Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizním startu bodovaly jen Lom a Soběslav

 
neděle, 1. srpna 2021, 22:25

Pětice jihočeských zástupců vyběhla o víkendu svorně na venkovní divizní trávníky a se střídavými úspěchy odehrála první kolo. Ambiciózní Lom nedal šanci domácím Rokycanům, které vyprovodil po týmovém výkonu „bůrem“. Překvapením je porážka dalšího kandidáta postupu. Béčko Dynama dostalo od Klatov lekci z produktivity a ze západu Čech se vrátilo s prázdnou.

Slibně rozehranou partii nedotáhlo omlazené hradecké mužstvo do zdárného konce. Už v 11. minutě jej poslal do vedení kapitán Filip Votava, který uklidil do sítě odražený míč po standardce. Jenže Beroun za čtvrt hodiny po rohu a následné nepřehledné skrumáži vyrovnal Lhotkou a deset minut po zahájení druhého poločasu zaznamenal po tečované střele vítězný gól Soukup.

Lom po opatrném začátku předčil Rokycany především v přechodu do útoku. Po dvou zásazích kapitána Davida Neužila a jednom Zbyňka Musiola bylo už po první půli hotovo. Převahu pak korunovala v rozmezí sedmi minut posila Lukáš Pfeifer. „Podali jsme týmový výkon. Každý plnil své úkoly zodpovědně a hráli jsme opravdu výborně,“ chválil předvedený výkon lomský asistent trenéra Lukáš Zeman, který vedl mužstvo za chybějícího trenéra Císaře a scházeli také marodi Šimák s Grobárem.

„Herně jsme byli celý zápas lepší, ale neproměnili jsme šance,“ shrnul střetnutí v Klatovech českobudějovický trenér Jindřich Tichai, který měl k dispozici jak Kladrubského, tak pendly Tolna a Vaise. Obrana černobílých nechala dvakrát volného Michala Lukeše a ten nejprve prosadil z otočky a pak po nájezdu na brankáře Kerla. Po přestávce rychle srovnal dorážející Robin Polanský, ale jako klíčová se ukázala situace ze 67. minuty. „Z druhé střely na branku domácí skórovali na 2:1 a i přes neustálý tlak jsme už nedokázali vyrovnat,“ mrzelo Tichaie.

Katovičtí mohutně podporovaní fanoušky měli první poločas v Mýtě jasně ve své moci, avšak náskok po Kadulově trefě už z dalších vyložených šancí nezvýšili. „Bohužel z Mýta odjíždíme s prázdnou i přes to, že jsme byli minimálně hodinu jasně lepším týmem,“ posteskl si katovický kouč Přemysl Šroub. Tečovaná střela z dálky skončila za Švehlovými zády a v euforii hrající Západočeši dokonali obrat dvěma góly během sedmi minut. Do třetice už Katovice v Mýtě nebodovaly.

Soběslav vydřela výhru 2:1 nad Sedlčany. Spartakovci šli do vedení díky Aleši Kutnerovi ve 21. minutě. V závěru prvního dějství se zaskvěl debutující gólman Martin Červenec (přišel z Dynama ČB), který zlikvidoval domácím pokutový kop. Když se sedm minut po přestávce krásně zavěsil z trestného kopu Filip Vaněk a zvýšil na 2:0, vypadalo to na pohodovou cestu za body. Středočeši prostřídali a Haas je po dvou minutách na hřišti vrátil do hry kontaktní brankou a až do konce bylo utkání na vážkách. I přes nápor domácích se už stav nezměnil.

Výsledky 1. kola divize A

Český lev-Union Beroun - FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (1:1)

Góly: 25. Lhotka, 56. Soukup - 11. Votava. Rozhodčí: Kovářová - Gunitš, Cichra. Delegát: Havránek. ŽK: 2:2 (Soukup, Lhotka – Vaš, Koktavý). Diváků: 80.

FC Rokycany - TJ Sokol Lom 0:5 (0:3)

Góly: 23. a 36. Neužil, 60. a 67. Pfeifer, 43. Musiol. Rozhodčí: Koranda - Toucha, Lovětínský. Delegát: Mareška. ŽK: 1:2 (Kučera, Slavík). Diváků: 120.

SK Klatovy 1898 - SK Dynamo Č. Budějovice B 2:1 (1:0)

Góly: 12. a 67. Lukeš - 49. Polanský. Rozhodčí: Fencl - Hamouz, Kříž. Delegát: Macháček. ŽK: 4:3 (Bízek, Bicenc, Pařízek). Diváků: 250.

TJ Slavoj Mýto – SK Otava Katovice 3:1 (0:1)

Góly: 63. Skopový, 71. Nový, 78. Buršík - 31. Kadula. Rozhodčí: Kožár - Holakovská, Mičan. Delegát: Svoboda. ŽK: 4:1 (Motl). Diváků: 212.

TJ Tatran Sedlčany – FK Spartak Soběslav 1:2 (0:1)

Góly: 75. Haas - 21. Kutner, 52. Vaněk. Rozhodčí: Polena - Dohnal, Glogar. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Pavlík, Boháč, Rubick). Diváků: 278.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto mladisportovci.cz
 


 

Reklamní sdělení

Reklama