Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalový víkend v chýnovské hale

 
středa, 15. prosince 2021, 23:25

V krásné nové sportovní hale v Chýnově se uskutečnily o minulém víkendu dvě větší fotbalové akce, které se velice vydařily, všichni účastníci si účast pochvalovali a to jak po stránce sportovní, tak také i po stránce organizační. A převážná část mužstev, která se obou turnajů zúčastnila, přislíbila účast i v dalších ročnících.

V sobotu 11. prosince se uskutečnil PildaCup, turnaj pro dospělé. Hlavní organizátor a iniciátor turnaje byl Pavel Pilík, trenér mládeže, který společně s trenérem Petrem Holotou a výborem FC si vzali na starost uspořádání turnaje.

Hlavními sponzory turnaje byl Petrastav Radenín, Město Chýnov, firma JOsport Zbyňka Jaroše a FC Chýnov. Turnaje se zúčastnilo 11 mužstev. Mohli se zúčastnit jen hráči, kteří předložili potvrzení o očkování nebo prodělání nemoci COVID – 19.

Celý sobotní turnaj dospělých, který začínal v dopoledních hodinách a končil až v pozdních večerních hodinách, odřídili jako rozhodčí Ondřej Jaroš – bývalý krajský rozhodčí a v současnosti starosta města Chýnova a Jan Dvořák – v současnosti krajský předseda rozhodčích.

Domácí A-tým FC Chýnov, reprezentující Petrastav Radenín, hrál v sestavě Průša, P. Pilík, Vl. Hruška, Mládek, Prášek, Král, trenér P. Holota. Hrálo se 4 + 1.

Výsledky turnaje

1. Slavoj Příbram (hráči příbramské juniorky, brankář Melichar má několik ligových startů)

2. All Blacks (mladíci čekanického Meteoru a Lomu, Pfeifer hrál za Pardubice 1. ligu a za Táborsko)

3. Tango Rosovice (Řezníček 2. liga v Brně, Januška Příbram a Aleš Kočí legenda Táborska, t. č. v Rakousku

4. Petrastav Radenín (hráči A mužstva FC Chýnov)

Nejlepší střelec: Jakub Řezníček (Tango Rosovice)

Nejlepší hráč: Lukáš Pfeifer (All Backs)

Nejlepší brankář: Jiří Průša (Petrastav)

V neděli 12. prosince proběhlo 1. kolo Zimní ligy v kategorii starší přípravky. 2. kolo se uskuteční 15. 1. 2022, 3. kolo 12. 2. 2022 a finále pak 5. 3. 2022. Všechny zápasy se uskuteční v chýnovské hale. Organizátorem je FC Chýnov a ředitelem turnaje je hlavní trenér mládeže Karel Sedlatý.

Do Zimní ligy je přihlášeno deset mužstev: FC Chýnov, FC MAS Táborsko, TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, TJ Sokol Votice, FC Vlašim, TJ Sokol Sedlec, AFC Humpolec, TJ Sokol Sezimovo Ústí, TJ Sokol Planá nad Lužnicí, FK Příbram.

Trenéři chýnovské přípravky Karel Sedlatý a Mirek Mašek se museli v prvním kole obejít bez několika opor, Rosti Šístka, Honzy Pistulky a Vaška Lojdy. Přesto první tři utkání neokusili hořkost porážky. První zápas remizovali s MAS Táborsko 2:2, Planou n/Luž. porazili 5:1 a proti Veselí n/L. zvítězili 3:2.

Oba turnaje splnily očekávání, všichni účastníci, a to jak hráči, tak i trenéři, byli velice spokojeni, všem se nová velice prostorná chýnovská sportovní hala líbila a již se těší na účast v dalších ročnících.

Napsal(a) Pavel Kulveit, Miroslav Mládek | Foto Miroslav Holer