Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 8. kole KP

 
středa, 14. října 2020, 19:36

Jihočeský kraj - Kvůli vládním restrikcím se osmé kolo krajského přeboru odehrálo bez přítomnosti diváků. Litovat mohou zejména příznivci Strakonic, kteří byli ochuzeni o nadílku, jakou jejich miláčci uštědřili Sezimovu Ústí. Strakoničtí nastříleli v osmi zápasech dvanáct gólů, z toho rovnou polovinu v nedělním utkání. První porážku v soutěži utrpěl Český Krumlov, jeho přemožitelem se staly Čimelice. Neuspěl ani druhý Osek, jenž prohrál v Protivíně. K vedoucí dvojici se tak bodově přiblížily týmy Jankova a právě Čimelic, které doma bodovaly naplno. Na poslední místo spadl Rudolfov, který inkasoval v závěru okresního derby na půdě Týna nad Vltavou. Duel mezi Olešníkem a Lažištěm se nehrál. Olešník projevil sportovní gesto a souhlasil s novým termínem, byť mohl vyhrát kontumačně. Soutěž by měla pokračovat začátkem listopadu.

Kompletní výsledky 8. kola krajského přeboru  


FK Protivín - TJ Osek 1:0 (0:0)

Gól: 77. (pen.) Zbyněk Vorel. Rozhodčí: Kaštánek - Panský, Ondřej. Delegát: Brož. ŽK: 4:4 (Rothbauer, Uhlík, Bečvář, Z. Vorel – Krejčí, Šrámek, Blatský, Rybák). Bez diváků.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta, Uhlík, Zach – Kvasnička (79. Hrynevich), Bečvář, Vorel Z., Buko Leroy (73. Hála), Dan (46. Janda) – Martin Říha. Trenér: Miroslav Říha.

Osek: Chaluš - Krejčí, Rybák, Carda, Blatský (70. Čapek) - Sigmund, Hoch, Šrámek, Brabec – J. Říský, D. Říský (81. Rybák). Trenér: Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Bylo to vyrovnané utkání dvou mužstev, která se dobře znají. Hrál se spíše opatrný fotbal. Obě mužstva si v prvním poločase vytvořila dvě, tři šance, které nevyužila, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu. Po přestávce se obraz hry moc nezměnil, my jsme spoléhali na rychlý přechod a hosté na standardní situace. Utkání rozhodl pokutový kop, který vypracoval zkušený Janda, a Zbyněk Vorel se nemýlil. Celému týmu patří poděkování za zodpovědný a týmový výkon.“

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „Ve vyrovnaném utkání, kdy se hrálo nahoru dolů, byli domácí o něco aktivnější a nebezpečnější. Asi nejvíce starostí nám dělaly kolmice do roztažené obrany a náběhy do volného prostoru. Našemu zakončení chyběla buď dostatečná razance, přesnost nebo nedostatek času. Asi největší příležitost měl po hodině hry Jakub Říský, jehož nájezd vychytal domácí gólman. Na druhé straně pálil z dobré pozice Janda. Nakonec rozhodl jediný gól z penalty, kdy zkušeného Jandu fauloval obránce Krejčí. Protivín byl o gól lepší a tedy zaslouženě zvítězil. Budeme všichni doufat, že se v této zvláštní době zase brzy na hřišti setkáme.“


FK Olympie Týn n/Vlt.  - SK Rudolfov 1:0 (0:0)   

Gól: 83. Dobal. Rozhodčí: Krauskopf - Němec, Lepič. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Boček, Mezera, Dobal - Pouzar). Bez diváků.

Týn: Vachuta - Maxa, Vařil, Šálený (46. Meidl), Boček - Mravec, Dobal, Stoklasa, Houska (79. Dvořák) – Fischer (62. Liška), Mezera (89. Procházka). Trenér: Mareš.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hrbáč, Hajný, Peiger – Sládek, Pouzar, Kovačičin, Vejvar, Říha (79. Keřka) – Šindelář (86. Kryeziu). Trenér: Nárovec.

Nejlepší hráči: Stoklasa, Maxa – celý tým.

Václav Mareš (trenér Týna): „Jsem spokojený se ziskem třech bodů. S předvedenou hrou už tolik spokojený být nemohu. Řekli jsme si, že na Rudolfov vlítneme a vnutíme mu náš styl hry, bohužel tomu tak ale nebylo. Hosté byli především v prvním poločase lepším mužstvem, dobře kombinovali a nám se nedařilo vůbec nic. Soupeři jsme nechali spoustu prostoru, scházela nám rozehrávka a byli jsme hodně nepřesní. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, byli víc na míči a hrozili z protiútoků. Stále to však z naší strany nebylo ono. Hosté hrozili především ze standardních situací, naše obrana však byla pozorná. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, vysvobodil nás v 83. minutě šťastnou brankou na výsledných 1:0 Vladimír Dobal.“ 

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Na výborně připraveném trávníku se odehrál vyrovnaný duel, bohužel opět se špatným koncem pro nás. Herně zápasy zvládáme, ale i v Týně se potvrdilo, že se nám celý podzim nedaří střelecky. Šťastné vítězství domácím zajistil sedm minut před koncem po nedorozumění naší obrany s brankářem hlavou Dobal. I přes prohru ale musím kluky pochválit. Řada z nich nastoupila se zdravotními problémy, i přesto jsme především v prvním poločase Týn přehrávali. Jsme poslední. Pokud to bude možné, zkusíme v průběhu nucené pauzy kvalitně potrénovat. Potom uvidíme, co bude dál.“


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 2:2 (2:0)  

Góly: 27. Jiří Štecher, 34. (pen.) Hojdar - 67. Zmeškal, 68. Barda. Rozhodčí: Polák - Albert, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:2 (J. Štecher, Bareš, L. Stuchlík – Vakoč, Komárek). Bez diváků.

Dražice: Baka – Bareš, Veselý, M. Stuchlík (81. Horka), D. Štecher – Pinc, L. Stuchlík (56. Mareš), Šimák, Novotný – Hojdar, J. Štecher. Trenér: Hořejší. 

Milevsko: Neužil – P. Novotný, Vakoč, Marvan, Málek – Souček, Volf, Komárek, Přibyl – Sedláček (46. Zmeškal), Barda. 

Nejlepší hráči: celý tým - Komárek, Neužil.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V utkání s Milevskem to od samého začátku vypadalo, že si půjdeme snadno za ziskem tří bodů a vylepšíme si skóre. Zůstalo ale jen u přání. Z nespočtu šancí jsme v první části vytěžili bohužel jen dva góly. Soupeř zahrozil jednou. K neproměňování šancí jsme po hodině hry přidali hororovou desetiminutovku, kterou soupeř náležitě využil, naštěstí pro nás, pouze ke srovnání skóre. Utkání dvou rozdílných poločasů skončilo další zbytečnou domácí ztrátou.“

Tomáš Vakoč (kapitán Milevska): „V prvním poločase se Dražicím podařilo přehrát nás ve všech aspektech hry. Naše hra byla ustrašená, pomalá, neměla žádný náboj a od toho se odvíjel celý první poločas. Dražice si vytvořily i další šance, při kterých nás podržel výborný Neužil v brance. Po domluvě v šatně se naše hra změnila a od 55. minuty jsme začali diktovat tempo hry. Vytvořili jsme si tlak a hráli víc po zemi. Hlavně jsme ale dokázali vyhrávat osobní souboje a sbírat odražené míče. Gól, kterým jsme snížili na 2:1, nás ještě víc nakopl a vzápětí přišlo vyrovnání. Druhý poločas se odehrál v naší režii a pro nás je velká škoda, že se nám zápas nepodařilo otočit a vyhrát. Vzhledem k prvnímu poločasu, který Dražice odehrály ve velkém stylu, je však remíza spravedlivá.“


SK SIKO Čimelice - FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (1:1) 

Góly: 2. Smetana, 47. Viták, 59. (pen.) Petřík, 81. Hegenbart - 12. Tůma. Rozhodčí: Mach - Izugrafov, M. Pečenka. Delegát: Němeček. ŽK: 2:1 (Převrátil, Petřík - Svoboda). Bez diváků.

Čimelice: Pícha – Převrátil (83. Klimeš), Pšenička, Varhan (70. Jizba), Viták – Rambous, Nekl, Maršík, Smetana (86. Mezera) – Hegenbart (90. Kuchejda), Petřík. Trenér: Smrčina.

Český Krumlov: Š. Beránek - Paráček, Kabele, Švec, Tůma (77. Kordík) - Svoboda, Novák, Vávra, Kuna (66. Strapek) - Tauber, V. Beránek (56. Růžička). Trenér: Domin.

Nejlepší hráči: Pšenička, Převrátil, Rambous, Nekl, Smetana - nikdo.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Zápas se hrál na těžkém terénu a za stálého deště, což kvalitu hry poznamenalo. Musím uznat, že proti nám stál tým, který je hodně silný na míči a také v kombinaci. Tauber nebo Novák jsou na krajský přebor nadstandardními hráči. Předchozí zápasy soupeře jsme si prohlédli na videu, a věděli jsme, že když s ním budeme hrát otevřenou partii, potrestá nás. Chtěli jsme dobře bránit už na půlce, zahustit střed a spoléhat na brejky. Taktiku jsme stavěli tak, abychom byli úspěšní my, nikoli hostující trenér. To se nám celý zápas poměrně dařilo a výhra nad týmem, jakým je Krumlov, je pro nás hodně cenná.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Je to po osmi kolech naše první porážka. Mohu jenom pogratulovat domácím k zisku tří bodů. My jsme se nedokázali vyrovnat s taktikou domácích.“


TJ Blatná - FC MAS Táborsko B 2:1 (1:1) 

Góly: 27. a 50. (pen.) Kubiš - 13. Ndiaye. Rozhodčí: Krčín - Lovětínský, Vican. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:5 (Mišiak, Sýkora – Cízler, Penc, Ott, Větrovský, Dumbrovský). Bez diváků.

Blatná: Peroutka - Bláha, Rozhoň, Benedikt, Míka - Zahrádka, Kubiš, Machovský (63. Prokopec), Mišiak (46. Říha) – Sýkora (88. F. Hrádek), Čadek (70. Král). Trenér: Palivec.

Táborsko B: Cízler – Větrovský, Mácha, Mikuláštík (63. Kolář), Penc – Ott, Matyáš Brabec (46. Dumbrovský), Zeman (75. Švec), Ndiaye – Římanek (54. Kabeš), Tolno. Trenéři: Jelen a Vesecký. 

Nejlepší hráči: Peroutka, celý tým – nikdo.

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „Zápas bez diváků a občerstvení v komorním prostředí se neměl vůbec hrát a soutěž měla být přerušena již v pátek. Rozhodli ale jinak, takže jsme museli povolat borce z béčka a dorostu. Hosté se představili s několika pendly z áčka. Na začátku utkání měli častěji míč na noze hosté, jednu velkou šanci však neproměnili a dvakrát zasahoval náš brankář Peroutka. Při třetí šanci hosté přestřelili prázdnou bránu. Přišla třináctá minuta a hosté šli do vedení. Na střelu z vápna náš gólman u tyče nedosáhl. Hra se pomalu začala vyrovnávat a nám se podařilo vyrovnat po přímém kopu ze strany hřiště a hlavičce Kubiše. Do kabin jsme tedy šli za stavu 1:1. Ve druhé půli šel v padesáté minutě do brejku náš Zahrádka, byl faulován brankářem a nařízenou penaltu vzal na sebe Kubiš. Hosté chtěli vyrovnat, ale naše obrana včetně brankáře byla bezchybná. S výsledkem jsme spokojeni a hlavně jsme rádi, že jsme před přerušením soutěže opustili poslední flek v tabulce.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Zápas v Blatné jsme bohužel nezvládli. Na začátku zápasu přestřelil Brabec prázdnou branku z malého vápna. Poté jsme se ujali vedení, jenže soupeř stačil ještě do poločasu vyrovnat. Druhou půli jsme začali špatně a soupeř nás po naší chybě potrestal z penalty. Do konce zápasu jsme si nevypracovali ani jednu brankovou příležitost. Bylo to naše nejhorší utkání.“


SK Jankov   - TJ Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Gól: 61. Hüttner. Rozhodčí: Ondřej - Panský, Brom. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Komárek, Beránek, Bürger, Honner – Průcha, Kubata, Bartl). Bez diváků.

Jankov: Komárek - Bürger, Fajtl, Honner, Beránek - Lovička (90. Benda), Kollár, Rytíř, Klíma (90. Jirkovský V.) - Hüttner, Popelka. Trenér: Maxa.

Třeboň: J. Skála - Bartl, Zavadil, Kopecký, Týnavský - Holzepl, Kubata, Franěk,
Matoušek - Průcha, Tůma. Trenér: P. Skála.

Nejlepší hráči: Bürger, Kollár – celý tým.

Petr Kadlec (vedoucí mužstva Jankova): „V domácím prostředí jsme chtěli potvrdit vítězství z předchozího utkání a do nucené pauzy jít s určitým klidem. Zároveň jsme si ale byli vědomi kvalit soupeře, kterému se v jeho posledním utkání velmi dařilo. Vyrovnaný první poločas nabídl po jedné velké šanci na obou stranách, ale ke změně skóre nedošlo. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře, naše hra byla plná nepřesností a zbrklosti. Z křečovitého výkonu nás vysvobodila vedoucí branka, které jsme dosáhli z pěkně trefeného přímého kopu. Poté jsme ožili a naše hra se zvedla. Měli jsme i šance na to, abychom vývoj utkání pojistili další brankou, ale hostujícího brankáře se nám již překonat nepodařilo. Hosté v závěru hrozili zejména ze standardních situací, které jsme však dokázali ubránit.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme šli bez pěti hráčů A-týmu a museli jsme tedy využít hráče z béčka. I přes tuto ztrátu jsme odehráli s Jankovem vyrovnané utkání, byť domácí svoji kvalitu potvrdili. Prohra mě mrzí, ale chtěl bych pochválit dvojici stoperů Jakuba Kopeckého a Jana Zavadila.“


FK Junior Strakonice - Sokol Sezimovo Ústí 6:2 (4:0)

Góly: 8., 13. (pen.) a 37. Sládek, 5. Funda, 78. Hovorka, 84. Němeček - 54. V. Říha, 63. Hoffmann. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Žurek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Kočí, Sládek, Říha – Hoffman, Bouška). Bez diváků.

Strakonice: Lízal – Kočí, Šimek, Říha, Čapek (85. Petráň) – Nosek (76. Němeček), Zelenka, Funda (83. Peroutka) – Sládek – Krýsl (62. Máška), Hovorka. Trenér: Cimrhanzl.

Sezimovo Ústí: Sedloň – Škrábek, Pavelka, Brůžek, Bartáček – Podroužek (46. Hladík), Říha, Hoffmann, Škarda, Bouška – Nikl (46. Sazma). Trenér: Šebek.

Nejlepší hráči: Sládek – nikdo.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Byli jsme si vědomi, že v tomto utkání musíme naplno bodovat, neboť jsme se nacházeli na posledním místě. Začátek utkání byl jako z říše snů, protože hned v šesté minutě po výkopu Lízala prodloužil hlavou Krýsl na Noska, ten přihrál před branku a Funda dal gól na 1:0. V osmé minutě výstavní střelou z trestného kopu zvýšil Sládek na 2:0. V deváté minutě měl plné ruce práce Lízal s dělovkou Hoffmana. Ve dvanácté minutě Funda poslal do vápna Hovorku, který byl faulován, a Sládek se z penalty nemýlil. Poté jsme polevili a hosté v příštích dvaceti minutách převzali iniciativu. Kopali velké množství trestných kopů, ale do žádné gólové příležitosti se nedostali. Ve 21. minutě si s tečovanou střelou hostujícího Říhy z vápna Lízal nadvakrát poradil. Až ve 35. minutě jsme zase zahrozili my Noskem, jeho střelu z úhlu ale vyrazil gólman na roh. Sládek následně přímo z rohu trefil zadní tyč. Ve 37. minutě Sládek rozehrál ve středu hřiště akci přes Noska, jenž mu přihrávku vrátil do vápna a sám zvýšil na 4:0. První desetiminutovka druhé půle opět patřila hostům. Ti svou převahu dokázali zúročit v 54. minutě po rohovém kopu, když Říha snížil na 4:1. Do dalšího tlaku už jsme hosty nepustili a v 79. minutě Němeček ve slibné pozici přihrál ve vápně ještě lépe postavenému Hovorkovi, jenž zvýšil na 5:1. V 84. minutě si Němeček posadil hostujícího obránce na zadek a dal na 6:1. Potom jsme zřejmě trochu polevili v koncentraci, čehož soupeř v 88. minutě využil. Hosté naši obranu doslova vyšachovali a upravili Škardou na konečných 6:2.“

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Vrátili jsme se někam do minulé sezony. Po sedmi kolech jsme měli vybudovaný nějaký respekt. Oproti minulé sezoně jsme pokročili a jsme konkurenceschopní. V duelu ve Strakonicích jsme to všechno ale totálně zahodili. Já to nechápu, přitom nám chyběl jen jeden zkušený hráč. A my při jeho neúčasti sehrajeme takovouto prasárnu! Tohle, co se dneska v modrých dresech ploužilo po strakonickém trávníku, to byla ostuda mužstva hrajícího krajský přebor. Ten, kdo má pokoru a uvědomuje si, co tam předvedl, má pořád v mužstvu budoucnost. A ten, kdo si má slova bere jako křivdu a je ublížený, nemá v naší kabině co dělat! Dělám trenéra osm kol a tentokrát jsem se za kluky styděl, co na hřišti předvedli.“


FK Olešník - FK Lažiště nehráno

Napsal Michal Havelka | Foto Jan Škrle