Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrající legenda FK Olympie Jan Meidl slaví čtyřicátiny

 
sobota, 23. ledna 2021, 12:19

Týn nad Vltavou - Levý obránce. Trenér mládeže. Správce stadionu. Člen výboru. Všechny tyto role už dlouhé roky zastává v FK Olympie Týn nad Vltavou Jan Meidl. A aby toho nebylo málo, v nedávné době do výčtu funkcí přibyla ještě pozice radního Týna nad Vltavou pro oblast sportu. Ve čtvrtek 21. ledna, kdy se psalo magické datum (21. den 21. roku 21. století) oslavil tento akční muž kulatiny. Hrající legendě FK Olympie Janu Meidlovi je 40 let.

Oslavence, kterému v Týně nikdo neřekne jinak než Šána, jsme si pozvali k narozeninovému rozhovoru, kde mimo jiné prozradil i své plány do budoucna.

Šáno, všechno nejlepší. Jak se cítíš jako čtyřicátník?
Děkuji. Zatím jsem čtyřicátník teprve krátce, takže se cítím stále jako devětatřicátník. Jinak ale musím říct, že se cítím super a ve formě.

Jaký je tvůj recept na fotbalovou dlouhověkost? Přece jen, většina hráčů končí do 35 let a jen výjimečně někdo vydrží až do 40.
Je to kombinace několika faktorů. Pracovitost, píle, poctivost a hlavně brzy se neženit (smích). Když nad tím ale teď tak přemýšlím, už asi nadešel čas i na to ženění.

Někdy se říká, že jsi takový týnský Jarda Jágr, plánuješ jako on hrát aktivně až skoro do 50?
Když mi to má budoucí manželka dovolí, tak ano. Jiné limity nevidím.

Jak budeš narozeniny slavit? Bude nějaká větší oslava, až bude covid konečně pryč?
Oslavu mám určitě v plánu. Velká škoda, že to nevyšlo teď, ale nedá se nic dělat, musíme ještě vydržet. Nebojte, chlapi, dočkáme se.

Výčet tvých aktivit je skutečně pestrý. Levý obránce. Trenér mládeže. Správce stadionu. Člen výboru. Radní města pro sport. Která z těchto funkcí tě nejvíce baví?
Každá má něco do sebe a nedokážu určit tu jednoznačně nejzábavnější. Všechny aktivity kolem fotbalu mi přináší velkou radost. Pozici radního bych do tohoto výčtu asi neřadil, přece jen jedná se o něco úplně odlišného, politika je zkrátka specifická disciplína. Mým krédem ovšem je, že všechno co dělám, se snažím dělat nejlépe, jak umím.

Když se ohlédneš zpět, z čeho máš za svých 40 let života největší radost?
Především z toho, že jsem zdravý, což platilo prakticky po celou mou kariéru. Právě pevné zdraví mělo určitě výrazný vliv na to, že jsem mohl tak dlouho hrát a sportovat.  Dále mi potom dělá radost to, že jsem poznal spoustu dobrých kamarádů  a samozřejmě dívek (smích), za to jim všem děkuji a pozdravuji je. Jo a speciálně pozdravuji pány Nerudu a Blümla, oni by mi to neodpustili. Moc si také vážím toho, že jsem mohl hrát vedle Zdendy Hrdiny, díky této zkušenosti jsem tam, kde jsem. Těch konkrétních lidí, s nimiž byla radost hrát fotbal, spolupracovat a sdílet radost, je rozhodně více, to bychom se mohli bavit hodiny. Nicméně chtěl bych tady moc poděkovat tátovi, mamince a celé rodině.

Zpátky jsme se ohlédli, teď naopak, co plánuješ do dalších 40 let?
Jak jsem už zmínil, chtěl bych začít rodinný život. Chci se i dále bavit fotbalem a dělat radost všem, kteří se kolem FK Olympie pohybují. Rád bych si také zkusil dráhu trenéra vyšších věkových kategorií, než mám na starosti nyní. Mladší přípravka je ovšem fantastická parta, jak hráčům, tak i jejich rodičům posílám velký palec nahoru a už se těším, až se zase v dobrých časech sejdeme na stadionu.

Napsal(a) FK Olympie Týn nad Vltavou | Foto Petr Vlasák