Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod umělým osvětlením v Písku byl efektivnější Benešov. Domácí zahazovali šance

 
sobota, 12. září 2020, 11:21

Písek - Ve 4. kole ČFL přivítal šestý Písek na svém trávníku čtvrté Středočechy z Benešova. Druhé domácí utkání letošního podzimu se však žlutomodrým vůbec nepovedlo. Vytvářeli si šance, ale nezakončili ani ty vyložené. Hosté naopak z rychlých protiútoků dvakrát potrestali jejich zaváhání a odvezli si po zásluze plný počet bodů.

Páteční večerní duel startoval až v půl osmé a celý se odehrál pod reflektory. Domácím chyběl distancovaný Miroslav Mařík (červená karta) a také Martin Šplíchal, který se zranil při rozcvičce bezprostředně před utkáním. Na jeho místo se poprvé do základní sestavy posunul krajní záložník Jiří Janoušek, jenž v létě přišel z béčka pražské Slavie. Úvod zápasu patřil píseckému týmu, jenže obrovské šance zůstaly nevyužité. Trestuhodným způsobem naložil se svojí příležitostí především Martin Voráček, který nezacílil mezi tyče, ač byl sám před brankářem Jakubem Schummerem.

Skórovat mohli také Jiří Janoušek nebo Tom Ulbrich, jenže po autovém vhazování ve 22. minutě ztratili Jihočeši míč a bleskovou akci Benešova zakončil obloučkem Miroslav Tomek – 0:1. Vyrovnat mohl hlavou po rohovém kopu domácí kapitán Ondřej Běloušek, ale skóre se záhy změnilo na druhé straně. Hosté se znovu rychlostí šinkanzenu přesunuli do pokutového území píseckého týmu a Ondřej Vosáhlo po uličce od Maria Ličky ve 30. minutě podruhé překonal z levé strany Jana Satrapu – 0:2. Do závěru poločasu se domácí hodně snažili alespoň zmírnit nepříznivý stav, ale neujaly se pokusy Martina Voráčka, Tomáše Froňka ani Jiřího Janouška.

Do druhé půle poslali písečtí trenéři tři čerstvé muže Karla Kulíka, Ondřeje Sajtla a Martina Helda. Většinu času se hrálo na polovině hostí, jejichž účinná defenzíva však byla velkou překážkou pro vytrvalé, leč mnohdy komplikované akce domácích. Asi největší šanci měl po přihrávce Štěpána Holého v 67. minutě Tom Ulbrich. Jeho bombu zlikvidoval výborný Jakub Schummer, který chytal teprve druhý zápas ve 3. lize. Upracovaný fotbal v podání Jihočechů nakonec nevedl ani k úpravě výsledku.

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Jsem hodně zklamaný. Herně jsme byli lepší, ale chyběla nám produktivita, v níž byl naopak jasně lepší soupeř a díky tomu zvítězil. Ve druhé půli nám činila značné problémy zatažená obrana hostí.“

Josef Laštovka, trenér Benešova: „Pro zranění nám chyběli zkušení borci Richard Kalod a Martin Turek, museli jsme trochu promíchat sestavu. Zápas na písecké půdě je vždycky těžký, domácí mají kvalitní tým. Proto jsme rádi, že jsme nedostali gól. Po změně stran jsme to zatáhli, svoji roli výborně zvládl náš brankář.“

FC Písek – SK Benešov 0:2 (0:2)

Góly: 22. Tomek, 30. O. Vosáhlo. Rozhodčí: Krejsa – Švagr, Cichra. ŽK: 3:3 (58. Kulík, 61. Běloušek, 84. J. Held – 58. Vrňák, 77. Dufek, 82. Brokeš). Diváků: 300.

FC Písek: Satrapa – Benetka (46. Sajtl), Běloušek, Vacovský, Holý – Janoušek, J. Held, Presl (46. Kulík), Ulbrich (81. Pařízek), Voráček (46. M. Held) – Froněk. Trenér Milan Nousek ml.

Benešov: Schummer – Lupač, J. Vosáhlo, Pedro, Filip, Dufek (81. Meszáros), Tomek (69. Dušek), Lička, Vrňák, Brokeš O. Vosáhlo (87. Krunert). Trenér Josef Laštovka.

Nejlepší hráči: Jakub Held – Jakub Schummer (ceny předával ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala).

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle