Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zasloužené vítězství domácích bojovníků. Lišov - Kovářov 3:1

 
středa, 9. září 2020, 18:48

Lišov - Přesně po roce přijel do nového sportovního areálu loňský nováček ke druhému vzájemnému zápasu o body v historii obou klubů. Tentokrát přijelo sebevědomé vedoucí mužstvo Kovářova doplněné sedmi novými zkušenými hráči a téměř 160 diváků se na utkání těšilo.

Prvních deset minut se soupeři pozvolna dostávali do tempa, a tak zaujaly dva trestné kopy nebezpečně zahrávané hostujícím Brůžkem, které odhlavičkovali na roh Koláček a Mlýnek. Pak se osmělili domácí, když po odvráceném rohu vyvezl míč k polovině Kándl a vysunul vpravo agilního Vávru bohužel dlouhou přihrávkou. Vzápětí kopal trestný kop domácí Bouchal, na jeho střílený centr naskočil Bambule, ale hlavičkoval vedle. V 18. minutě si Dědův dlouhý nákop ze středového kruhu našel před Benedou Holub, hlavičkou ale přestřelil. Ve 20. minutě Bouchalův dobře kopnutý trestný kop odvrátil hlavou z vápna Kukučka. Stejné se mu podařilo o dvě minuty později po rohovém kopu Kándla.

Ve 27. minutě došlo k první sporné situaci, Bouchal poslal míč za obranu, na který naběhl Bambule a poslal zprava prudký křižný centr před bránu, který dobíhající Pechoč dorazil. Radost domácích zhatilo rozhodnutí sudích – ofsajd a domácí fandové vyjadřovali nelibost. Domácí mužstvo situace trochu rozhodila zvláště, když ve 30. minutě Svojše od vlastní poloviny vedl míč, nebyl nikým atakován, a tak asi 15 metrů před vápnem tvrdě vystřelil a Benedu v bráně překvapil - 0:1. Mohlo být i hůře, když ve 34. minutě poslal Kukučka za obranu „nadýchaný“ míč, na který Brůžek nedosáhl.

Domácí se snažili dostat z letargie, ve 36. minutě se těsně za vápnem uvolnil Kándl, ale svou tentokrát propagační střelou Baštýře nevylekal. Ve 39. minutě došlo dle domácích ke druhému spornému momentu. Nejprve zahrával trestný kop zprava Kándl ostrou střelou na přední tyč, míč vykopl obránce na roh, po jehož zahrání propadl míč na penaltě, kde se odehrála „trma vrma“. Míč se dostal odrazem ke středovému kruhu, odkud jej vrátil „do ohně“ Shýbal a při náskoku Mlýnka na zakončení hlavičkou byl dle domácích stažen k zemi. Rozhodčí tentokrát zůstali v klidu, což ovšem všechny domácí z klidu vyvedlo. Zbytek poločasu byl velmi rozháraný, padlo několik oboustranně zbytečných osočování i faulů a domácí fanoušci byli ve varu.

Třígólový obrat po přestávce

O přestávce se mezi nimi odehrávaly diskuze ke kritickým momentům i s prognózami dalšího vývoje. Hosté začali opatrně, drželi déle míč nahrávkami i na vlastní polovině a do ofenzivy moc nechvátali. Domácí naopak vyvíjeli velkou snahu a po ztrátě míče o něj ihned znovu bojovali. V 51. minutě po dobré kombinaci na polovině domácí šli do přečíslení před vápnem, ale Pechoč ukvapeně vystřelil vedle. V 53. minutě Bambule vybojoval roh, který zahrával Kándl, míč se odrazil několik metrů za vápno k Bouchalovi, který tvrdou střelou vyprášil Baštýřovy rukavice.

Tlak domácích se stupňoval a hosté prakticky jen bránili výsledek. V 61. minutě po kombinaci Bouchal – Pechoč – Kandl z prvního doteku přestřelil. V 64. minutě Bouchalův trestný kop skončil ve zdi. V 66. minutě Mlýnek nečekaně z dálky vystřelil těsně vedle šibenice. V 68. minutě se spontánně fandící domácí příznivci konečně dočkali, když neúnavně útočící předstoper Bambule vyvedl míč z poloviny, před vápnem místo nahrávky udělal kličku stoperovi a prošel do vápna. Zakončení mu bylo znemožněno faulem a rozhodčí Eibl tentokrát nekompromisně odpískal pokutový kop. Míč si připravil Pechoč a Baštýře doslova prostřelil - 1:1.

V 71. minutě ojedinělý útok hostů po uvolnění na vápně zakončil Holub střelou nad branku. V 73. minutě po kombinaci Bouchal - Vávra – Kandl proletěl jeho centr malým vápnem bez zakončení. V 78. minutě padl vítězný gól, když Bouchal poslal míč za obranu vpravo do křídla, doběhl jej Kándl, zpracoval a nahrál nabíhajícímu Pechočovi, který si už věděl rady - 2:1. Hosté se ještě pokusili zdramatizovat zápas, když v 81. minutě přetažený nákop na Brůžka odvrátil Shýbal na roh a v 83. minutě nečekaně tvrdě z těžkého úhlu vystřelil vystřídavší Kvasnička. Tentokrát se Beneda nenechal překvapit.

V 85. minutě potvrdili domácí svoji dominanci zejména ve druhém poločase, když „režisér zálohy“ Kándl dal uličkou míč za obranu, na který naběhl Mlýnek, postupoval do vápna a téměř z brankové čáry „namazal“ Bouchalovi - 3:1. Po skončení utkání byla obě mužstva oceněna dlouhým potleskem za předvedený výkon. Fandové domácích ocenili obětavý, soustředěný a bojovný výkon celého mužstva, které podalo nadprůměrný výkon a zaslouženě vyhrálo.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „První poločas jsem se trochu srovnávali s dobrým soupeřem a dostali jsme opět lacinou branku. Ve druhém poločase jsme již ale byli výrazně lepší a zaslouženě vyhráli.“

SK Lišov – TJ ZD Kovářov 3:1 (0:1)

Branky: 69. (pen.) a 78. Pechoč, 85. Bouchal – 30. Svojše. Rozhodčí: Eibl – Brych, Zabilka. ŽK: 5:1 (Bambule, Burda, Mlýnek, Bouchal, Pechoč - Brůžek). Diváci: 160.

Lišov: L. Beneda– Shýbal, M. Koláček, Burda – Vávra (88. Kopačka), Bambule, Kándl, D. Mlýnek, Pechoč (90. J. Beneda), Bouchal – Kandl (86. Hlaváč). Trenér Jiří Beneda.

Kovářov: Baštýř – Děd, Fara, Pavličko, Vlna, Sedlák, Svojše (75. Faukner), Kukučka, Holub, Brůžek, Suchan (79. Kvasnička). Trenér Jiří Jaroš.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Stanislav Hulák a David Hulák