Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Glosa: Přes Dynamo do repre. To tu už dlouho nebylo

 
pondělí, 7. září 2020, 15:12

Fotbalový národ žije dnešním večerním duelem náhradní „jedenáctky statečných“, která vyzve v Olomouci Skoty v Lize národů. Ale v tomhle turbulentním dění, způsobeném covidem-19 a hygieničkou rozpuštěném srazu reprezentace po pátečním skvostném výkonu a výhře na Slovensku (1:3), by neměl zapadnout fakt, že u toho byli dva fotbalisté, kteří ještě v minulé sezoně nosili dres českobudějovického Dynama – Lukáš Provod v českém a Ivan Schranz ve slovenském dresu.

A nezáleží na tom, že první aktuálně kope za Slavii Praha a druhý za FK Jablonec. Oběma do těchto klubů a svých reprezentací pomohl trenérský tým Dynama v čele s Davidem Horejšem.

Pro něj to je skvělá vizitka. A jen podtržení slov, která říkal nedávno po příchodu slávisty van Burena na hostování pod Černou věž: „Je to jen ukázka toho, že se i takoví hráči k nám teď nebojí chodit.“

Právě.

Dynamo je teď velmi dobrou adresou. Zárukou, že tvrdá práce mladého a ligou neokoukaného trenérského týmu hráče posouvá – a to i do repre. Což stejnou měrou platí o Pavlu Šulcovi a Filipu Havelkovi z Dynama, kteří si to v pondělí v podvečer na českobudějovickém Střeleckém ostrově rozdají v dresu české reprezentace do 21 let s Chorvaty o postup na Euro. A že patří Plzni či Spartě? Kdeže! Kdyby tyhle mladíky Horejš a spol. nechával vysedávat na lavičce, těžko by patřili k oporám „lvíčat“. A to do nároďáku „statečných srdcí“ může večer proti Skotům naskočit i další jeho bývalý svěřenec Jakub Pešek, toho času hráč Liberce.

Přes Dynamo do repre, to tu vážně dlouho nebylo.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama