Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Vajgaru došlo k razantním změnám. Cílem je záchrana

 
pátek, 30. července 2021, 23:07

Jindřichův Hradec – Klub z okresního města má v celostátní soutěži tradičně skromné plány. Letos to po několika ochodech platí dvojnásob. První ostrá zkouška Jindřichohradeckých se uskuteční v sobotu dopoledne, kdy se představí v Berouně.

V přestupovém období došlo v Hradci k řadě změn. „A vcelku k dost významným,“ zdůrazňuje lodivod Roman Lukáč. „Odešli nám Jarda Cech, Martin Škoda, Jakub Laszák, Filip Brož, Michael Amaglo a Raymond Darkeh. Ze zdravotních důvodů přerušili Tadeáš Jindra a Vojta Princ,“ vypočítává Lukáč, který se oproti loňsku musí obejít bez osmi fotbalistů.

Během léta získali Hradečtí šestici posil. „Přišly vesměs mladé pušky - Matěj Distel (Dačice), Petr Koktavý (Třeboň), Adam Vaš (Žirovnice), Kevin Strejček, Adam Šmíd (oba Dynamo ČB) a Filip Waník (Táborsko). Po půl roce se vrátil Lubomír Králíček z N. Bystřice,“ představuje Lukáč nové či staronové tváře, od kterých si slibuje… „Že nám nahradí kluky, co odešli, a budou se snažit na sobě pracovat.“

Přes půl roku Lukáčovi svěřenci jenom trénovali. „Přípravu můžeme v rámci možností hodnotit jako dobrou. Účast byla uspokojivá, ani my jsme se nevyhnuli pracovním či zdravotním absencím. Žádné zásadní, velké komplikace nenastaly,“ říká k přípravě v domácím prostředí, kterou rozdělil na dva bloky rozdělené desetidenní pauzou.

V přátelských zápasech se Hradeckým dařilo střídavě oblačno. A co trenérovi ukázaly? „Že máme stále na čem pracovat a máme velký prostor pro zlepšení. Ukázaly ovšem i to, že je v týmu vůle se s tím popasovat,“ všímá si Lukáč, jehož potěšil výsledek z generálky v Milevsku, kde zvítězili 3:1.

Plány se nemění ani do letošní podzimní části. „Naše ambice jsou stále stejné. Zahrát si divizi i v dalším soutěžním ročníku,“ opakuje po roce. Jasno má v otázce favoritů. „Trojlístek Dynamo, Lom, Přeštice. Psáno v abecedním pořadí,“ jmenuje kandidáty postupu z divize do ČFL.

A jak se Roman Lukáč těší na novou sezónu? „Těším, i smírnou nervozitou, jako vždy,“ prozrazuje bez starostí, že by divize ani potřetí nedojela do cíle. „Obavy nemám, spíše by mě překvapilo, kdyby se soutěž nedohrála. To ovšem závisí, co vymyslí vládní „umělci“ – z jejich kreativity obavy mám,“ míní na konto vládních přešlapů.

Soupiska FK J. Hradec 1910

Brankáři: Tomáš Cettl, Jakub Hulík

Obránci: Ondřej Blažek, Petr Koktavý, Ondřej Nováček, Adam Šmíd, Adam Vaš, Michal Völfel

Záložníci: Daniel Cettl, Matěj Distel, Martin Janák, Lubomír Králíček, Roman Mischnik, Filip Votava, Filip Waník

Útočníci: Jan Kubín, Kevin Strejček, Martin Toman

Realizační tým:
Roman Lukáč – trenér, Jiří Mazánek – trenér brankářů

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Stanislav Hladík
 


 

Reklamní sdělení

Reklama