Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Anglický týden naplnilo Dynamo třetím vítězstvím. Čolić potřetí proměnil penaltu

 
neděle, 24. ledna 2021, 18:38

České Budějovice – Prvoligové Dynamo vstoupilo do roku 2021 famózním trojutkáním. Během anglického týdne od třetí do čtvrté lednové neděle vyřídilo venku Pardubice (2:0) a doma si poradilo s Příbramí (2:1) resp. Teplicemi (2:0). Husarský kousek se povedl Benjaminu Čolićovi, jenž v každém z těchto utkání proměnil penaltu.

Poprvé v sezoně se Jihočeši postavili proti celku Teplic, který přicestoval s odhodláním odčinit předchozí domácí debakl 0:5 s Jabloncem. Odpovídala tomu bojovnost a důrazná hra, která vydržela Severočechům téměř do konce utkání a připravila černobílým nejednu horkou chvilku v jejich pokutovém území. Branku Dynama tentokrát namísto jedničky Jaroslava Drobného hájil Vojtěch Vorel a dokázal zopakovat velmi dobrý výkon ze zápasů v Plzni a Olomouci. „V tréninku vypadá skvěle a my si ho potřebujeme připravit na příští sezonu. Dnes měl velký podíl na vítězství,“ liboval si trenér David Horejš.

První střelu mezi tyče si přisvojil Benjamin Čolić, který z trestného kopu v 5. minutě účinně prověřil brankáře Tomáše Grigara. Obrovskou šanci měli hosté po čtvrthodině hry, kdy Pavel Moulis zprava zahrával trestný kop po předchozím zcela zbytečném faulu Matěje Mršiće, ale Tomáš Vondrášek u zadní tyče hlavičkoval vedle. Po rohovém kopu ve 20. minutě se balon dostal na hlavu vysokého Maxima Talovjerova a ukrajinský stoper v budějovických službách otevřel skóre.

Teplický Řezníček zahodil šanci a nedal penaltu

Domácí vedli, jejich výkon však nebyl úplně přesvědčivý a hodně se natrápili s aktivitou hostů. Robert Jukl zdálky pálil nad břevno, po střele Pavla Moulise dorážel Matěj Radosta, ale také nad branku. Jedinečnou příležitost zahodil ve 37. minutě exbudějovický Jakub Řezníček, který se ocitl sám před Vojtěchem Vorlem, jenže z hranice malého vápna nepochopitelně poslal míč do nebe. Na straně Dynama se pouze Matěj Mršič vykázal pěknou střelou z levé strany, ale jinak nepříliš jistý Tomáš Grigar si s ní poradil.

Dvě minuty po rozehrání druhé půle teplický Matěj Radosta viditelně fauloval v pokutovém území Benjamina Čoliće a ten bezpečně proměnil nařízenou penaltu. Hosté se nevzdávali a zvyšovali tlak. Zejména kolem 70. minuty byli hodně nebezpeční a zavírali domácí tým na jeho území.

Po faulu Maxima Talovjerova na Daniela Trubače v 74. minutě získali Severočeši výhodu trestného kopu a úctyhodnou ránu Pavla Moulise vytěsnil Vojtěch Vorel s veškerým úsilím na levou tyč. Za další dvě minuty fauloval Martin Králik, dostal k tomu žlutou kartu a kopala se penalta, kterou však Jakub Řezníček zahrál po zemi k pravé tyči, Vojtěch Vorel ji bravurně vystihl a nepustil míč za brankovou čáru.

David Horejš, trenér Dynama: „Vstoupili jsme do utkání aktivně a pramenil z toho vedoucí gól po standardní situaci. Po druhém gólu z penalty jsme vesměs kontrolovali hru a byly tam pasáže, kdy jsme mohli přidat třetí gól. Vyskytla se jediná trošku mrzutost, že jsme si to zkomplikovali naivní hrou, kdy jsme si zbytečně vzadu zahrávali a z toho pramenila penalta proti nám. Naštěstí nás fantasticky podržel Vorel. Vítězství má velkou cenu a jsem přesvědčený, že bylo zasloužené."

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Teplice 2:0 (1:0)

Góly: 20. Talovierov, 48. Čolić (pen.). Rozhodčí: Denev – Nádvorník, Váňa. ŽK: 3:2 (43. Mészsáros, 76. Králik, 85. Ekpai – 45. Trubač, 59. Mazuch). Bez platících diváků.

SK Dynamo: Vorel – Čolić, Talovierov, Králik, P. Novák – Mészáros (76. Ekpai), Alvir (83. Valenta), Čavoš, Javorek – Brandner, Mršić (88. Ledecký). Trenér David Horejš.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý (70. Hyčka) - Kučera (70. Mareš), Jukl - Radosta (61. Vukadiović), Trubač (87. Žitný), Moulis - Řezníček. Trenér Kučera.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ján Honza
 


 
Reklama