvořáček – Listopad, Holub, Pšenička – P. Keclík (73. Řezáč), J. Keclík, Hrala, Blažek, Šourek – Veleman (70. Forman), Valach (57. Buchtele). Trenér Nousek.

Jankov: Skála – Jirkovský, Fajtl, Kupka, Tůma – Vokurka (77. A. Píša), Hanzlík, Kroneisl, Hüttner, Borovka – Kočer (J. Píša). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: všichni - nikdo

Marcel Nousek (trenér Semic): „Domácí zápas s Jankovem jsme zvládli výborně a po dobrém výkonu vyhráli 5:0. První půle byla celkově vyrovnaná, ale do kabin jsme šli s vedením 1:0. Když jsme po změně stran přidali na dva nula, tak jsme hru ovládli a Jankov k ničemu nepustili.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Do utkání jsme vstoupili dobře a hned v úvodu jsme se mohli prosadit po standardní situaci, když jsme hlavou orazítkovali břevno. Naopak domácí se po čtvrt hodině hry prosadit dokázali. Celkově byl první poločas vyrovnaný, nás sráželo řešení situací na posledních dvaceti metrech. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se pokusíme co nejrychleji vyrovnat a na domácí zatlačíme. Tento pokyn se v dalších minutách ukázal jako moje chyba, protože jsme druhý poločas absolutně nezvládali.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – FC ZVVZ Milevsko 3:2 (2:1)

Góly: 32. Maxa, 36. Hudeček, 70. Vařil - 20. a 79. Petřík. Rozhodčí: Cigáň - Vican st., Vican ml. Delegát: Skalák. ŽK: 3:2 (Stoklasa, Hudeček, Dobal – Stejskal, Málek). Diváků: 200.

Týn: Vachuta - Brom, Vařil, Meidl - Račák, Dumbrovský (70. Mezera), J. Hudeček, Stoklasa, Dobal – Procházka (83. Dvořák), Maxa (90. Novák). Trenér Mareš.

Milevsko: Lalák – Kálal (72. Bártík), Vakoč, Marvan, Málek (75. Pich) – Kortan (46. Přibyl), Maršík, Souček, Petřík – Hadáček (75. Imbr), Stejskal. Trenér Jordán.

Nejlepší hráči: J. Hudeček, Maxa – Petřík

Václav Mareš (trenér Týna):V prvních deseti minutách jsme se dostali do třech brankových příležitostí, ale nedali jsme. Hosté naopak využili hned tu první, když nakopli dlouhý balón na Hadáčka, ten prodloužil na Petříka, pro kterého už nebyl problém zakončit. Hráče jsem na to upozorňoval před zápasem, a přesto jsme dostali hned první branku. My jsme v tomto zápase měli obrovský tlak směrem dopředu a po chvíli jsme vyrovnali. Po akci Jakuba Hudečka se prosadil Lukáš Maxa. Ve 40. minutě jsme se dostali do vedení, když se po standardní situaci Meidla hlavou prosadil Jakub Hudeček. Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná, hosté hrozili z nebezpečných brejků, především osa Maršík, Hadáček, Petřík byla hodně nebezpečná, ale naše obrana hrála na výbornou. V 70. minutě jsme přidali třetí branku Pavlem Vařilem a zdálo se, že je o utkání rozhodnuto. Ale bohužel tomu tak nebylo. Hosté byli po celých devadesát minut stále nebezpeční a v 80. minutě se jim podařilo snížit lacinou brankou Petříka. Naštěstí pro nás už žádná branka nepadla. Myslím si, že jsme o tu jednu branku byli lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyhráli. Zápas se musel líbit a diváci si určitě přišli na své. Tohoto vítězství si hrozně moc cením, protože Milevsko bylo jedním z nejtěžších soupeřů, se kterým jsme na podzim hráli.“

Ondřej Jordán (trenér Milevska): „Do nějaké pětadvacáté minuty, kdy jsme se dokázali prosadit i gólově, jsme nehráli špatně. Bohužel jsme ale dělali hrozné chyby v obraně, neměli jsme svůj den. Chtěli jsme eliminovat týnského špílmachra Dobala, aby nebyl ve hře, ale právě ze středu hřiště jsme pak dostali gól na 1:1. Pak jsme inkasovali ještě dvakrát ze standardek, kdy hráči nešli do těla, neskákali, zkrátka nechali střelce zakončit. Bohužel se nám zranili Hadáček, Málek a Kortan.“


FK Tatran Prachatice – FK Protivín 2:3 (1:0)

Góly: 11. Fischer, 66. Jaroslav Rauscher - 60. a 76. Nedvěd, 72. Kulík. Rozhodčí: Krčín - Boček, Votava. ŽK: 7:3 (Jakub Rauscher 2, T. Pravda. Jar. Rauscher, Kasík, Makoš, Linhart – Říha, J. a Z. Vorlové). ČK: 1:0 (90. Jakub Rauscher). Diváků: 70.

Prachatice: Hopfinger - Gramlička, Jakub Rauscher, Makoš, Řezník – Wagner (60. Růžička), T. Pravda (46. Linhart), J. Pravda, Jaroslav Rauscher, Kasík – Fischer. Trenér Raušer.

Protivín: Váverka - Štěpka (46. Leroy Abawata), Nedvěd (90. Sháněl), Vojta, Zach - Kulík, Bečvář Dan, Z. Vorel, J. Vorel, Vojík (77. Urban) - Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Fischer, J. Pravda - Nedvěd

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Myslím, že jsme sehráli velmi vyrovnané utkání a tentokráte jsme se dokázali dostat i dvakrát do vedení. To jsme bohužel v závěru ztratili, když to hostující hráč hezky trefil. Kluky musím pochválit za bojovnost a nasazení, k bodům nám chybělo asi i trochu štěstí a nucené střídání Tomáše Pravdy o poločase.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Začátek zápasu patřil nám, ale ze dvou šancí se nám nepodařilo vstřelit branku, a když jsme v 11. minutě obdrželi úvodní gól, bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. První poločas proto patřil domácím, kteří ještě nastřelili břevno a měli několik nebezpečných standardních situací. Úvod druhého poločasu opět patřil nám a v 60. minutě se nám podařilo Nedvědem vyrovnat. Domácí se z ojedinělé standardní situace dostali opět do vedení, ale nám se podařilo dvěma slepenými góly Kulíka a opět Nedvěda zápas otočit. Hra nebyla optimální, ale cením si, že jsme dokázali těžký zápas otočit.“


Spartak Trhové Sviny – FK Jindřichův Hradec 1910 2:5 (2:2)

Góly: 20. Kolář, 41. M. Kodras - 1. a 68. Votava, 4. Toman, 70. Mischnik, 83. Janák. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:1 (Novák, Hruška – Votava). Diváků: 100.

Trhové Sviny: Vrábek - Novák, Šafránek (85. V. Hruška), M. Kodras, Kolář - Popovič (66. Tomek), Valut, D. Kodras, Šemro (86. Tuscher) – O. Hruška, D. Brůha. Trenér Písko.

J. Hradec: Hulík – Völfel (84. Fiža), Koktavý, Šmíd (46. Rejtar), Hauser - Janák, Jaroš, Votava, Mischnik, Waník (46. Fical) – Toman (74. Petr). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: D. Brůha – Votava, Jaroš, Janák

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Hned na začátku, po prvním kontaktu s balonem, jsme darovali Hradci gól a než jsme se vzpamatovali, dostali jsme druhý. Pak jsme se oklepali a v určitých fázích jsme Hradec přehrávali.  Ještě do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Bohužel, fotbal se hraje na branky a Hradec nám dal lekci z produktivity. Za stavu 2:3 jsme nastřelili břevno, ale pak už nám docházely síly, Hradec trestal naše chyby a zaslouženě vyhrál.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Komentáře bych vlastně ani nemusel psát, stačilo by je kopírovat. V mnoha zápasech jsou stejné, brzké vedení, uspokojení, poté opět zlepšení. Snad někdy přijde období, kdy se poučíme. Nemusí se nám to totiž pokaždé povést. Nicméně naše vítězství bylo zasloužené, domácí s námi drželi krok pouze v první půlce.“


TJ Jiskra Třeboň – SK Rudolfov 4:0 (1:0)

Góly: 51. a 59. Radosta, 32. Tůma, 89. Ježek. Rozhodčí: Albert - Dunovský, Lepič. Delegát: Kureš. ŽK: 4:0 (Týnavský, Radosta, Kubata, Ježek). Diváků: 200.

Třeboň: Kopecký - Schneider (60. Zavadil), Bartoš, Týnavský, Rezek (86. Candra) - Kubata, Hromádka, Bicenc ml., Matoušek (83. Kocanda) - Radosta (83. Hlubocký), Tůma (69. Ježek). Trenér Bicenc st.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný (60. Vejvar), Hajný, Prokeš – Sládek, Říha (70. Tušl), Hric (70. Bláha), Pouzar, Peiger – Šindelář. Trenér Pouzar.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V  domácím utkání jsme vyhráli 4:0. Podali jsme působivý výkon jako celý tým. V prvním poločase bylo utkání vyrovnané. Vytvořili jsme si několik šancí, ale v zakončení jsme to dobře nevyřešili. Až ve 32. minutě Matoušek poslal míč Tůmovi, ten si poradil s obranou a prostřelil brankáře. Soupeř měl výškovou převahu, centry létaly vzduchem do naší obrany. Naši obránci si s tím poradili, a když něco propadlo, tak to sebral pozorný brankář Kopecký. Nástup do druhého poločasu se nám povedl, po vybojovaném souboji Matoušek posunul na Bicence, který našel Radostu a ten vstřelil  v 51. minutě druhou branku pod břevno. Nepolevili jsme a v 59. minutě po rohovém kopu si našel odražený míč Radosta, navedl si míč na střed a zvýšil na 3:0. Rudolfov inkasoval ještě jednou a to v 89. minutě střídajícím hráčem Ježkem. S výsledkem jsme spokojeni.“

Radim Pouzar (hrající trenér Rudolfova): „První poločas ještě snesl z naší strany přísnější měřítko. Dokázali jsme být možná i lepším týmem, ale nedokázali jsme vstřelit branku. To se naopak povedlo domácím, kteří vyřešili brejkovou situaci a vstřelili vedoucí branku. Druhý poločas patřil jednoznačně domácím, kteří nás předčili ve všech činnostech a zaslouženě zvítězili.“


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák