Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 9. kole krajského přeboru

 
středa, 5. října 2022, 10:32

Jihočeský kraj - Krajský přebor má nového lídra. Po vysoké výhře nad Jankovem se do čela tabulky dostala Olympie Týn nad Vltavou. Jen o skóre za Olympií jsou její pronásledovatelé Hluboká nad Vltavou a béčko Táborska. Hluboká porazila ve šlágru kola doma dosud vedoucí Jindřichův Hradec a táborská rezerva vyhrála nad Protivínem. Vůbec se nedařilo týmům z konce tabulky. Vysoké debakly utrpěly Prachatice, Osek, Jankov i Dražice.

Výsledky 9. kola krajského přeboru


TJ Osek – FC AL-KO Semice 1:6 (0:3)

Góly: 79. Rybák - 9. Císařovský, 19. Blažek, 37. Valach, 47. Zborník, 69. P. Keclík, 89. Machovský. Rozhodčí: Mach - Dimitrov, Albert. Delegát: Tůma. Bez karet. Diváků: 80.

Osek: Uhříček - Zelenka (29. Kuneš), Carda, Kubiš (74. Němeček), Martin Čapek - Brabec, Šrámek, J. Hoch, Matěj Čapek - Sigmund, Maroušek (62. Rybák). Trenér K. Hoch.

Semice: Dvořáček - Řezáč , Listopad, Trantina (32. Zborník), Pšenička – Císařovský (63. P. Keclík), Holub, J. Keclík, Blažek, Hrala (46. Buchtele) – Valach (71. Machovský). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: nikdo – celé mužstvo

Karel Hoch (trenér Oseku): „Utkání jsme zahájili dobře, byli jsme aktivní a dostali se i do úvodní šance. Jenže za pár minut jsme vyrobili fatální chybu a soupeř vedl. Na naše hráče jako by padla deka. Hráli jsme pomalu, bez zápalu a kvality. Hosté jen čekali na naše další zaváhání a dávali nám jeden gól za druhým. Tentokrát jsme na našeho soupeře neměli a zaslouženě vyfasovali ostudný půltucet.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Do Oseku jsme zajížděli s cílem získat nějaké body, a to se nám povedlo náramně. Vytvořili jsme si hodně gólových příležitosti a jsem rád, že jsme jich šest proměnili. Musím mužstvo pochválit za předvedenou hru a nasazení. Škoda jen dalších zranění, která si vozíme z každého utkání.“


SK Rudolfov – TJ Dražice 6:0 (2:0)

Góly: 13. (pen.) a 64. Hric, 45. a 79. Sládek, 76. Pouzar, 86. Peiger. Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Smola. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Turek, P. Novotný). Diváků: 60.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný (86. Štolba), Hajný, Prokeš – Sládek (86. Toman), Hric, Říha, Vejvar (71. Peiger), Pouzar (86. Bláha) – Šindelář (65. Tlamsa). Trenér Nárovec.

Dražice: Počinek - Veselý, M. Štecher, Novotný, Turek – Vačlena (79. Horka), D. Štecher, Tůma (70. Páša), J. Stuchlík (46. Šimák) - Mareš, Běhoun. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Bylo to zasloužené vítězství, podložené zodpovědným výkonem a střeleckou produktivitou. Proti Dražicím jsme chtěli navázat na středeční výhru s Prachaticemi, což se nám povedlo. Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou a už ve 12. minutě nás dostal do vedení proměněnou penaltou Jakub Hric. Důležitý druhý gól přidal těsně před přestávkou Marek Sládek. A když Jakub Hric zvýšil po hodině hry na 3:0, bylo rozhodnuto. O další góly se následně podělili Radim Pouzar, znovu Marek Sládek a skóre uzavřel po sólu z poloviny hřiště Filip Peiger.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Po třech domácích zápasech, v nichž se nám dařilo, jsme tento zápas v dost oslabené sestavě vůbec nezvládli. Domácí byli na těžkém terénu ve všech směrech lepší a druhý gól do šatny nás prakticky dorazil. Ve druhé části domácí dokázali využít dalších našich velkých chyb v obraně oproti naší bezzubosti v útoku. A tak snad jediné pozitivum pro nás z tohoto utkání je, že po dlouhé době nemusel z Rudolfova žádný z našich hráčů odjet navštívit zdravotnické zařízení.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – SK Jankov 7:0 (3:0)

Góly: 27. a 73. Dumbrovský, 34. Maxa, 41. Meidl, 47. Dobal, 68. Dvořák, 70. Vařil. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Smola. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváků: 120.

Týn: Vachuta – L. Maxa, Vařil, Brom (64. Novák), Meidl (80. F. Hudeček) - Stoklasa, Dobal, Dvořák, Račák - Dumbrovský, J. Hudeček. Trenér Mareš.

Jankov: Melicher – Jirkovský, Fajtl, Kollár, Bürger – Vokurka (76. Stráda), Hanzlík, Řehoř (58. A. Píša), Hüttner (30. J. Píša), Mizera – Borovka (87. Kotnauer). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: L. Maxa – nikdo

Václav Mareš (trenér Týna): „V prvních patnácti minutách jsme nehráli dobře, neměli jsme pohyb a soupeři jsme dali až moc prostoru. Uklidnila nás až branka Dominika Dumbrovského, ale přesto si myslím, že jsme se tak trošku stále hledali. Pomohla nám až změna rozestavení hráčů. Do přestávky se nám podařilo přidat ještě další dvě branky, a dá se říci, že o zápase bylo rozhodnuto. Druhý poločas se už jenom dohrával. Nám se podařilo vstřelit další branky a po zásluze jsme zvítězili.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Prvních dvacet pět minut jsme hráli tak, jak jsme si před utkáním řekli. Když se ale v pohodě hrající domácí do konce poločasu třikrát prosadili, bylo o osudu utkání v podstatě rozhodnuto. Nám nezbývá nic jiného, než se co nejpoctivěji připravit na další utkání. Chtěl bych poděkovat klukům z naší rezervy, kteří nám po odehrání svého dopoledního zápasu přijeli pomoct.“


FK Tatran Prachatice – Spartak Trhové Sviny 1:5 (0:3)

Góly: 78. Jakub Rauscher - 9. Gažák, 23. Macák, 28. Kolář, 71. Chromčák, 82. O. Šafránek. Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Mach. ŽK: 2:1 (Jar. Rauscher, Luňáček – Macák). Diváků: 50.

Prachatice: Suchý - Jaroslav Rauscher, J. Pravda, Luňáček (83. Gramblička), Fischer – Fürbach (69. Řezník) , Škopek (58. Wagner), T. Pravda, Jakub Rauscher, Kasík  - Linhart (58. Hrbek). Trenér Raušer.

T. Sviny: K. Brůha - Popovič (69. J. Šafránek), D. Brůha, Chromčák, Novák - O. Šafránek, Kodras, Kolář, Macák (87. Vrábek) - Borek (77. J. Gažák), L. Gažák (85. Brožka). Trenér Písko

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Hodnocení je jednoduché. Zápasy se rozhodují ve vápnech a tam jsme propadli. Hosté byli velice efektivní a my jsme své šance zahazovali, či jsme je vůbec nezakončili. Zejména šance Kasíka ve druhé půli volala po gólu. Pokud se v těchto atributech nezlepšíme, těžko budeme sbírat body.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „V Prachaticích jsme zápas zvládli na jedničku. I přes velkou absenci hráčů jsme soupeře přehráli a v koncovce byli aktivnější. Po gólech Lukáše Gažáka , Macáka a Koláře bylo v poločase rozhodnuto. Prachatice sice bojovaly až do konce, ale druhý poločas už jsme si pohlídali a zaslouženě vyhráli.“


FC MAS Táborsko B – FK Protivín 5:0 (1:0)

Góly: 34. (pen.), 54., 68. a 81. Neužil, 57. Praveček. Rozhodčí: Vican st. - Nedvěd, Prinz. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:2 (Chotovinský, Ott, Kupka – Štěpka, Hrachovec). Diváků: 70.

Táborsko B: Chára - Trantýr, Pánek, Mezera, Chotovinský (71. Koblasa) – Kupka (71. Pajer), Liepa, Neužil, Praveček - Šplíchal, Ott (79. Marcolla). Trenér Jelen.

Protivín: Pícha - Štěpka (63. Zach), Kulík, Vojta, Nedvěd - Hrachovec, Leroy Abatawa (63. D. Bečvář), Z. Vorel, J. Vorel (72. Urban), Martin Říha – Petr. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Neužil, Chára, Kupka, Praveček – Martin Říha

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Utkání se nám vydařilo po všech stránkách. V první půli se ještě soupeř stačil vracet do obranného bloku ve více lidech, proto bylo skóre v poločase pouze 1:0. Druhý poločas se nám již povedlo nastřílet více gólů. Zápas se povedl Neužilovi, který se trefil čtyřikrát. Jsme rádi, že jsme zakončili anglický týden výhrou.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Bylo to zasloužené vítězství domácího týmu, který byl od začátku ve všech směrech lepší a zaslouženě vyhrál. První poločas jsme prohráli pouze 1:0, hlavně díky výbornému výkonu brankáře Píchy. Definitivně bylo o osudu utkání rozhodnuto po hodině hry, kdy jsme obdrželi dva slepené góly.“


TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 2:1 (2:0)

Góly: 27. Ježek, 37. Hromádka - 72. Martinec. Rozhodčí: Šťastný - Krčín, Votava. Delegát: Třeštík. ŽK: 1:2 (Týnavský – Szó, Lafata). ČK: 0:1 (83. Lafata). Diváků: 100.
 

Třeboň: Kopecký - Rezek, Bartoš, Doucha, Týnavský - Kubata, Hromádka, Bicenc ml. (62. Vochozka, 79. Kocanda), Matoušek - Radosta , Ježek (92. Zavadil). Trenér Bicenc st.

Olešník: P. Tomášek – D. Tomášek (66. Vrážek), Nohava, Kalášek, Vojta – Beko (58. Dudek), Szó, Lafata, Martinec - Vonášek, Toth. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým – nehlášeni

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí a z toho jsme dvakrát vstřelili gól ve 27. minutě Ježkem a ve 37. minutě Hromádkou. Na začátku druhého poločasu mohl navýšit skóre Matoušek, ale trefil brankáře. Olešník tlačil a v 72. minutě snížil na 2:1. Musím pochválit hráče, že bojovali do konce.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Zápas v Třeboni jsme nezvládli dle našich představ. První poločas byl od nás slabý, bez pohybu a nasazení. Domácí se třikrát ocitli za půlkou a bylo z toho jejich vedení 2:0. Do druhé půlky jsme šli v jiném rozestavení a vše vsadili na útok. Vyústěním bylo pouze snížení, ale vyrovnat už se nám nepodařilo. Bohužel jsme nejspíše přišli o Lafatu, poněvadž rozhodčí ho vyloučil, dle mého asi zaslouženě. Pouze je pro mě nepochopitelné, že si do zápisu napíše úplně něco jiného, než mu bylo řečeno na hřišti. Nechci, ani nemám zapotřebí brečet, poněvadž jsme prohráli zaslouženě. Co mě ale štve, že přijede mladý rozhodčí (OK, mládí vpřed, i když mládí není zásluha) v podnapilém stavu a pak si tam píská z kruhu, co chce... zákroky bez žlutých karet, zakopnutí míče bez karty, výhoda, nevýhoda. Sám v prvním poločase upadne, aniž by se s někým srazil. Jsem rád, že tam byl přítomen delegát, a sám jsem zvědavý, jak se k výkonu rozhodčího vyjádří. Poněvadž, pokud mu toto projde, tak jsme zase někde, kde jsme být nechtěli. Já osobně bych se nemohl podívat ráno do zrcadla a styděl bych se."


FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 2:0 (1:0)

Góly: 26. Hadáček, 72. Petřík (pen.). Rozhodčí: Nedvěd – Vican st., Prinz. ŽK: 2:4 (Vakoč, Hadáček - Hozman, Míčka, Bílý, Doležal). Diváků: 100.

Milevsko: Dvořák – Hejl (7. Pich), Vakoč, Kosobud, Málek – Kortan, Maršík, Marvan, Stejskal (86. Přibyl) – Hadáček (88. Kálal), Petřík (80. Bártík). Trenér Strnad.

Strakonice: Lízal – Hozman, Rozhoň, Rybák, Smola – Děd, Míčka (79. Doležal) – Máška, Zahrádka, Bílý – Krejčí. Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: Pich, Hadáček – Děd

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „K dalšímu soutěžnímu utkání jsme zajížděli do Milevska. V 9. minutě se domácí dostali do šance po malé domů, která byla opravdu malá, ale Lízal vše zažehnal, když zakončení Stejskala vystál. Ve 27. minutě po rohovém kopu se domácí Hadáček prosadil hlavou a domácí vedli 1:0. Ve 36. minutě měl dobrou příležitost Bílý ke skórování, ale byl vytlačen z vápna a faulován, Rozhoň však z následného trestného kopu poslal střelu těsně nad branku. Ve druhém poločase přišla první vážnější situaci ke vstřelení gólu až v 60. minutě, kdy Máška našel ve vápně Bílého, ten prudce vystřelil, ale střela jen o fous minula branku. V 72. minutě po standardce domácích přišel faul ve vápně a domácí Petřík penaltu proměnil na 2:0. Jak se ukázalo, takový byl i konečný výsledek.“ 

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "V utkání jsme potvrdili roli favorita a vyhráli jsme. Opakoval bych se, kdybych vyprávěl, jak to máme s naší finální fází. Na druhou stranu neinkasujeme. Hosté za celý zápas neměli jedinou šanci. Na můj vkus to bylo takové odehrané utkání. Těžký zápas nás čeká s Rudolfovem, mužstvo si ale věří."


TJ Hluboká nad Vltavou – FK J. Hradec 1910 3:1 (0:0)

Góly: 62. a 90. (pen.) Škoda, 82. Rubick - 68. Janák. Rozhodčí: Kollmann – Vican ml., Kříž. Delegát: Babka. ŽK: 3:3 (Kössl, Antoš, Hrachovec - Mischnik, Fical, Jaroš). Diváků: 150.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Otepka, Antoš, Kőssl – Rotterborn, Funda, Škoda, Hrachovec – Hájek, Rubick. Trenér Táborský.

J. Hradec: Cettl (66. Hulík) - Fical, Šmíd, Rejtar, Hauser - Janák, Jaroš (86. Strejček), Votava, Mischnik, Waník (86. Völfel) - Toman. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Rubick, celé mužstvo – Mischnik, Waník.

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): „Zápas začal určitě lépe Jindřichův Hradec. Lépe kombinoval a my se nemohli dostat na začátku pořádně do hry. Až posledních dvacet minut se naše hra zlepšila. První poločas si nikdo žádnou šanci nevytvořil, takže skončil bez branek. Ve druhém poločase se nám přece jenom podařilo dát Martinem Škodou branku. Dlouho jsme ale nevedli a soupeř po deseti minutách vyrovnal. Je třeba přiznat, že soupeř měl další možnosti dát gól. V posledních desetiminutovce se ale nám podařilo dát dvě branky a body zůstaly doma.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „V zápase jsme nebyli horším týmem, domácí však byli velmi produktivní, a to rozhodlo.“


 

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák