Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 22. kole KP

 
středa, 27. dubna 2022, 11:08

Jihočeský kraj - Ve 22. kole krajského přeboru čtveřice nejlepších týmů bodovala. Už i týmy Olešníku a Oseku dosáhly na hranici čtyřiceti bodů. Osek vybojoval cenný bod v Jankově, možná ale fotbalisty Oseku mrzí, že nezískali víc, protože domácí hráli více než padesát minut bez vyloučeného Hanzlíka. V deseti lidech naopak museli bojovat alespoň o bod Prachatice. Tatranu byl vyloučen dvacet minut před koncem utkání s Táborskem B Tomáš Pravda, domácí ale remízu udrželi. Český Krumlov přehrál o jediný gól Rudolfov a polepšil si Olešník, který porazil Dražice.

Výsledky 22. kola krajského přeboru:


​​​FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Góly: 90. Petr (vlastní) – 58. Kortan (pen.), 61. Kortan, 19. Petr. Rozhodčí: Jevčák - Žemlička, Němec. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Štěpka – Dvořák, Kálal). Diváků: 150.

Protivín: Barbotkin – Dan (86. Matěj Janeš), Nedvěd, Vojta, Zach – Hrynevich, Urban (52. Zeman), Štěpka, Zbyněk Vorel, Hrachovec (73. Sháněl) – Martin Říha. Trenér: Miroslav Říha

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Petr, Kosobud – Přibyl (71. Süsmelich), Marvan, Bártík (58. Souček), Kortan (79. Novotný) – Hadáček, Kálal (76. Imbr). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Kosobud, Kortan.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „První poločas byl herně vyrovnaný, bohužel ho vyhráli hosté díky standardní situaci z 19. minuty. Rozhodující moment přišel po hodině hry, když v 58. minutě hosté vstřelili druhou branku. Za další tři minuty přidali z pokutového kopu i třetí a o vítězi bylo rozhodnuto.“ 

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Toto vítězství je zasloužené, šli jsme si pro body víc než domácí. První půlka nebyla úplně optimální, ale po přestávce jsme se zlepšili a Protivín k ničemu nepustili. Utkání jsme měli pod kontrolou, dali jsme hezké góly a ještě další šance neproměnili. Přesto jsme za tři branky rádi, protože poslední zápasy se nám v koncovce tolik nedařilo. Jen škoda inkasovaného gólu v poslední minutě. Teď se můžeme připravit na další zápas, který nás čeká doma proti Dražicím.“


​​FK Olešník - TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 19. Toth, 72. Szó (pen.), 79. Lafata. Rozhodčí: Nedvěd - Macko, Izugrafov. Delegát: Kučera. ŽK: 0:5 (Veselý, Novotný, Vačlena, Stuchlík, Hojdar). Diváků: 100.

Olešník: Miřátský - Miklík, Nohava, Vojta, Nýdl – Tóth (60. Beko), Lafata (80. Tomek), Szó, Šíma (82. Tomášek) – Štěch (60. Vonášek), Hezoučký. Trenér Chlumecký.

Dražice: Žák – Hojdar (68. Holub), Veselý, Bareš, Turek – J. Štecher (64. Páša), Vačlena, Novotný, Böhm (51. Šimák) - L. Stuchlík (85. Horka), Mareš. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Miklík – Žák.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Dražice jsou nepříjemným soupeřem s třetí nejlepší obranou v soutěži. V týdnu jsme se na ně připravovali. Na míči jsme byli víc než soupeř a vyústěním byla branka na 1:0. O poločase jsme si řekli, že musíme hrát dál aktivně a vstřelit druhý gól. To se nám povedlo a poté jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V první části nás Olešník prakticky k ničemu nepustil a k tomu využil našeho zaváhání ke vstřelení gólu. Druhá část už byla z našeho pohledu vyrovnaná a mezi 60. a 70. minutou přišly situace, které ovlivniliy zbytek zápasu. Nejprve domácí gólman stáhl našeho útočníka ve vápně a poté hrál mimo pokutové území rukou bez potrestání. To nejhorší pro nás přišlo vzápětí, kdy se bohužel rozšířila naše marodka a museli jsme nuceně střídat dva klíčové defenzivní hráče s vážnými zraněními. Toho náležitě využil zkušený domácí tým ke vstřelení dvou gólů. I tak musíme kluky pochválit za odmakaný zbytek zápasu a hlavně našeho gólmana.“


​​FK Slavoj Č. Krumlov - SK Rudolfov 2:1 (2:0)

Góly: 18. Vávra, 45. Kuna – 74. Prokeš. Rozhodčí: Vican - Boček, Cigáň. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Svoboda, Kuna). Diváků: 165.

Č. Krumlov: Š. Beránek – V. Beránek (67. Poláček), Kabele, Švec – Vávra (69. Gelnar), Svoboda, Novák, Kořínek (60. Vaněk), Kuna – Růžička, Strapek. Trenér Domin

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Kovačič, Říha, Vejvar (73. Justin), Peiger – Keřka (82. Boček). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Kabele – Prokeš, Kovačič.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Já můžu být spokojen jenom s prvním poločasem. Druhý poločas už byl po vystřídání bez pohybu a myšlenky.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Další absence v našem týmu způsobily, že na hrotu musel nastoupit druhý brankář Keřka. Krumlov byl od začátku velmi aktivní a prvních pětadvacet minut jsme se v podstatě jenom bránili. Bylo to dáno i tím, že jsme soupeři zcela netakticky přenechali střed hřiště a byli jsme hodně pasivní. Ten toho dokázal využít, když po centru z levé strany nabíhající hráč prostřelil brankáře Teringla. Potom jsme hru opticky vyrovnali, nicméně Krumlov měl další šance, ve kterých však trefil pouze brankovou konstrukci. Před koncem poločasu jsme v rozmezí několika minut měli dvě velké šance i my, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Krumlov nás vzápětí potrestal, když tentokrát po centru zprava zvýšil na 2:0. Ve druhém poločase jsme změnili organizaci hry, zlepšili pohyb a zvýšili aktivitu. Domácí byli sice častěji v držení míče, ale bez ohrožení naší branky. Čtvrt hodiny před koncem nám vykřesal naději gólem po standardní situaci Štěpán Prokeš a v samotném závěru jsme dokonce sahali po bodu. Honza Justin ale své sólo z půlky hřiště nedokázal proměnit.“


​​SK SIKO Čimelice - TJ Jiskra Třeboň 1:4 (1:1)

Góly: 40. Bartoš (vlastní) – 45. Cimerhanzl, 52. Kubata, 59. Průcha, 76. Rezek. Rozhodčí: Budil - Nerad, Pipek. Delegát: Urban. ŽK: 2:0 (Káš, Říha). Diváků: 72.

Čimelice: Šípek - Klimeš, Listopad, Káš (82. Ulč), Rambous - Šťástka (88. Kulas), Říha (73. Dubský), Nekl, Varhan - Hegenbart, Petřík (62. Nosek). Trenér Smrčina.

Třeboň: J. Skála – Schneider (84. Týnavský), Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Rezek (84. Bartl), Kubata, Hromádka, Matoušek (80. Kopecký) – P. Tůma (84. Kocanda), Průcha. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Nekl - Rezek.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): "Zápas se pro nás začal vyvíjet dobře, a přestože měl soupeř nějaké šance, do vedení jsme šli my. Bohužel jsme minutu před koncem poločasu dostali zbytečný gól. Ve druhé půli přišla pro nás nešťastná desetiminutovka, kdy jsme dostali tři góly, a pak na nás padla deka. Nehráli jsme úplně špatně, ale v útoku jsme málo produktivní a naopak soupeři jsme opět nabídli snadné góly."

Petr Skála (trenér Třeboně): "Úvod zápasu jsme nezačali dobře, domácí měli šance a závěrem prvního poločasu jsme po standardní situaci obdrželi branku. Vzápětí ale se nám podařilo vyrovnat Rezkem a Cimrhanzlem. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a korunovali jsme převahu vstřelením gólů, když se postupně trefili Kubata, Průcha a Rezek."


​​FK Tatran Prachatice - FC MAS Táborsko B 1:1 (1:0)

Góly: 19. Jakub Rauscher – 60. Škrleta. Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Votava. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:1 (Pravda, M. Sedláček – Trantýr). ČK: 1:0 (70. T. Pravda). Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger – Jar. Rauscher, Kupka, Makoš, Kovář – Srch (69. Kasík), Tomáš Pravda, Jakub Rauscher (78. Linhart), M. Sedláček - Iliev (85. Wagner), Pecka. Trenér Raušer.

Táborsko B: Lukeš - Větrovský, Trantýr, Chotovinský, Pajer (90. Jelen) – Brabec (73. Koblasa), Jansa, Kabeš, Činčura - Škrleta, Ott (88. Marcolla). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: Kupka, Makoš, Jakub Rauscher - Jansa, Lukeš.

Josef Raušer (trenér Prachatice): "Zápas s mladíky z Táborska jsme nezvládli zejména v koncovce. Vypracovali jsme si dostatek brankových příležitostí, které jsme neproměnili. Hosté hráli aktivní fotbal a v některých fázích zápasu nás přehrávali a za výkon si bod určitě zaslouží. My máme problémy se sestavou, kdy nám vypadli klíčoví hráči a bohužel se nám v tomto utkání v poslední minutě na delší dobu zranil náš klíčový hráč Pecka, což je velká škoda jak pro nás, tak i pro celou soutěž. Poslední výkony pak odráží naši tréninkovou docházku, neb jak se říká, jak trénuješ tak i hraješ."

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu vstoupili lépe domácí a vytvořili si několik brankových příležitostí, z nichž naštěstí pro nás proměnili pouze jednu. My jsme začali hrát až od třicáté minuty, od té doby jsme byli lepším týmem a skóre jsme srovnali, když se po pěkné standardce Jansy prosadil hlavou Škrleta. Domácí ve druhém poločase hrozili pouze z brejků, při jednom z nich nás podržel brankář Lukeš. Myslím, že remíza je spravedlivá.“


​FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn/Vlt. 1:1 (0:0)

Góly: 84. Rozhoň (pen.) – 82. Štos. Rozhodčí: Votava Pavel - Izugrafov Svyatoslav, Leiš Filip. Delegát: Krauskopf Jiří. ŽK: 2:3 (Zelenka, Šourek – Maxa, Mravec, Houska). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Petráň (60. Zelenka) – Mička, Čapek - Nosek (85. Zábranský), Chalupa, Máška – Šourek (67. Prajzler). Trenér Cimrhanzl.

Týn nad Vltavou: Kubík - Vařil, Meidl, L. Maxa, Mravec - Dumbrovský, Houska, T. Maxa, Hudeček, Dobal – Štos (89. Dvořák). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Žáček – Mravec.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V prvním poločase jsme měli mírnou převahu od prvních minut, ale gólové šance jsme si téměř nevypracovali. Snad kromě 39. minuty, kdy Míčka připravil pro Noska dobrou pozici pro zakončení, ale ten branku těsně minul. Hosté se dostali před naší bránu těsně před koncem po rohovém kopu. To bylo vše v prvním poločase, co se týká brankových příležitostí. Na začátku druhého poločasu ve 47. minutě se Dobal po individuální akci dostal před Lízala, ale Žáček stačil včas jeho střelu zablokovat. V 58. minutě Šourek rychle zpracoval na vápně balon a bodlem k tyči vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře, který jeho střelu vytlačil na roh. V 68. minutě po přízemním centru Noska ukradl obránce Týna gól Prajzlerovi. V 71. minutě Rozhoň z trestného kopu trefil břevno. Gól už byl na spadnutí, ale padl na druhé straně. V 80. minutě se k odraženému míči dostal hostující Štos a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Vypadalo to, že si Týn odveze tři body, ale v 82. minutě zahráli hosté v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu Rozhoň bezpečně proměnil a srovnal skóre na 1:1.“

Václav Mareš (trenér Týna): „První poločas byl z naší strany špatný. Neměli jsme žádný pohyb, přišlo mi, jako kdybychom vůbec nechtěli hrát fotbal. Nevytvořili jsme si žádnou standardní ani brankovou příležitost. Nehráli jsme vůbec dobře. Jediná pozitiva byla, že jsme dobře eliminovali dlouhé nakopávané balony od domácích obránců. Ve druhé půli jsme se zlepšili, podrželi jsme v útočné fázi míč a začali jsme domácím dělat problémy. Fotbal se ale začal hrát až dvacet minut před koncem a nám se podařilo vstřelit první branku. Po rozehraném trestném kopu Mravce a Dobala se do sítě trefil Radim Štos. Vyrovnání přišlo o pár minut později, kdy po naší ruce domácí kopali penaltu, kterou proměnili. Jsem rád, že si odvážíme bod, ale z předvedené hry, kterou jsme se prezentovali, radost nemám. Ale myslím si, že na tak drnitém hřišti se kombinační fotbal hrát nedal.“


​​SK Jankov - TJ Osek 1:1 (0:1)

Góly: 55. Voráček – 10. Němeček. Rozhodčí: Přibyl Jan - Kaštánek Libor, Jevčák Martin. Delegát: Třeštík Petr. ŽK: 2:5 (Lošek, Benda – Krejčí, J. Říský, Sigmund, Rybák, Carda). ČK: 1:0 (37. Hanzlík). Diváků: 118.

Jankov: Komrska – Jirkovský, Lošek, Kollár, Schönbauer – Řehoř, Hanzlík, Fajtl (46. Kočer), Hüttner (81. Benda), Voráček – Popelka (88. Klíma). Trenér Kadlec

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Kubiš, Brabec – Němeček (72. Hoch), Šrámek, J. Říský, Sigmund (50. Hromíř) - Carda, D. Říský. Trenér Mráz

Nejlepší hráči: Řehoř – Šrámek, Kubiš, J. Říský.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Úvod utkání patřil hostům, a to určilo ráz celého prvního poločasu. První gólovou šanci jsme však měli my a soupeř musel míč vykopávat obráncem na brankové čáře. Pravidlo "nedáš, dostaneš" se opět potvrdilo, když jsme vzápětí po pěkné střele inkasovali. Hosté si vypracovali další šance, které kdyby proměnili, tak bychom zřejmě s vývojem utkání nemohli už nic udělat. Nepovedený výkon jsme završili červenou kartou, která přišla několik minut před koncem poločasu. Ve druhém poločase jsme šli lehce do rizika a rozhodli se vývoj utkání zvrátit. Díky zlepšenému výkonu všech našich hráčů se nám podařilo zaslouženě vyrovnat a utkání tak ve finále skončilo dělbou bodů. Výsledek s kvalitním soupeřem musíme brát.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Do Jankova jsme jeli s vědomím, že nás čeká nejlepší tým jara. Hráči ale k zápasu přistoupili velmi dobře. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a měli jsme vést více než jednobrankovým rozdílem. Bohužel jsme šance neproměnili, a to nás stálo vítězství. Ve druhém poločase domácí přidali, a i když měli o jednoho hráče méně, podařilo se jim po rohovém kopu vyrovnat. Na našich hráčích bylo vidět, že jim po páteční dohrávce docházejí síly. Celkově se hrál fotbal na velmi slušné úrovni. Remíza je spravedlivá.“


Dohrávky 19. kola:

​SK Rudolfov – TJ Blatná 3:0 (1:0)

Góly: 45. Prokeš, 50. Říha, 71. Sládek. Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. Delegát: Hruška. ŽK: 2:1 (Říha, Pouzar – Šimůnek). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Kovačič, Pouzar, Říha (75. Boček), Vejvar (82. Tušl), Peiger (80. Toman) – Sládek. Trenér Nárovec

Blatná: Chlanda - Fiřt, Hlaváč, Sedláček, Míka - Bulka, Šimůnek, Prokopec (43. Antoš), Říha – Král (88. Písařík), Jiřinec (72. Novák). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým - Fiřt, Chlanda.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Blatná přijela s tím, že nemá co ztratit a od začátku nám dávala najevo, že přijela uhrát co nejlepší výsledek. Byla agresivní, vysoko napadala naši rozehrávku, zahušťovala střed hřiště, a my jsme se s tím víceméně celý první poločas nedokázali pořádně vyrovnat. Nějaké šance jsme měli, ale do vedení nás dostal až v nastaveném čase Štěpán Prokeš. Ve druhém poločase jsme změnili způsob hry, zvýšili svou aktivitu a hlavně byli daleko více v držení míče. Blatnou jsme začali přehrávat a brankami Davida Říhy a Vojty Vejvara jsme se dostali do tříbrankového vedení. To jsme mohli ještě zvýšit, ale několik gólových šancí jsme neproměnili. Já mám radost nejen z toho, že jsme vyhráli třetí zápas v řadě, ale hlavně proto, že se po vleklém zranění vrátil do sestavy kapitán Honza Novotný. Kluky musím tentokrát pochválit za to, že se po špatně odehrané první půli dokázali zvednout a po přestávce výrazně zlepšeným výkonem dovedli zápas k zaslouženému vítězství.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Po značně nevydařeném představení v Týně jsme se snažili o reputaci na Rudolfově. Mírně oslabeni jsme domácím vzdorovali celý první poločas. Dokázali jsme eliminovat nebezpečné standardky a z občasných brejků jsme prověřili soustředěnost rudolfovské obrany. Bohužel jsme v nastavení inkasovali. Navíc se nám nepovedl vstup do druhé půle, kdy jsme po rohu z úhlu inkasovali podruhé. Domácí třetím gólem potvrdili roli favorita a zaslouženě zvítězili. Náš herní projev byl tentokrát o poznání lepší. Navíc se kromě dorostence Bulky uvedli ve výborném světle další mladíci našeho dorostu Fiřt a Novák.“


​TJ Osek – FK Junior Strakonice 2:1 (2:0)

Góly: 31. J. Řiský, 39. Sigmund - 65. Šourek. Rozhodčí: Němec - Ondřej, Pravda. Delegát: Skalák. ŽK: 1:2 (Němeček – Linhart, Nosek). Diváků: 280.

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Kubiš, Brabec - Němeček, Šrámek, J. Říský, Sigmund (64. Hromíř) - Carda, D. Říský. Trenér Mráz

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Žáček, Rozhoň, Čapek – Doležal (80. Linhart), Míčka (46. Nosek) - Máška, Petráň, Chalupa – Šourek.

Nejlepší hráči: Křížek, Šrámek, J. Říský – Šourek.

Josef Mráz (trenér Oseku): „V úvodu zápasu jsme se nemohli dostat do tempa. Až po dvaceti pěti minutách jsme se dostali do hry a po chvíli vstřelili branku. Pak jsme přidali druhou a vypadalo to na naše bezproblémové vítězství. Jenže do začátku druhé půle jsme opět nenastoupili dobře a musel nás zachraňovat brankář Křížek. Hostům se podařilo po naší hrubé chybě přece jenom snížit a my jsme se o vítězství strachovali až do konce.“ 

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Odložené okresní derby se hrálo v pátečním podvečeru za deštivého počasí. První poločas se vyznačoval velkou bojovností z obou stran a byl vcelku vyrovnaný. Do první slibné šance se po centru Mášky dostal ve 29. minutě Šourek, ale branku minul. Ve 32. minutě se nejlepší hráč domácích Jakub Říský opřel do balonu ze střední vzdálenosti a vymetl šibenici. O sedm minut později jeho bratr David Říský vypustil z rohu vápna pumelici, kterou Lízal stačil vyrazit, na dorážku Sigmunda už ale nestačil. Před koncem poločasu Rozhoň našel ve vápně Žáčka a jeho střelu zlikvidoval zkušený Křížek. Druhý poločas začal slibně pro nás, když ve 48. minutě byl ve vyložené pozici Nosek, ale Křížek se nenechal prostřelit. Domácím zřejmě začaly docházet síly a iniciativu jsme převzali my. Získali jsme si mírnou převahu, kterou jsme dokázali zužitkovat v 64. minutě. Chalupa zachytil rozehrávku a našel ve vápně volného Šourka, který svoji šanci proměnil a snížil na 2:1. Poté jsme se ještě snažili o vyrovnání, ale nebylo nám souzeno. Myslím, že Junior odehrál velmi dobrý zápas a remíza by nám slušela.“


 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle