Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Repete loňského třetiligového podzimu: FC Písek – Motorlet Praha 3:0

 
sobota, 10. října 2020, 22:25

Písek - V rámci 8. kola třetiligového podzimu přivítali písečtí fotbalisté na domácím trávníku pražský Motorlet a vystřihli vítězství 3:0, což se jim povedlo s tímto soupeřem do puntíku stejně i před rokem. Navíc zvítězili podruhé za sebou rozdílem třech gólů a potvrdili nárůst formy. Škoda, že český sport nyní čeká nejméně dvoutýdenní vynucená koronavirová pauza.

Po úspěšném výsledku v Příbrami s tamní rezervou v poměru 4:1 (v poločase 0:1) ponechali trenéři zkušeného Antonína Presla na pravém okraji zálohy a vzhledem ke svalovému zranění kapitána Ondřeje Bělouška sestavili stoperskou dvojici Filip Vacovský – Štěpán Holý. Kapitánskou pásku si podruhé navlékl krajní obránce Ondřej Sajtl a byl v utkání první, kdo nasměroval míč mezi nepřátelské tyče, byť šlo spíše o propagační střelu.

Do velké šance se dostal až v 15. minutě agilní Tomáš Froněk, jenž si dobře naběhl na centr Martina Šplíchala z pravé strany, ale slovenský brankář Matej Mihálek ve službách Motorletu byl na místě. Oba týmy v této fázi produkovaly aktivní útočnou hru, hostům však chybělo zakončení. Další příležitosti ve 23. a 24. minutě měl znovu písecký Tomáš Froněk. Nejprve z těžkého úhlu trefil tyč, následně hlavou po centru Antonína Presla mířil vedle branky. O čtyři minuty později rozehrál Tomáš Froněk rohový kop a hlavičkující Filip Vacovský otevřel skóre.

Navázali na druhý poločas u Litavky

Druhou půli otevřeli domácí fantasticky. Již ve 46. minutě využil otevřené obrany Motorletu Tomáš Froněk, obešel soupeřova obránce a střelou k zadní tyči přidal druhý gól. Pražané (bez zraněného Tomáše Valenty) nic nevzdávali a houževnatě usilovali o zkorigování nepříznivého stavu. Dobrou čtvrthodinu se hrálo skoro výhradně v pásmu Jihočechů, brankář Jan Satrapa v 53. a 56. minutě bravurně odvrátil dvě velké příležitosti Motorletu. Síly se postupně vyrovnávaly a znovu hrozilo nebezpečí z kopaček Tomáše Froňka i jeho spoluhráče Toma Ulbricha. Hosté dali o sobě pořádně vědět ještě v 69. minutě, kdy Filip Vacovský na poslední chvíli vykopával míč z brankové čáry.

Šanci nevyužil ani písecký Jakub Held, kterého našel v pokutovém území Tomáš Benetka. Pečeť na výsledek nakonec přidal střídající Martin Voráček. Přihrával mu Jiří Janoušek, který přišel na trávník spolu s úspěšným střelcem jen krátce předtím. Do hry se dostal i rekonvalescent Štěpán Koreš a navrátilec Roman Wermke. „Kluci zúročili kvalitní tréninky, které jsme absolvovali v uplynulém týdnu a navázali na druhý poločas v Příbrami, kdy nám to opravdu sedlo. Měli jsme hluché místo po druhém dosaženém gólu, jinak jsme kontrolovali zápas a vyhráli zaslouženě. Během přestávky se hodláme nadále připravovat, pokud to bude možné, aby z toho kluci nevypadli,“ uvedl trenér Milan Nousek ml.

FC Písek – FK Motorlet Praha 3:0 (1:0)

Góly: 28. Vacovský, 46. Froněk, 83. Voráček. Rozhodčí: Grimm – Janoch, Matyš. Bez karet. Bez diváků.

FC Písek: Satrapa – Benetka, Vacovský, Holý, Sajtl – Presl (65. Koreš), Pařízek, J. Held (73. Kulík), Froněk (81. Janoušek) – Šplíchal (81. Voráček), Ulbrich (73. Wermke). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama