Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Táboře už se cítím jako doma, říká posila Lomu Martin Kučera

 
středa, 17. února 2021, 20:32

Tábor - Do Fotbalové národní ligy se Táborsko vrátilo vloni na podzim, nevedlo si ale vůbec dobře a trenéři se rozhodli pro změny v kádru. Prstem ukázali i na zkušeného středopolaře Martina Kučeru, který sbíral druholigové starty už ve svých předešlých působištích v Kolíně a na pražském Vyšehradě. Po pěti sezonách v Táborsku skončil. U Jordánu však třicetiletý záložník zatím zůstává, jenom se stěhuje kousek vedle na nedalekou Svépomoc. Na jaře bude Kučera hrát za divizní Lom.

Jak vám bylo, když jste se dozvěděl, že ve druholigovém Táborsku s vámi dál nepočítají?
Bylo to pro mě nemilé překvapení vzhledem k tomu, že mám v Táborsku smlouvu ještě na rok a půl. Musel jsem to ale vzít jako fakt.

Kromě toho, že vám dál běží v Táborsku smlouva, vám klub nabídl také zaměstnání?
Ano, správce na stadionu v Kvapilově ulici už nějaký čas dělám. Nyní v tom budu pokračovat, a v létě uvidím, co bude dál.

V Táboře jste se tedy již zabydlel?
Našel jsem si tu přítelkyni, ze které se stala manželka. Narodilo se nám taky dítě, takže v Táboře už se cítím jako doma. Se svým osobním životem jsem tady spokojený.

Za Táborsko jste odehrál 124 zápasů a nastřílel šest gólů. Jak jste s touto bilancí spokojený?
Ta čísla nejsou vysoká, gólů jsem nikdy moc nedával. Kdybych měl své účinkování v Táborsku hodnotit podle počtu vstřelených branek, tak by to bylo nic moc. Jistě bych mohl mít lepší bilanci, v mužstvu jsem měl ale jinou roli.

Jak jste přijal možnost jít hrát divizi za Lom?
Hned poté, co mi v Táborsku sdělili, že se mnou dál nepočítají, mi řekli, že by bylo super, kdybych šel hrát za Lom. Jak už jsem říkal, po pěti letech to příjemná novina nebyla.

To, že máte jít hrát za Lom?
Kdepak, to ne. Myslel jsem tím ten fakt, že už nebudu hrát za Táborsko. Lom beru. Kluky tam znám, jsem vlastně doma a tudíž se nikam s rodinou nemusíme stěhovat. To je v pořádku.

Máte ambice si ještě někdy zahrát vyšší soutěž třeba někde jinde?
Teď jsem na hostování v Lomu z Táborska, kde mi dál běží smlouva. Nyní budu doufat, že divize se rozběhne. Na zápasy už se v Lomu všichni těšíme. Pak se uvidí, co bude dál. Léto je pro mě ještě hodně daleko.

Divize se měla rozběhnout už o víkendu. To padlo, a nyní se zdá, že dohrát kompletně soutěž bude zřejmě nemožné...
Taky v to moc nevěřím. Jsem zvědavý, jestli se vůbec začne hrát a kolik kol odehrajeme. Hlavně si přeji, aby se hrálo.

Vyšší soutěž byste si teoreticky mohl zahrát i s Lomem, který je nyní v divizi na druhé příčce. Lákala by vás taková možnost?
Vím, že Lom nyní na vedoucí Přeštice ztrácí sedm bodů. Do třetí ligy bychom určitě postoupit chtěli. Jde jenom o to, abychom k tomu dostali příležitost.

Co od vás očekávají trenéři?
O tom jsme ještě nemluvili. Zatím jsme se pořádně ani nesešli, takže nevím, co přesně ode mě trenéři budou chtít. Předpokládám, že si budou přát, abychom vyhráli každý zápas. To je jednoduché, pokud chceme skončit první a postoupit.

Nyní se tedy připravujete individuálně?
Přesně tak. Běháme a v kondici se musíme snažit udržovat každý sám.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Tibitanzl
 


 
Reklama