Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krásné Šteyerovo sólo nastartovalo gólový závěr Plané s Novou Vsí

 
úterý, 1. září 2020, 23:14

Planá – Ve druhém kole I. A třídy se utkaly týmy, jejichž vzájemné zápasy jsou vždy těžké a vyrovnané. Na plánském hřišti se představila Nová Ves.

Domácí se hned od začátku pustili do hostů z Nové Vsi. Netrvalo dlouho a v 7. minutě přišel po rychlém útoku a centru z pravé strany do vápna gól domácího O. Hotového, když předskočil bránícího Šulčíka a hlavou zavěsil k zadní tyči - 1:0. Ve dvanácté minutě se domácí dostali do další velké šance. Přešli přes dva hostující obránce, ale střela skončila těsně mimo.

Od této chvíle se hosté začali herně zvedat. Po faulu na Holého, poslal Neumann centr do vápna a Janeček ve velké šanci minul. Ve 27. minutě všem zatrnulo, když se domácí Šteyer dostal do brejku, hostující gólman proti němu včas vyběhl a došlo ke střetu, po kterém se zdálo, že je Bartizal zraněn. Naštěstí se mu nic vážného nestalo a Šteyer dostal žlutou kartu za nebezpečný zákrok.

Dvě minuty nato novoveský Holý vykombinoval dva domácí hráče, přesně zacentroval, ale jak Kaše, tak ani Jiránek míč do sítě nedopravili. Další možnost měli domácí ve 34. minutě, když po centru z rohu hřiště žádný novoveský obránce nezasáhl a Plojhar z malého vápna přestřelil. Plánští měli do přestávky ještě jednu velkou šanci. Šulčík špatně rozehrál, domácí ale s touto šancí pohrdli a vystavili se do ofsajdu. Po lepším začátku domácích hosté zhruba od 15. minuty byli herně lepší, ale domácí hrozili z nebezpečných brejků.

Domácí otáčeli v závěru

Hned na začátku druhého poločasu mířil roh Nováka přímo do branky, domácí gólman Jakub Hotový vyrazil a poradil si jak s následnou střelou Holého, tak hlavičce Janečka. Pro hosty to byl ten nejlepší začátek. Bylo vidět, že se snaží vyrovnat a půjdou si za tímto cílem. V 57. minutě po faulu na novoveského Jiránka před hranicí velkého vápna se k přímáku postavil Trejbal a výstavní střelou do šibenice srovnal stav na 1:1. Plánští byli jako opaření a nic se jim nedařilo. N. Ves završila snahu v 64. minutě gólovou hlavičkou Janečka po rohovém kopu – 1:2.

Ihned po rozehrání se do dalšího brejku dostal domácí hráč Šteyer, brankář Bartizal už také poněkolikáté včas zareagoval a míč vytáhl do bezpečí. Poslední velkou šancí hostů v zápase byla v 69. minutě střela Neumanna z první po úniku a centru Nováka, ale rozvlnila pouze boční síť. Jak už to tak bývá, platilo otřepané nedáš dostaneš. Plánský Šteyer převzal míč na vlastní půlce, rozběhl se k velkému sólu, obešel tři hráče a střelou z vápna nedal Bartizalovi v novoveské bráně šanci a v 72. minutě srovnal na 2:2.

Jak byli domácí v útlumu téměř celý druhý poločas, karta se rázem obrátila, a mimo hru jako by byli tentokrát hosté. Po neodpískaném faulu ve středu hřiště na Trejbala v 80. minutě, domácí v rohu vykombinovali soupeře a přesnou nahrávkou před branku vyzvali Šteyera k dalšímu zásahu do novoveské sítě – 3:2. Domácím ještě více narostla křídla a po již několikátém rychlém brejku a pár přihrávkách v 84. minutě vsítil přes ruku gólmana Bartizala poslední gól zápasu plánský Kořínek – 4:2.

Zápasu by více slušela remíza, domácí Planá byla lepší na začátku a na konci utkání a hrozila z rychlých brejků, Nové Vsi patřil zbytek zápasu, kdy byla herně lepší. Jako nejlepší hráče utkání bych zvolil domácího Šteyera a hostujícího Holého.

SK Planá – TJ Nová Ves 4:2 (1:0)

Branky: 72. a 80. Šteyer, 7. O. Hotový, 84. Kořínek – 57. Trejbal, 64. Janeček. Rozhodčí: Valeš – Talíř, Šťastný. DFA: Tupý. ŽK: 5:1 (Kneys, Šteyer, Szabó, Plojhar. T. Pintér – Pech). Diváků: 100.

 
 
Napsal(a) Petr Lexa | Foto Petr Tibitanzl