Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výhru Táborska nad Vyšehradem ozdobil hattrick Tolna

 
čtvrtek, 8. dubna 2021, 11:17

Tábor – Druholigový dohrávaný duel mezi FC MAS Táborsko a FC Slavoj Vyšehrad vyzněl výsledkově jednoznačně pro domácí, ale tak snadné to nebylo. Výhra 4:0 klame. Utkání začalo s určitým zpožděním, protože hosté přijeli na stadion později a využili oficiální „čekačku“.

Vyšehrad v úvodu zápasu více držel míč, snažil se rychle kombinovat, otáčet hru, ale na dostřel Pecháčkovy branky se nedostal. Táborsko brzy udeřilo. Kříž „žlutě“ fauloval domácího Plachého (ten kvůli zranění musel ze hry odstoupit). Standardku zahrával tradiční exekutor de Almeida, jehož centr Čapek dostal hlavou do sítě – 1:0.

Ve 30. minutě po nepřímém trestném kopu Táborska uvnitř vápna vyplaval míč před šestnáctku, vypálil de Almeida a orazítkoval pravou tyč Kafkovy branky. Krátce před přestávkou opět centroval brazilský technik de Almeida, Modou, který po dlouhé době nastoupil v základní sestavě, trefil hlavou břevno, ale hlavičková dorážka Tolna už byla úspěšná - 2:0.

Úvod druhé půle opět patřil spíše Vyšehradu, Táborsko drželo pozice a soupeře na uzdě. Jihočeši nechali „šemíky“ hrát a sami chytře vyráželi do brejků. V 74. minutě zasprintoval  Tolno a nádhernou střelu z úhlu překvapil gólmana – 3:0.

Vyšehrad mohl skórovat v 84. minutě, ale střídající Zaradny z jednoho metru branku přestřelil. Jak se dávají branky, ukazoval Tolno. V poslední minutě znovu pláchl obraně hostí a završil svůj hattrick – 4:0.

Táborsko na jaře dvakrát vyhrálo a dvakrát remizovalo. Jarní neporazitelnost bude v neděli 11. dubna „střežit“ doma proti Prostějovu.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Před zápasem to vypadalo, že máme získat povinné tři body, ale bylo jasné, že to jednoduché nebude. Soupeř neměl co ztratit. Zápas jsme zvládli trpělivostí, taktickou hrou, nutně jsme výhru potřebovali. Papírově jsme měli zvítězit, ale taková utkání jsou vždy náročná, roli hraje také psychika. Nechtěli jsme dostat branku, soupeře jsme pustili pouze do jedné vážné šance, tři body jsme si pohlídali. Byl to zápas, který byl svázán taktikou. Cílem bylo vyhrát. Hráčům mohu jen poděkovat, jak to zvládli. Kdybychom nebodovali, byl by to neúspěch. To by se podepsalo na naší psychice. Takto jsme se vrátili do hry. Škoda, že byl zraněn Plachý, chytal formu. Uvidíme, co ukáží vyšetření. Za hattrick Tolna jsem rád, konečně se odšpuntoval. Víme, že je to střelec, dneska měl pro své tři branky dobré podmínky. Nechali jsme soupeře hrát a dávali jsme balony za obranu.“

FC MAS Táborsko - FC Slavoj Vyšehrad 4:0 (2:0)

Branky: 17. Čapek, 44., 74. a 90. Tolno. Rozhodčí: Orel – Blažej, Pfeifer. ŽK: 15. Kříž (Vyšehrad).

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil (78. Gil), Holiš, Dybala – Tolno, Modou, Boula, Plachý (20. Janošík - 72. Pinc) - Majka (72. Tusjak), Čapek (78. Penc).

Vyšehrad: Kafka – Šandera, Kulig, Suchan, Drobílek (65. Hampl) – Alexandr, Schneider (57. Žilák), Hezoučký, Kříž (78. Vojta) – D. Procházka (57. Králíček), Vandas (65. Zaradny).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama