Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zahájí přípravu v pondělí 4. ledna

 
neděle, 3. ledna 2021, 19:59

Tábor - V pondělí 4. ledna 2021 se sejde druholigový A tým FC MAS Táborsko k zahájení přípravy. Azyl mužstvo najde alespoň zpočátku v Benešově, protože rekonstrukce sportovního areálu Soukeník, míněna obnova hřiště s umělou trávou, ještě neskončila.

Trenér Miloslav Brožek rozdělil přípravu na dvě části: na testovací a na tu, kdy už chce mít jasno o kádru, s nímž půjde do bojů o záchranu druhé ligy. „V první části chceme otestovat nové hráče – cizince, které se snažíme dostat do ČR, a hráče z tuzemska,“ uvedl trenér.

Zhruba od 17. ledna už by chtěl mít kádr pohromadě, 19. ledna na hráče čekají fyzické testy na FTVS. „Příprava je strašně krátká. Přestupové okno končí na začátku února. Nemůžeme na nic čekat. Musíme intenzivně pracovat. Naším úkolem pro prvních čtrnáct dní je vybrat to nejlepší, abychom byli pro jarní část silnější,“ sdělil Miloslav Brožek. Ten se nechtěl pouštět do podrobností, kteří hráči z kádru odejdou, a kteří naopak zůstanou. Jasněji bude ve druhé polovině ledna.

Mužstvo se zúčastní Zimní Tipsport ligy. Ve skupině A v Horních Počernicích na ně čekají tito soupeři: Sparta Praha B, Dukla Praha a Hradec Králové. Termínová listina je známa:

Čtvrtek 7. ledna: Sparta B v 10.30 hod.

Neděle 10. ledna: Dukla Praha v 10.30 hod.

Středa 13. ledna: Hradec Králové v 10.30 hod.

Zápasy se Spartou a Hradcem odvysílá TV Nova Sport.

Z dalších zápasů lze uvést sobotu 23. ledna, kdy se Táborsko střetne s Plzní B. Generálku na jarní soutěž obstará duel s Viktorií Žižkov v sobotu 27. února. Termíny dalších přípravných utkání budou upřesněny později. Mistrovská soutěž vypukne 7. března ve Vlašimi.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle