Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: V derby se body dělily, výborně odstartoval nováček Lom

 
středa, 2. září 2020, 19:17

Jihočeský kraj – Zástupci jihočeského regionu jsou na startu divize ve výborné formě. Ve druhém kole bodovaly všechny jihočeské kluby. Dohromady nasbíraly ještě o dva body víc než v prvním kole, které bylo z jihočeského hlediska velice povedené. Vystoupení Jihočechů ve druhém kole hodnotí jejich trenéři.

FAKTA A OHLASY Z 2. KOLA DIVIZE A  


SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 5:0 (2:0)

Góly: 26., 46. a 49. Uher, 22. Pavlovič, 74. L. Bálek. Rozhodčí: Doubrava – Vnuk, Matyš. ŽK: 1:1 (42. T. Hajdušek – Ruda). Diváků: 412.

Katovice: Švehla – Cibulka, T. Hajdušek (46. Kotrba), Tušer, Chylík (36. D. Bálek) – Pavlovič (50. L. Bálek), Kahuj, Janoch, Repa (76. Koutský) – Kadula (76. Požárek) – Uher.

Nejlepší hráči: Uher, Repa, Kadula

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „V našem prvním domácím utkání proti Mariánským Lázním jsme chtěli naplno bodovat a potvrdit tak bod z Mýta. Věděli jsme, že soupeř hraje nepříjemný systém se zahuštěným středem a hráče jsme tak nabádali ke hře po křídlech. To nám vycházelo a kromě úvodních patnácti minut, kdy hrozili i hosté, jsme na hřišti dominovali. Nastříleli jsme pět pěkných branek a zaslouženě vyhráli. Co mě mrzí, jsou vážná zranění Pavloviče, Hajduška a Chylíka. V týdnu je čeká magnetická rezonance, a uvidíme, jestli aspoň některý z nich bude v brzké době k dispozici. Přeju jim, ať se co nejdříve vrátí na trávník. Teď vyjíždíme opět v pátek do Rokycan a i přes oslabení se pojedeme porvat o nějaký ten bodík.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Hvězda Cheb 2:0 (2:0)

Góly: 13. Kočí, 43. Matoušek. Rozhodčí: Fencl - Mazanec, Špindlerová. ŽK: 4:2 (Kočí, Matuška, Perina, Červený - Komberec, Jovičič). Diváků: 200.

Dynamo B: Kerl - Matuška, Míka, Pineau - Perina, Šestauber (76. Strejček), Kalousek (82. Sypal), Malecha (89. Bartoš), Červený (89. Kortiš) - Matoušek (89. Martinec).

Nejlepší hráči: celý tým

Jindřich Tichai, trenér Dynama B: „První domácí zápas jsme zvládli bez pomocí hráčů A týmu bojovným a poctivým výkonem. Po celý zápas jsme byli lepším týmem. Ve třinácté minutě jsme vstřelili první branku po rohovém kopu, jejímž autorem byl Kočí, a do šatny přidal druhý gól Matoušek po akci Malechy. Druhou půlku už jsme hráli s míčem na noze a kontrolovali hru.“


FK Jindřichův Hradec – FK Spartak Soběslav 2:2 (0:2), penalty 2:3

Góly: 55. Škoda, 84. Blažek - 17. Bouchal, 43. T. Mazouch. Rozhodčí: Hlaváček - Gunitš, Polena. Delegát: Hnilička. ŽK: 0:1 (Svoboda). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík - Škoda, Amaglo, Votava, Laszák (82. Blažek) - Mischnik, Jindra (52. D. Cettl), Cech, Janák – Darkeh (75. Princ), Toman.

Soběslav: Duchoň – Pavlík, Boháč, Zeman, Hromada (18. Maršík) – Říha (78. Žalda), Bouchal, M. Mazouch (32. Svoboda), Vaněk – Rubick (78. Mrúz) - T. Mazouch.

Nejlepší hráči: Škoda, Votava - Duchoň

Roman Lukáč, trenér Jindřichova Hradce: „Soběslav jsme nepouštěli do vyložených gólových příležitostí, přesto jsme po nedůrazech v soubojích šli do druhé půle s dvoubrankovým mankem. Do té jsme vstoupili s odhodláním výsledek zvrátit. Nakonec jsme dospěli k zasloužené remíze, dovednostní soutěž na závěr jsme ale nezvládli.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Vzhledem k poločasovému vedení 2:0 bych měl říct, že jsem nespokojen. Naopak, dva body z tohoto zápasu bereme všemi deseti. V druhém poločase Hradec jasně dominoval a zaslouženě vyrovnal. U nás, a na to se nechci vymlouvat, se projevuje absence klíčových hráčů. Musíme se dát zdravotně dohromady, ke zraněnému Kuníkovi se přidal M. Mazouch a pravděpodobně i Hromada. Naopak nastoupit by mohl v derby Kutner. Uvidíme, přijďte nás podpořit, budeme to potřebovat.“


TJ Sokol Lom - Český lev-Union Beroun 3:0 (2:0)

Góly: 23. J. Chotovinský, 45. M. Novák, 65. (pen.) Neužil. Rozhodčí: Šedivka - Dujsík, Braun. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:3 (Slavík, Šimák, M. Novák – Lhotka, Pipiška, J. Počta). Diváků: 260.

Lom: Matoušek – K. Chotovinský (81. Voneš), J. Chotovinský, Kosobud, Smetana (46. Vysušil) – M. Novák, Grobár, Šimák (68. Do Trung), Slavík, J. Rabiňák (68. M. Rabiňák) – Neužil (76. Bosnyak).

Nejlepší hráči: Slavík

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Od začátku zápasu jsme byli lepším a fotbalovějším týmem. Beroun spoléhal pouze na důraz v osobních soubojích, aby nám to co nejvíce znepříjemnil. S tím jsme si ale dokázali poradit. V prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. Kdyby poločas skončil pět, šest nula, nikdo by se nedivil. Chybělo nám více klidu v zakončení. Ve druhém poločase jsme chtěli co nejdříve vstřelit třetí gól, abychom utkání dohráli v klidu a nemuseli se strachovat o výsledek. To se nám podařilo v pětašedesáté minutě. Zbytek zápasu jsme už dohráli v klidu a výsledek si pohlídali. Je dobře, že se nám vzadu podařilo udržet čisté konto.“


Ostatní výsledky:

FK Robstav Přeštice - FC Rokycany 2:1 (0:1), 56. Suchý, 90. Ineman (vlastní) - 35. Koranda
Tatran Sedlčany - SK Hořovice 0:2 (0:2), 3. Braniš, 11. Zítek
SK Senco Doubravka - Petřín Plzeň 1:5 (1:3), 16. Zoubek (vlastní) - 13. Vohrna, 27. Rozboud (vlastní), 31., 55. a 88. Šimáně
SK Klatovy 1898 - Slavoj Mýto 2:1 (2:1), 11. Diviš, 32. Janda (pen.) - 28. Brudna


S kým Jihočeši příště:

Pátek 4. 9. 18:00 Rokycany - Katovice
Sobota 5. 9. 10:15 Hořovice – J. Hradec
Sobota 5. 9. 17:00 Soběslav - Lom
Neděle 6. 9. 17:00 Mýto - Dynamo ČB B


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza