Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov po vyrovnané partii podlehl produktivnější Hluboké

 
středa, 16. září 2020, 08:59

Chýnov – Zápasu nejdříve předcházelo poděkování za obětavou práci chýnovskému organizačnímu pracovníku Janu Petrů od domácích funkcionářů k jeho významnému životnímu jubileu. Jmenovaný obdržel dárkový koš a dres s padesátkou na zádech.

Domácí fotbalisté nezvládli především úvod utkání. Už v 7.min. (v zápise o utkání je chybně uvedeno v 17.min…) si nechali vstřelit branku od Antoše, když mu domácí obrana v pokutovém území poskytla až příliš mnoho prostoru (0:1). Z tohoto šoku se domácí celek sice po první čtvrthodině dostal, stále více se začal tlačit před branku hostů, ale na výborně chytajícího brankáře Konečného nevyzrál.

Z několika šancí stojí za zmínku v 16.min. průnik rychlého Mareše a jeho přízemní centr, na který však nabíhající Vl. Hruška o centimetry nedosáhl. Hlubočtí mohli své vedení pojistit ve 21.min. Křiváčkem, jehož gólovou hlavičku dokázal gólman Průša na brankové čáře zlikvidovat. Ve 31.min. střílel z hranice šestnáctky domácí Mládek, ale i brankář hostů byl na místě. Ve 43.min. se dostal do svého typického úniku chýnovský Prášek, ale jeho zakončení postrádalo důraz a Konečný si s jeho střelou poradil.

Druhý poločas začal náporem domácích, ale střely Doubravy a opět Práška ve 47. a ve 49. min. znovu svůj cíl v brance hostů nenalezly. V 53.min. se ocitl ve velké šanci opět domácí kanonýr Prášek, když jej krásnou přihrávkou našel Král, ale jeho gólovou střelu stačil jeden z hostujících obránců srazit na rohový kop. To již chýnovští fanoušci zvedali v ochozech ruce… V 59.min. se dostal do další velké příležitosti střídající domácí Havlík, ale svou střelu nenasměroval mezi tři tyče a přestřelil poloodkrytou branku. V 62.min. se nepovedl odkop domácímu brankáři Průšovi, ale svou chybu stačil pohotovým vyběhnutím a odvážným zákrokem proti Kadlecovi napravit.

Druhou ránu zasadil domácím Novák

V 63.min. se již ale skóre měnilo, když se střídající hlubocký Novák obtočil kolem jednoho z domácích beků a ukrytou střelu zamířil přesně k pravé tyči, na kterou domácí brankář nedosáhl (0:2). To byla domácí celek velká rána, ze které se až do konce utkání jen těžko vzpamatovávali. Přesto si ještě vypracovali řadu velmi dobrých brankových příležitostí, ale v neděli jim zkrátka asi nebylo souzeno… Ozval se i hlas na tribuně, že kdyby se hrálo ještě dalších 90 minut, tak by Chýnovští stejně neskórovali… Mimochodem poměr rohových kopů vyzněl v poměru 10:3 pro domácí celek.

V 72.min. střílel z trestného kopu nebezpečně střídající mladík Štrouf, ale jeho střela jen olízla zvenku levou tyč a v závěru měli gól na kopačce znovu dvakrát Prášek a jednou Doubrava, ale skóre se již do konce utkání neměnilo. Domácím hráčům v tomto utkání nelze upřít velkou snahu, ale jejich největším problémem byla finální přihrávka. V 79.min. měl na noze třetí gól hlubocký Antoš, ale jeho střelu vykopával z brankové čáry domácí stoper Doubrava.

Za zmínku pak již stojí vyloučení hlubockého Kadlece v 83. min. po druhé žluté kartě. Na závěrečné minuty se objevil na hrací ploše v dresu hostů i asistent trenéra, šestačtyřicetiletý matador Radim Kokeš. Po závěrečném hvizdu sudího Pečenky se Hlubočtí mohli radovat ze zaslouženého tříbodového zisku a v Chýnově svým výkonem potvrdili, že budou letos zřejmě nejvážnějším kandidátem na návrat zpět do KP.

Ohlasy ze střídaček

Hodnocení zápasu chýnovským trenérem Petrem Holotou: „Věděli jsme dopředu, že nás čeká velice kvalitní soupeř. Hlubočtí mají hodně technické, silové a dobře kombinující hráče. My jsme začali hrát až ve druhé polovině 1. poločasu, ale to již hosté vedli. Do druhé půle jsme ale vstoupili naopak velmi dobře, ale vyrovnat se nám i přes několik velmi dobrých příležitostí bohužel nepodařilo. Chyběla nám někdy i paní Štěstěna a prohra nás na domácím hřišti samozřejmě mrzí. Je to škoda, ale máme před sebou další zápasy a pokusíme se tyto body nahradit někde na venkovním hřišti.“

Hodnocení zápasu trenérem Hluboké Ladislavem Táborským: „Chýnov má velmi dobré mužstvo a věděli jsme, že nás nečeká vůbec lehký zápas. Naše hra se mi sice moc nelíbila, ale v koncovce jsme byli daleko produktivnější než domácí celek. Fotbal se hraje na góly, my dali v každém poločase jeden, domácí naopak žádný a to dnes rozhodlo o bodech.“

FC Chýnov - TJ Hluboká n/Vlt. 0:2 (0:1)

Góly: 7. Antoš, 63. Novák. Rozhodčí: Pečenka - Tůma, Barva. Delegát: Štuk. ŽK: 1:4 (F. Zadražil - Kadlec 2x, Hájek, Stránský). ČK: 0:1 (83. Kadlec). Rohy: 10:3. Diváků: 135.

Chýnov: Průša – J. Hruška (55. D. Havlík), Doubrava, Petrů (64. Zítek), Mareš – F. Zadražil, Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška (66. Štrouf) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Hluboká: Konečný – Legdan, Stráský (90. Suchan), Kössl, Jonáš – Čermín, Antoš (88. Dědina), Kadlec, Křiváček, (46. Novák) – Rottenborn (75. Pomeje), Hájek (86. Kokeš). Trenér Ladislav Táborský.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer