Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku vzal aspoň bod gól v nastavení

 
neděle, 22. listopadu 2020, 10:41

Táborsko - Krutost fotbalu poznal v sobotu A tým FC MAS Táborsko v dalším utkání Fortuna: Národní ligy. Doma inkasoval od Varnsdorfu v nastavení po 90. minutě druhý gól a přišel o všechny body.

Utkání se přitom pro modrobílé vyvíjelo dobře. První poločas byl hodně vyrovnaný, prakticky bez šancí, bojovalo se ve středu pole. Po obrátce se začali více osmělovat domácí, Plachý sice pálil vysoko nad, ale Čapek hlavou po standardce Kučery už míč do sítě dopravil - 0:1.

Jenže hosté ze Šluknovského výběžku nic nezabalili, tlačili se před gólmana Slávika. Nejprve Kouřil po přetlačované s Musiolem nastřelil tyč, ale pak si na ostrý centr naběhl střídající Šimon, předskočil obranu Táborska a hlavou srovnal na 1:1.

Zkázu domácích završil také vystřídavší Rudnytskyy, k němuž doplachtil centr ze strany a střelec jen bez jakékoliv námahy nastavil nohu do prázdné brány – 1:2.

Ve středu 25. listopadu pojede Táborsko bojovat o body do Třince.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Prohráli jsme direktem KO jako v boxu, ačkoli jsme na body vyhrávali. Porážka mrzí o to více, že jsme šedesát minut byli lepším týmem, ale soupeř nás nejprve varoval, to jsme ještě v ringu vstali, ale pak nás dorazil. Podobná prohra je pro nás výzvou. Buď nás to poznamená do dalších zápasů, nebo ukážeme, že jsme silní. Věřím svému mužstvu, že se z toho oklepe a příště svou sílu ukáže. Myslím si, že v utkání jsme měli získat aspoň bod, ale i ten by pro nás byl málo. Kdyby byla remíza, přijali bychom ji s pokorou. Opticky to vypadalo, že jsme po našem vstřeleném gólu přestali hrát, ale není to pravda. Varnsdorf zvýšil tlak, je to mužstvo zavedené ve druhé lize, které umí reagovat na vzniklé situace na hřišti. Hosté zjednodušili hru, využili svých kvalit, které mají. My jsme zbytečně znervózněli, začali jsme hrát zbrkle, ztráceli jsme míče. Přijímám odpovědnost za porážku, měl jsem jinak střídat. Utkání jsme měli dohrát ve větším klidu.“

FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf 1:2 (0:0)

Branky: 59. Čapek – 71. Šimon, 90+2. Rudnytskyy. Rozhodčí: Petřík – Mikeska, Mojžíš. ŽK: 66. Schramhauser (TAB). Bez diváků.

Táborsko: Slávik – Icha, Dybala, Navrátil, Havrda – Plachý, Kučera, Schramhauser (87. Ndiaye), Tolno (74. Majka) – Čapek, Musiol (74. Vozihnoj).

Varnsdorf: A. Richter – Lehoczki, Kouřil, Zbrožek, Hasil - Schön (64. Rudnytskyy), Kubista, Kocourek ((90. Ondráček), Bláha, Heppner – Kubr (64. Šimon).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař