Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 27. kole KP

 
středa, 1. června 2022, 10:00

Jihočeský kraj - 27. kolo krajského přeboru patřilo hostům. Výjimkou je utkání v Třeboni, kde vyhrála domácí Jiskra nad Milevskem. Alespoň bod bral doma Tatran Prachatice s Českým Krumlovem, Slavoj kvůli tomu přišel o prvenství v tabulce. Zřejmě největším překvapením byla výhra Dražic v Týně nad Vltavou. Blatná prohrála doma s Čimelicemi a s největší pravděpodobností jí tak zůstane v rukou černý Petr, pokud nebudeme počítat Sezimovo Ústí, které soutěž nedohrálo. Ve 27. kole jsme nezaznamenali ani jednoho vyloučeného hráče.

Výsledky 27. kola krajského přeboru:


​FC MAS Táborsko B – SK Jankov 3:4 (1:2)

Góly: 4. Jansa, 74. Zeman, 87. Kubovský - 3. Klíma, 35. Benda, 68. Schönbauer (pen.), 89. Popelka. Rozhodčí: Němec - Žemlička, Hanzlíková. ŽK: 1:3 (Jansa – Beránek, Klíma, Popelka). Diváků: 25.

Táborsko B: Lukeš – Ott (46. Jelen), Trantýr, Chotovinský, Pajer – Kubovský, Brabec, Jansa, Činčura – Thioub, Zeman. Trenér Jelen.

Jankov: Mádl – Beránek, Kollár, Lošek, Kroneisl – Klíma, Hanzlík, Hüttner (82. Fajtl), Schönbauer – Benda, Popelka. Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Jansa, Kubovský – Benda, celý tým.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se ujali brzy vedení. Naštěstí se nám podařilo hned vzápětí srovnat Jansou. V první půli byl soupeř lepší na míči a podařilo se mu ještě jednu šanci proměnit, takže se šlo do kabin za stavu 1:2. Druhý poločas již byl vyrovnaný, ale bohužel jsme inkasovali další gól z penalty po nastřelené ruce Trantýra. Kluci ale nesložili zbraně a góly Zemana a Kubovského byl stav srovnán na 3:3. Bohužel v 90. minutě se míč odrazil ve vápně k hostujícímu útočníkovi a ten rozhodl utkání ve prospěch Jankova. Musím naše hráče pochválit, že dokázali utkání dotáhnout a srovnat, o to víc mrzí gól v poslední minutě.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V zajímavém utkání jsme byli v prvním poločase lepším týmem, když jsme předvedli jeden z herně nejlepších poločasů na jaře. Druhý poločas se síly postupně vyrovnaly, a přestože jsme vedli o dvě branky, tak domácí mladíci nesložili zbraně a zápas, i díky našim neproměněným šancím, dokázali v závěru utkání vyrovnat. Vše nasvědčovalo tomu, že utkání nakonec skončí dělbou bodů, ale v úplném závěru, tak trochu krutě pro domácí, jsme vstřelili vítěznou branku.“


FK Olympie Týn/Vlt. – TJ Dražice 3:5 (1:3)

Góly: 20. Dobal, 58. Vařil (pen.), 67. Maitak - 85. a 90. Běhoun, 12. J. Stuchlík, 25. Mareš, 44. Šimák. Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Žemlička. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:2 (Houska, Vařil, T. Maxa – Veselý, D. Štecher). Diváků: 90.

Týn: Kubík - Vařil, Meidl (58. Maitak), L. Maxa, Šálený (46. T. Maxa) - Houska, Dobal, Stoklasa, Hudeček - Dumbrovský, Štos. Trenér Mareš.

Dražice: Žák (69. Holub) – Horka, Veselý, Turek, Bareš – Novotný, Šimák, Jakub Stuchlík (79. Běhoun), D.Štecher – Mareš, Řezník (90. Hořejší). Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: T. Maxa – celý tým, Běhoun.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas proti Dražicím se nám vůbec nepovedl. Hlavně v prvním poločase jsme vyhořeli, hosté nás přehráli v chůzi. My jsme si vytvořili nějaké náznaky šancí, ale nedokázali jsme je zužitkovat. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, dokázali jsme vyrovnat, ale to bylo z naší strany všechno. Hosté nám přidali ještě dvě branky a zaslouženě vyhráli. Jsem zklamaný nejen z výsledku, ale i z předvedené hry. Dražice byly hratelné a o to víc mě to mrzí.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V tomto zápase, opět v kombinované sestavě, jsme si řekli, že zkusíme na velkém týnském hřišti hrát jednoduchý kombinační fotbal. V první části to přineslo své ovoce. Měli jsme více balon pod kontrolou a hlavně oproti předešlým zápasům jsme byli v koncovce úspěšní, a to hned třikrát. Prosadili se Jakub Stuchlík, Mareš a do šatny přidal třetí gól Šimák, oproti jedné gólové akci domácích zakončenou Dobalem. Druhá část patřila ovšem domácím a po dvaceti minutách bylo srovnáno nejdříve z penalty Vařilem a po brejku Maitakem. K tomu jsme pro zranění opět museli střídat brankáře Žáka, kterého stejně jako v Rudolfově nahradil z pole Horka. Vypadalo to na další prohru, ale přečkali jsme velký tlak domácích a nakonec zápas rozhodl střídající Běhoun dvěma góly. Nejprve dal gól hlavou z rohu a potom po sólu Bareše přes celé hřiště a jeho ideální přihrávce. Po dlouhé nepříjemné šňůře proher si zaslouženě vezeme z venku tři body.“


​SK Rudolfov – TJ Osek 1:3 (1:1)

Góly: 3. Pouzar (pen.) - 35. Krejčí, 47. D. Říský, 72. Hoch (pen.). Rozhodčí: Jevčák - Vican, Leiš. Delegát: Tupý. ŽK: 1:2 (Hajný – Krejčí, Hoch). Diváků: 50.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Novotný (37. Boček), Hajný, Prokeš – Sládek, Pouzar (9. Bláha), Říha, Kovačič, Vejvar – Šindelář. Trenér Nárovec.

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Kubiš, Hromíř – Brabec (67. Sigmund), Šrámek, Němeček, Hoch, Čapek – D. Říský. Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Hajný, Prokeš, Sládek - Šrámek, Hromíř, Křížek.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a už ve třetí minutě nás po rozehrané penaltě dostal do vedení Radim Pouzar. Toho bohužel okamžitě po zakončení dohrál velmi nevybíravým způsobem hostující hráč, takže musel po několika minutách střídat. A když si ještě před koncem poločasu obnovil svalové zranění kapitán Honza Novotný, museli jsme v sestavě hodně improvizovat. Na naší hře to určitě bylo znát, Osek získal převahu a po sérii našich chyb zaslouženě vyrovnal. Další obrovská chyba přišla hned po dvou minutách druhé půle, kdy náš nedůraz ve vápně soupeř potrestal druhým gólem. A když po dalším zbytečném faulu zvýšili hosté čtvrt hodiny před koncem z penalty, bylo rozhodnuto. My jsme sice měli během druhého poločasu několik příležitostí se zápasem ještě něco udělat, dvakrát jsme dokonce byli sami před brankářem Křížkem, ale našemu zakončení scházela kvalita. Víc než porážka mě mrzí uvedená zranění, protože navíc zápas s velkým sebezapřením dohrál i Honza Šindelář. Příští kolo v Olešníku tak zřejmě budeme mít velký problém dát dohromady sestavu.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Ze zápasu s Rudolfovem jsem měl trochu obavy. A ty se naplnily hned na začátku utkání. Nezachytili jsme úvod utkání a po třech minutách jsme prohrávali po rozehrané penaltě. Trvalo nám dobrých dvacet pět minut, než jsme se dostali do hry. Pak jsme byli lepší a podařilo se nám vyrovnat. V druhém poločase jsme na domácí vlétli a hned po minutě jsme se dostali do vedení. To jsme pak navýšili a mysleli si, že je utkání rozhodnuté. Rudolfovští ale přidali, zjednodušili hru a ohrožovali nás ze standardních situací, a tak se hrálo v tempu až do konce. Výsledek jsme ale udrželi a vezeme z Rudolfova velmi cenné tři body.“


​TJ Blatná – SK SIKO Čimelice 2:4 (1:3)

Góly: 5. Bulka, 47. Míka - 16., 44. a 46. Petřík, 9. Nekl. Rozhodčí: Krčín - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (M. Sedláček, Kůst). Diváků: 150.

Blatná: J. Sedláček – Levý (30. Hrádek), Kůst, Bláha, M. Sedláček – Novák (89. Outlý), Hlaváč, Maleček (70. Jiřinec), Bulka – Král (46. Fiřt), Míka. Trenér Vanduch.

Čimelice: Šípek – Viták, Listopad, Maršík, Rambous – Hák (41. Klimeš), Nekl, Káš, Petřík – Říha (74. Nosek), Hegenbart (85. Ulč). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: nehlášeni - Petřík, Káš, Viták, Rambous.

Michal Vanduch (zastupující trenér Blatné): "V poslední době se náš herní projev zlepšil a v utkání s Čimelicemi jsme věřili, že snížíme vzájemnou bodovou ztrátu. Bohužel jsme museli řešit absenci několika klíčových hráčů a v průběhu hry i nucené odstoupení Levého se zraněním na hlavě. Na druhé straně je dobré, že naši dorostenci, kteří se dostanou do hry, získávají cenné zkušenosti. Navíc se pro nás zápas vyvíjel velice dobře, když se už v 5. minutě trefil krásně na zadní tyč Bulka. Naše euforie však netrvala dlouho a v 16. minutě jsme už prohrávali. Jsme příliš často nedůslední, pomalu dostupujeme a necháváme soupeři zbytečně moc prostoru. Navíc naše podpora ofenzivy musí být s větším počtem hráčů a důrazem. Vzhledem k tomu, že jsme prospali konec první i začátek druhé půle, stihli pouze korigovat samostatnou akcí Míky, je výhra hostí spravedlivá a zasloužená."

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Nepovedl se nám vstup do utkání, kdy nám dělaly problémy dlouhé míče za naši obranu. Zbytečně jsme za sebou nechávali prostor pro náběh domácích útočníků a na začátku jsme se dostali po tlak. Od vyrovnávacího gólu se nám dařilo držet míč na zemi a kombinací se dostávat přes domácí obranu. Celý zápas se hrál ale zbytečně na velkém hřišti a to nás stálo síly, což mělo i vliv na kvalitu hry.“


​FK Tatran Prachatice – FK Slavoj Český Krumlov 1:1 (0:1)

Góly: 87. Jakub Rauscher - 29. Růžička. Rozhodčí: Panský - Polák, Ondřej. Delegát: Kureš. ŽK: 2:2 (Iliev, Hornát – V. Beránek, M. Švec). Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher (76. Kovář), Hornát, Pravda, Kupka – Kasík (73. Linhart), Hušek, Jakub Rauscher, Sedláček - Makoš, Iliev. Trenér Raušer.

Český Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Svoboda, Novák, Chytrý (60. Kořínek), Vávra – Růžička, V. Beránek (71. Vaněk). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Hopfinger, J. Rauscher, Kasík – nehlášeni.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „V zápase jsme v první půli předvedli vcelku zajímavý výkon a byli jsme více než vyrovnaným soupeřem favoritovi soutěže. Bohužel jsme opět selhali v koncovce. Druhá půle byla nahoru dolů a trochu se k nám přiklonilo štěstí, když hosté nevyužili několik brankových příležitostí a my v závěru hezkou brankou vyrovnali. Tým musím pochválit za to, že do poslední chvíle chtěl vyrovnat a to se mu nakonec podařilo.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Příčinou naší ztráty bodů je spousta neproměněných šancí. Prachaticím jsme umožnili vyrovnání po nedůsledném obsazení jejich hráčů ve vápně.“


​TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (1:1)

Góly: 13. Matoušek, 67. Kubata, 85. Tůma - 14. Kortan. Rozhodčí: Ondřej - Boček, Nedvěd. ŽK: 1:0 (Kubata). Diváků: 189.

Třeboň: Kopecký – Schneider (80. Týnavský), Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš - Matoušek, Kubata, Hromádka, Radosta (87. Kocanda) – Kubín (86. Blažek), Tůma (89. Škarda). Trenér: Skála.

Milevsko: Neužil – Kálal, Vakoč, Pich, Hejl – Přibyl, Marvan, Souček (79. Novotný), Kortan (68. Süsmelich) – Hadáček, Dvořák (89. Imbr). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Pich.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a již ve 13. minutě jsme se ujali vedení, ale soupeř ihned po rozehrávce vyrovnal. V dalším průběhu prvního poločasu měl soupeř možnost zahrávat pokutový kop, který však neproměnil, a to bylo důležité pro další vývoj utkání. V druhém poločase se nám podařilo vstřelit dvě branky a vyrovnaný zápas jsme dovedli do vítězného konce.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Bohužel za naší sérií porážek je více faktorů, které se spojily. Nedaří se nám ve finální fázi při zakončení a hlavně nás momentálně decimují zranění. I když na pohled hrajeme hezký fotbal, tak na výsledcích mužstva se to dost podepisuje. První branku dali domácí, když jsme jednoduše neodehráli míč z vápna. Za minutu srovnal hlavou Kortan po naší krásné akci po straně, centr od Přibyla byl parádní. Srovnali jsme na 1:1 a byli aktivnější. Potom Hadáček bohužel nedal penaltu. Rovněž Kálal měl na hlavě gól, ale také nedal. V první půli ještě Neužil zneškodnil nepříjemnou střelu domácích. Ve druhém poločase jsme se nedostali až tolik do hry a po chybě brankáře jsme dostali gól na 2:1. Po dalším nedorozumění v zadních řadách přišla opět chyba a bylo to 3:1. Nejsme v jednoduché situaci, ke zraněnému Málkovi, Petrovi, Dvořákovi a Bártíkovi přibyli těsně před výkopem další. Vypadli Kosobud se Součkem, Hejl a Kortan hráli se zraněním. Pochvalu zaslouží dorostenec Pich, který naskočil do zápasu na poslední chvíli a nevedl si špatně. V tomto zápase jsme měli hodně mladé mužstvo a chyběla nám zkušenost.“


​FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:1 (0:0)

Gól: 56. Szó. Rozhodčí: Vican - Kaštánek, M. Pečenka. ŽK: 5:1 (Funda, Zahrádka, Lízal, Žáček, Máška – Vonášek). Diváků: 54.

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Čapek – Děd (84. Zelenka ), Funda - Nosek, Doležal, Petráň (81. Zábranský) – Tipanic (46. Máška). Trenér Cimrhanzl.

Olešník: P. Tomášek - Miklík, D. Tomášek, Nohava, Nýdl – Tomek (46. Beko), Vonášek (77. Rožboud), Szó, Štěch (89. Lafata), Vojta – Toth (89. Kalášek). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Lízal, Rozhoň – P. Tomášek, Vojta, Szó.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Tentokráte musel trenér Luděk Cimrhanzl improvizovat ohledně sestavy. Máme hodně nemocných a zraněných, a tak do duelu s Olešníkem vyslal hned tři dorostence, kteří si mimo jiné nevedli špatně. Hosté sice hned od úvodu převzali iniciativu a také v 9. minutě šel Toth sám na Lízala, ten však bravurním zákrokem udržel čisté konto. My jsme vyráželi do občasných protiútoků a z jednoho z nich mohl v 25. minutě Nosek skórovat, když propálil obránce a Tomášek v brance stačil vyrazit na rohový kop. Více se do poločasu před brankami neudálo. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a v 50. minutě jsme předvedli pěknou akci, když Máška popotáhl balon po křídle, centrem našel nabíhajícího Petráně, který z první sklepl balon pro Doležala a jeho střelu Tomášek chytil. Ovšem v 55. minutě hosté podnikli rychlý protiútok a Szó nás potrestal gólem na 0:1. Od této chvíle nás hosté zatlačili a v 63. minutě měli velkou šanci navýšit skóre, jenomže střela skončila mimo naší bránu. V 77. minutě spálil velkou šanci hostující Štěch. V 83. minutě rozhodčí necitlivě odpískal pro hosty penaltu, kterou Szó poslal nad. Od této chvíle jsme získali převahu, která vyústila trestným kopem v 86. minutě z pětadvaceti metrů. Rozhoň poslal balon do šibenice a skvělý Tomášek jeho střelu vytáhl na spojnici. To byl moc hezký moment. V 89. minutě faul na Žáčka ve vápně rozhodčí nechal bez povšimnutí, což bylo úsměvné. Ještě jeden pěkný moment přišel v 85. minutě, kdy nastoupil za potlesku tribun David Lafata.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Do Strakonic jsme jeli s tím, že si chceme odvézt tři body. Domácí nikam nechvátali a hráli z hlubokého bloku na brejky. Bohužel jsme ani jednu ze tří šancí v prvním poločase neproměnili. Po přestávce jsme dali branku a nakonec byla vítězná. Neproměňujeme ani takové šance, jako je penalta. Stojí nás to pak hrozně sil a nervů až do konce utkání. Shrnul bych to tak, že hra nebyla nejlepší, ale vítězství z venku se počítá.“


 

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama