Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 12. kole krajského přeboru

 
středa, 26. října 2022, 10:47

Jihočeský kraj - Hlavní událostí 12. kola krajského přeboru je změna na čele tabulky. Na první místo se vrátili fotbalisté Jindřichova Hradce, kteří zvládli domácí duel se Semicemi. Naopak dosud vedoucí Týn nevyhrál druhý zápas v řadě a z Dražic si přivezl jen bod. Opustit dno tabulky se zřejmě rozhodli fotbalisté Jankova, kteří zvládli vítězně další důležitý duel a s Osekem brali všechny tři body.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


FK Junior Strakonice – Spartak Trhové Sviny 6:1 (4:1)

Góly: 7. (pen.), 9., 56. a 84. Krejčí, 16. a 20. Bílý, - 45. Macák. Rozhodčí: Mach - Cigáň, Jarolím. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Krejčí – D. Kodras). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal – Boukalík, Rozhoň (79. Míčka), Rybák, Kafka – Děd, Benedikt – Zahrádka, Krejčí (85. Linhart), Máška – Bílý (66. Doležal). Trenér Čakrt.

T. Sviny: Vrábek - Novák, Šafránek, Kurali, M. Kodras - Kolář, Gažák (16. Tomek), Valut, D. Kodras (64. Popovič) - Šemro, Macák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Benedikt - nikdo

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Domácí si byli vědomi nutnosti vyhrát a do zápasu vstoupili famózně. Již v 7. minutě hosté zahráli ve vápně rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Krejčí. V 9. minutě předvedli domácí nádhernou akci, která byla odměněna druhým gólem. Máška přihrál Boukalíkovi a ten ostrým centrem našel ve vápně nabíhajícího Krejčího, který hlavou zamířil přesně na 2:0. To hosty rozhodilo a začali kupit chyby. Jednu z nich udělali v 15. minutě a důrazný Bílý je potrestal třetím gólem. O minutu později Bílý unikl hostující obraně a jeho zakončení se štěstím brankář vytáhl na tyč. To samé Bílý zopakoval ve 20. minutě s tím rozdílem, že tentokráte brankáři nedal šanci zasáhnout a skóre se měnilo na 4:0. S hosty to vypadalo na ručník, ale Trhové Sviny postupně začaly přebírat iniciativu a ve 45. minutě po našich špatných odkopech ve vápně se nakonec ke střele dostal Mácák, Lízala prostřelil a snížil na 4:1. Druhý poločas jsme začali také skvěle, když ve 49. minutě Benedikt poslal Bílého do brejku a brankář jeho střelu vyrazil nohama na rohový kop. V 56. minutě došlo po výkopu Lízala na hlavičkový souboj, odražený míč si našel Krejčí a jeho pohotová střela z dvaceti metrů skončila v síti - 5:1. V 64. minutě mohli hosté snížit, ale z dobré pozice Šemro přestřelil. V 82. minutě se hosté prokombinovali až před samotného Lízala a ten jejich tutovku zlikvidoval. V 84. minutě domácí předvedli další dobrou kombinaci až do vápna, na jehož konci byl Krejčí, a ten věděl jak se šancí naložit - 6:1. Ještě v 86. minutě měl tutovku na noze Doležal, ale tentokrát brankář míči cestě do sítě zabránil. Tentokrát bych nejraději vyzdvihl celý tým a hlavně oba střelce, ale vyzdvihnu jednoho, který odváděl, jak se říká, tu špinavou defenzivní práci, protože hosté výborně kombinovali a on jim kombinaci dobře narušoval. Tím hráčem byl nestárnoucí Jiří Benedikt.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Začátek zápasu jsme vůbec nechytli. V 7. min domácí zahrávali penaltu a ta jako by nás položila. Do dvacáté minuty jsme udělali tři nepochopitelné chyby v obraně a zápas byl za stavu 4:0 rozhodnut. Stačili jsme ještě do poločasu korigovat Macákem, ale to bylo z naší strany vše. Strakonice byly efektivní v zakončení, a proto zaslouženě vyhrály.“


FK Protivín – TJ Hluboká nad Vltavou 2:2 (2:1)

Góly: 20. (pen.) J. Vorel, 40. Petr - 6. (pen.) Kössl, 54. Rottenborn. Rozhodčí: M. Pečenka - Dunovský, Šťastný. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:5 (Říha, Petr, P. Hrachovec – Kössl 2, V. Hrachovec, Krejčí, Kadlec). ČK: 0:1 (90. Kössl). Diváků: 150.

Protivín: Pícha -  Kulík, Nedvěd, Vojta, Zach - Urban (90. Sháněl), Štěpka, J. Vorel, Vojík (75. Hodinka) -  Martin Říha, Petr (56. D. Bečvář). Trenér Miroslav Říha.

Hluboká: Konečný (27. Moudrý) - J. Rabiňák, Antoš, Otepka, Kőssl – Rotterborn (75. Krejčí), Funda, Blažek,  Hrachovec – Kadlec, Šestauber (65. Pecka). Trenér Táborský. 

Nejlepší hráči: celý tým – nehlášeni

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Začátek zápasu patřil hostům a z pokutového kopu šli do vedení již v 6. minutě. Zhruba po patnácti minutách jsme vyrovnali hru a ve 20. minutě jsme vyrovnali též z penalty. Druhá polovina prvního dějství patřila jednoznačně nám a ve 40. minutě jsme šli do vedení. Klíčový moment nastal těsně před odchodem do šaten, kdy jsme nevyužili stoprocentní šanci jít do dvoubrankového vedení. Úvod druhého poločasu opět patřil hostům a ze standardní situace vyrovnali. V poslední  třetině zápasu na již dost rozbitém hřišti hra příliš krásy divákům nenabídla. Obě mužstva si sice ještě vypracovala nějakou příležitost, ale stav se již nezměnil.“ 

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): „Podle článku z Protivína byla spokojenost s předvedenou hrou obou mužstev. Já osobně nesouhlasím. Já jsem s hrou našeho mužstva, a to hlavně v prvním poločase, kdy jsme hráli opravdu špatně, spokojený nebyl. Ve druhém poločase jsme sice brzy vyrovnali a výkon se o něco zlepšil, ale ke spokojenosti jsem měl pořád daleko. S klukama si musíme určité věci vyříkat a připravit se na další zápas.“


TJ Dražice – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (1:2)

Góly: 16. Běhoun, 60. M. Stuchlík - 26. Meidl, 46. Mezera. Rozhodčí: Lepič - Němec, Kaštánek. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2 (Veselý, Tůma, J. Štecher, Běhoun - Mezera, Meidl). Diváků: 80.

Dražice: Počinek - Veselý, M. Štecher (21. Hojdar), Bareš, D. Štecher - Horka, Novotný, J. Štecher, M. Stuchlík (78. Holub) – Tůma (75. Řezník), Běhoun (89. Páša). Trenér Hořejší.

Týn: Kubík - Vařil, L. Maxa, Račák, Meidl – Dvořák (61. Procházka), Stoklasa, J. Hudeček, Dobal - Dumbrovský, Mezera. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Běhoun, M. Stuchlík, celý tým - Račák, Dobal

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „S vedoucím týmem tabulky jsme začali velice dobře a v 15. minutě se vysoký balon prodloužený Horkou dostal k Běhounovi a ten prostřelil vše, co bylo třeba. Ve 29. minutě hosté zahrávali trestný kop, ze kterého se trefil Meidl a do šatny se prosadili ještě jednou, kdy po ideální nahrávce od Dobala hlavou skóroval Mezera. V druhé části jsme především naší bojovností dosáhli v 60. minutě vyrovnání, kdy na dlouhé autové vhazování Veselého a prodloužení Horkou naběhl Matyáš Stuchlík a hlavou srovnal. Ve zbytku zápasu se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu,ale nikdo už se neprosadil.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Myslím si, že v Dražicích jsme měli vyhrát. Byli jsme lepším týmem, ale neproměnili jsme šance. Domácí naopak vytěžili z minima maximum. Nakopávali dlouhé balóny do vápna a dali z toho dvě branky. Říkali jsme si o tom, že tomu tak bude po celý zápas, přesto nám to tam dvakrát propadlo. Bod je pro nás málo, ale v Dražicích je to vždy těžké.“


FK Olešník – FK Tatran Prachatice 6:0 (3:0)

Góly: 14., 18. a 32. Toth, 59. (pen.) Kalášek, 71. Vonášek, 85. Dudek. Rozhodčí: Albert - Smola, Průchová. ŽK: 1:3 (Vojta – Osvald, Jar. Rauscher, Luňáček). ČK: 0:1 (66. Luňáček). Diváků: 80.

Olešník: Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, Miklík (71. Nýdl) - Toth, Vojta, Rajzl (80. Rys), Martinec (33. Heller) - Vonášek, Dudek. Trenér Chlumecký.

Prachatice: Osvald - Jaroslav Rauscher, J. Pravda, Luňáček, Miesbauer – Fischer, T. Pravda, Jakub Rauscher, Kasík - Linhart (69. Řezník), Makoš. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Tomášek, Vojta, Toth – Makoš, J. Pravda

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Výsledek je pro Prachatice krutý. Kdyby dal Rauscher šanci, kterou měl, tak by to pro nás bylo složitější. Nehráli jsme v poli vůbec dobře. Nedali jsme si tři přihrávky po sobě a nemělo to kvalitu. Přitom stačilo obranu soupeře, která hrála dle mého nezvykle vysoko, překopnout a chodíme sami na bránu. Omluvou je možná to, že máme hodně mladý tým a nejspíše to bude nějaký čas trvat, než se mladí hráči v krajském přeboru oťukají. Těší mě nula vzadu a chycená penalta.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): "Pokračovali jsme v neefektivitě směrem dopředu. Vytvořili jsme si snad šest nebo sedm brankových příležitostí a vyvrcholilo to neproměněnou penaltou. Domácí na naše neproměněné šance odpovídali vstřelenými góly. V prvním poločase měl Olešník tři takové poloviční šance a dal z nich tři góly, zatímco my jsme ze tří stoprocentních neproměnili ani  jednu. Náš zmar jsme ve druhé půli potvrdili zahozenou penaltou a vyloučením. Domácí vyhráli zaslouženě, protože byli efektivnější a ukázali nám, jak se má nakládat se šancemi." 


SK Rudolfov - FC SILON Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Kaštánek - Němec, M. Pečenka. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (Hric, Novotný, Šindelář – Liepa, Činčura, Cízler, Jelen - trenér, Vesecký - asistent). Diváků: 130.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Říha, Hajný – Sládek, Hric, Pouzar, Peiger, Vejvar (70. Tlamsa) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Táborsko B: Chára - Pajer, Chotovinský, Pánek, Koblasa (65. Kabeš) - Kupka, Liepa, Neužil, Činčura - Trantýr, Praveček. Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: celý tým – Chára

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Na těžkém terénu to byl boj od začátku až do konce. Táborsko prokázalo svoji kvalitu a v průběhu celého zápasu bylo o něco lepším týmem. Ve vyrovnaném prvním poločase jsme se mohli dostat do vedení, ale Jakub Hric nedokázal z malého vápna přehodit již ležícího brankáře. Druhý poločas byl hodně podobný tomu prvnímu. Soupeř sice zvýšil aktivitu, ale my jsme v obraně hráli velmi pozorně a zodpovědně a do žádné vyložené příležitosti jsme ho nepustili. Na druhé straně jsme zahrávali poměrně velké množství standardních situací, s těmi si ale většinou poradil brankář hostů. V samotném závěru jsme dokázali odolat velkému tlaku a získali tak cennou remízu, navíc bez inkasované branky.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska): „Zápas se hrál na těžkém terénu, který měl vliv na jeho kvalitu. Ve vyrovnané první půli si domácí vypracovali velkou příležitost Kubou Hricem, kterého reflexivně vychytal Chára. Druhý poločas jsme začali soupeře přehrávat. Škoda, že nám rozhodčí nepochopitelně neuznal regulérní gól Neužila. Bod je pro nás málo, v tomto zápase jsme měli vyhrát.“


SK Jankov – TJ Osek 4:0 (2:0)

Góly: 38. (pen.), 43. a 46. Hanzlík, 79. Kupka. Rozhodčí: Vican - Boček, Nedvěd. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Bürger, Mizera - Kuneš, Kubiš). ČK: 0:1 (37. Němeček). Diváků: 108.

Jankov: Skála – Jirkovský (81. Tůma), Fajtl, Kupka, Kroneisl – Bürger (66. Vokurka), Hanzlík, Voráček (86. J. Píša), Hüttner, Mizera (86. A. Píša) – Kočer (66. Borovka). Trenér Kadlec.

Osek: Vojta - Kuneš, Carda (74. Zelenka), Němeček, Kubiš - Hosnedl, Šrámek, Martin Čapek, J. Hoch, Sigmund (27. Suchý) -  Brabec. Trenér K. Hoch.

Nejlepší hráči: Hanzlík – Šrámek

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Utkání jsme zvládli jak herně, tak i výsledkově. Byli jsme více na míči a snažili se vypracovat si nebezpečné situace v prostoru branky hostů. Zlomový okamžik celého utkání přišel deset minut před poločasem, kdy hosté šli do oslabení po červené kartě, a my proměnili nařízený pokutový kop. Do poločasu jsme po pěkné akci ještě navýšili své vedení. Druhý poločas jsme chtěli zachytit a to se nám povedlo, když Aleš Hanzlík zkompletoval svůj hattrick. V závěru jsme se ještě dokázali prosadit z rohového kopu a utkání tak v klidu dohráli. Těší mě i udržené čisté konto.“

Karel Hoch (trenér Oseku): „Zápas jsme začali poměrně aktivně a ve slušném tempu a měli i náznaky šancí, které jsme bohužel nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Postupem času byli domácí aktivnější a dostali se lacino do velké výhody. V 37. minutě zazmatkoval obránce Němeček a sáhl rukou na míč směřující do naší branky. Přišla červená karta, penalta a z ní vedení Jankovských. Za pár minut jsme inkasovali další laciný gól a hned po přestávce i třetí. Zápas se již dohrál poměrně v klidu, který narušil jen čtvrtý úspěch domácích. Bohužel se nám nedaří, hráči jsou nervózní a kupí chyby, na které by jinak ani nepomysleli. Už počítáme dny do skončení podzimu, abychom se přes zimu dali do kupy a nehráli v soutěži druhé housle.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:1)

Góly: 37. Hadáček - 23. (pen.) Hromádka. Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Leiš. Delegát: Němeček. ŽK: 1:2 (Kosobud – Bicenc, Zavadil). Diváků: 100.

Milevsko: Dvořák - Kálal, Vakoč, Kosobud, Málek – Kortan (83. Pich), Maršík, Marvan (62. Souček), Stejskal – Hadáček (71. Přibyl), Petřík. Trenér Strnad.

Třeboň: Kopecký - Schneider, Bartoš, Týnavský, Zavadil (77. Hlubocký) - Kubata, Hromádka, Bicenc ml., Matoušek (81. Ježek) - Radosta,Tůma. Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Ondřej Jordán (asistent trenéra Milevska): „Třeboňští hráli aktivně dopředu, chodili na nás ve třech, čtyřech lidech hned po ztrátě. Dělali jsme spoustu chyb ve středu pole, neudrželi jsme balon a nevyužívali křídel, z toho vyplynula právě ta chyba a po ní penalta. Pak jsme se do přestávky v následujících deseti, patnácti minutách zvedli a vyrovnali. Řekli jsme si v kabině, jak začneme, ale vůbec se nám to nepovedlo. A když jsme měli na konci dvě tutové šance, nastřelili jsme tyčku, tak je asi remíza spravedlivá.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Hrálo se na těžkém terénu. Milevsko má kvalitní tým a doma neprohrává. Zápas se hrál nahoru dolů. Ve 22. minutě Bicenc poslal časovanou přihrávku Tůmovi, který byl po pár krocích s míčem ve vápně faulován. Penaltu si vzal Hromádka a proměnil ji. Ve 37. minutě po centru ze strany Hadáček výborným výběrem místa vstřelil hlavou vyrovnávací branku. V prvním poločase se hrálo ve vysokém tempu. V druhém poločase to bylo hodně rozkouskované a  tempo opadlo. Musím pochválit brankáře Kopeckého, který nás svými výbornými zákroky podržel. Zápas skončil 1:1. Bod ze hřiště soupeře bereme.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FC AL-KO Semice 6:3 (3:0)

Góly: 12. a 81. Toman, 61. (pen.) a 90. Janák, 37. Hrala (vlastní), 45. Jaroš - 55. Zborník, 70. Buchtele, 84. Veleman. Rozhodčí: Dunovský - Mach, Ct. Novotný. Bez karet.  Diváků: 101.

J. Hradec: Cettl – Fical (84. Ježek), Völfel, Rejthar (62. Koktavý), Hauser - Janák, Mischnik, Strejček (53. Šmíd), Jaroš (53. Waník), Votava – Toman (84. Fiža). Trenér Lukáč.

Semice: Dvořáček – Pšenička, Listopad, Zborník (89. Řezáč), Buchtele – Šourek, Holub, Keclík, Blažek Hrala (46. Trantina) – Valach (46. Veleman). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Toman, Janák, Mischnik – nehlášeno.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „První půli jsme zvládli dobře, byli jsme aktivní a hostům toho příliš nedovolili. A jak je u nás zvykem, ve druhé půli poklesne koncentrace a soupeře necháme nadechnout. Naštěstí jsme prokázali dobrou kvalitu směrem dopředu a zápas jsme hostům nedovolili příliš zdramatizovat.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Zajížděli jsme k soupeři, který bude hrát o postup. V prvním poločase jsme první dva góly domácím darovali a do kabin šli za stavu 0:3. Do druhé půle jsme přidali a domácí to nečekali. Kdybychom proměnili více z vyložených šancí, mohlo to být do poslední chvíle napínavé, ale domácí si to pohlídali a zaslouženě vyhráli. Škoda jen, že jsme přišli opět o dalšího hráče, co se nám zranil.“


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle