Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník přišel o titul a špílmachra Grobára. Figurovat chce opět u špice

 
sobota, 22. srpna 2020, 23:55

Olešník – Skvěle rozehranou podzimní partii, během níž nenašli přemožitele, nemohli olešničtí fotbalisté dotáhnout až do vítězného konce. O možnost obhajoby titulu šampiona kraje je známých příčin připravila „vyšší moc“.

Trenér Roman Chlumecký, který tak neměl možnost vychutnat si podruhé vítězství v přeboru, pevně doufá, že se letos nic podobného nenastane. „Doufám, že se sezona odehraje. Protože pokud by se to nějakým způsobem přerušilo, tak si myslím, že motivace opět začínat odznova by byla frustrující pro všechny,“ nechce opakovat loňský scénář.

„Přestávka byla dlouhá. Myslím, že už se těší celý kraj,“ očekává Chlumecký před startem sezony. Jaro vyplnil Olešník účastí na turnaji Přátelství, v němž skončil bez porážky a s jedinou bodovou ztrátou první. Na čelních pozicích se hodlá držet i v nové sezoně. „Hrát v popředí a tak, aby nás to všechny bavilo,“ zmiňuje hlavní letošní cíle.

Jarní pauza nabídla dostatek času na vyhledání adekvátní náhrady za středopolaře Miroslav Grobára, jehož zlákal Lom, který na rozdíl od Olešníka nad nabídkou účasti v divizi neváhal. „Byl to velmi kvalitní hráč. Jak se s jeho odchodem vyrovnáme, zjistíme až během podzimu,“ odhaduje. Do zálohy přišel z Rakouska zkušený Pavel Nohava (dříve Táborsko a Soběslav) a určitý potencionál ukázal Karel Pícha ze Strunkovic.

Mužstvo opustil obránce Martin Šahajda, jenž zamířil do Plané nad Lužnicí a v kraji je jedním z mála fotbalistů, co slavili titul jihočeského mistra ve třech klubech (Dražice, J. Hradec a Olešník). Do mateřských oddílů se vrátili Miroslav Šálený (Týn) a Tomáš Kouba (Chelčice).

Letní přípravu začal Olešník domácím Memoriálem Miloslava Ježka (2. místo) a sehrál čtyři zápasy. „Účast byla bohužel slabší, ale s tím nic neuděláme. Kluci mají dovolené, práci, brigády. Občas jsem měl problém dát dohromady 12 lidí na zápas, ať už byly důvody jakékoliv,“ ohlíží se za přípravným obdobím, které završili generálkou v Protivíně (1:2). Mistrovskou sezonu zahájí po roce opět v Jankově.

Kádr FK Olešník

Brankáři: Miroslav Jirkal, Jan Studnička, Petr Pižanowski

Obránci: Martin Nýdl, Jakub Kalášek, Michal Studnička, Stanislav Rožboud, David Tomášek, Daulet Nygmet

Záložníci: Martin Šíma, David Lafata, Pavel Nohava, Dominik Heller, Martin Miklík, Karel Pícha, Pavel Tomek, Slavomír Vařák

Útočníci: Jakub Tóth, Lukáš Dudek, Miroslav Tressl

Realizační tým:
Trenér:
Roman Chlumecký. Vedoucí mužstva: Václav Pekárek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák