Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přivezlo cenný bod z Brna-Líšně

 
čtvrtek, 6. května 2021, 13:38

Brno – Na severovýchodním okraji statutárního města Brna se uskutečnilo další mistrovské utkání F:NL mezi domácím SK Líšeň a FC MAS Táborsko. Soupeři se rozešli výsledkovým smírem.

Diváci, kteří mohli být vpuštěni na stadion, viděli víceméně vyrovnané utkání, v němž ale přece jen mělo mírně navrch Táborsko. I tak je pro jihočeský klub bod s celkem z horních pater tabulky velmi cenný. Na kdyby se nehraje, ale kdyby v 90. minutě proměnil svou šanci Gil, mohlo být pro hosty ještě veseleji.

Obě branky padly v první půli. Domácí šli do vedení po penaltě Málka, za hosty srovnal ukrytou přízemní střelou zpoza vápna Boula.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Vydřeli jsme v Líšni důležitý bod. Myslím si, že po průběhu utkání jsme si zasloužili i vyhrát. Měli jsme větší šance. Ale bod se počítá. Líšeň je doma velmi silná, doma vůbec neprohrála a v celé soutěži dvakrát. Svůj tým chci pochválit za bojovnost a dobré herní pojetí. Podali jsme sebevědomý, obětavý výkon. Líšeň hrála svůj obvyklý fotbal, dlouhé míče na Silného či Málka, kteří se snaží hru udržet nahoře nebo se dostat k odraženým balonům. Bylo pro nás fyzicky náročné toto eliminovat, ale soupeře jsme do šancí nepouštěli. Dnes chytal Zadražil, protože Pecháček jel v kuse a potřeboval si odpočinout. Nebál jsem se dát Adama do branky, chytal velmi dobře. Výsledky soupeřů ze spodku tabulky jsou možná zajímavé, ale mě budou zajímat až na konci ročníku. My musíme jít krok za krokem. Jsme teď hodně pokopaní, Pinc je zraněný. Uvidíme, v jakém stavu bude Čapek, který si vyhodil rameno.“ 

SK Líšeň 2019 – FC MAS Táborsko 1:1 (1:1)

Branky: 8. Málek – 29. Boula. Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Vyhnanovský. ŽK: 12. Pašek, 60. Ševčík – 7. Navrátil, 23. Tolno, 23. Golubevs - trenér, 33. Holiš, 45. Boula, 90. Zadražil. Diváků: 80.

Líšeň: Veselý – Jeřábek, Otrísal, Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek (73. Szotkowski), Silný (85. Zikl), Málek, Matocha (73. Reteno Elekana) – Krška (67. Rolinek).

Táborsko: Zadražil – Dybala, Navrátil, Penc (73. Liepa), Tusjak – Tolno (90. Plachý), Boula, Holiš, Provazník – Gil, Čapek (38. Havrda).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková