Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko obhájilo statuty Sportovního centra mládeže a Sportovního střediska mládeže. A-tým povede Golubevs

 
pátek, 17. prosince 2021, 18:50

Klubu FC Táborsko se opět podařilo obhájit klíčové statuty Sportovního centra mládeže (SCM) a Sportovního střediska mládeže (SpSM) v náročném licenčním řízení, které vyhlašuje Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub v rámci řady hodnotících kritérií v oblasti sportovní, personální, infrastruktury, financí a legislativy vyzdvihl, že se klubu daří implementovat mladé hráče z SCM do druholigového kádru A-týmu. Na podzim v sestavě „áčka“ nastoupili odchovanci (Zadražil, Vozihnoj), dále loňští dorostenci Icha, Kubovský a Škrleta a mladící ze současného dorostu Šplíchal, Svatek. „Klub má ve svých řadách ještě další hráče mladší dvaceti let, a to Filipa Rydvala a kapitána reprezentace U19 Jakuba Drozda,“ podotkl ředitel Holub.

Na finančním chodu SCM a SpSM se nejvíce podílejí svými příspěvky FAČR a Jihočeský kraj, kterým patří od klubu velké poděkování. „Věříme, že finance jimi investované vidí na výsledcích našeho klubu. Ti hráči, kteří na vrcholový fotbal nedosáhnou, pomáhají svými výkony týmů v regionech: Lom, Soběslav, Jindřichův Hradec aj.,“ sdělil Josef Holub.

Novým trenérem FC MAS Táborsko byl jmenován Sergejs Golubevs

FC MAS Táborsko avizovalo, že novým trenérem A týmu po Miloslavu Brožkovi se stane lotyšský odborník Sergejs Golubevs, který v klubu už působí. Tento předpoklad se stal skutečností. Trenér podepsal smlouvu do 30. 6. 2023.

Informaci potvrdil ředitel klubu Josef Holub. „Sergejs zná prostředí a přirozeně naváže na práci pana Brožka. Věříme, že hra i z ní plynoucí výsledky A týmu se mohou ještě více posunout,“ uvedl Josef Holub. 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko