Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olympie se vrací po devíti rocích do nejvyšší soutěže kraje

 
sobota, 22. srpna 2020, 13:18

Týn nad Vltavou – Sen se stal skutkem. Devítileté čekání Olympie na návrat do přeboru kraje skončilo po koronavirové přestávce zásluhou odhlášení Čížové z divize, kam se posunul z KP třetí Lom. Tím se týnským fotbalistům otevřely brány nejvyšší jihočeské soutěže. Nutno dodat, že zcela zaslouženě, neboť v A třídě odehráli mimořádný podzim ověnčený 12 vítězstvími v řadě.

Po Jiřím Orlíčkovi se ujal trenérského žezla Václav Mareš, pro něhož to bude v krajském přeboru premiérová sezona. Letní přípravu zahájil 20. července. „Připravovali jsme třikrát v týdnu a účast na trénincích byla vždy stoprocentní. S průběhem celé přípravy jsem byl naprosto spokojený,“ libuje si nad přístupem svých svěřenců.

Olympie sehrála v létě čtyři přátelská utkání. Prohrála s Třeboní 1:2, porazila Písek U19 6:0 a Prachatice 3:1, v generálce prohrála v Roudném 3:4. „Spokojený jsem byl při domácím zápasem proti Třeboni. Sice jsme těsně prohráli, ale hráči prokázali svoji kvalitu a chuť po vítězství. Bohužel se to nedá říci o posledních dvou přípravných zápasech, v nich jsme herně zklamali,“ mrzelo Mareše.

Změny se v Týně děly i ve složení kádru. „Velkou ztrátou je pro nás odchod Josefa Broma a Jakuba Plojhara. Pepa je rozhodčím v krajském přeboru a bohužel pravidla neumožňují pískat stejnou soutěž. Jakub přerušil fotbalovou kariéru z důvodu pracovní vytíženosti. Naopak se vrátil Radim Štos z Rakouska a v jednání je Dominik Dumbrovský z Táborska,“ říká k možnému příchodu týnského odchovance.

A s jakými cíli půjdou Týnští do nové sezony? „Chceme hrát pohledný fotbal, který potěší naše fanoušky, a samozřejmě se vyhnout sestupovým starostem,“ má jasno Mareš, který svého času vyhrál krajský přebor coby hráč Vodňan. „Myslím si, že favoritem bude opět Olešník. V popředí tabulky bude také zkušený Protivín,“ odhaduje kandidáty nejvyšších příček.

Na start nové sezony se v Týně těší dvojnásob. Nejen kvůli postupu, ale celkovému zahájení fotbalového dění. „Půlroční přestávka byla opravdu dlouhá, myslím si, že fotbal chyběl nejenom hráčům, ale i fanouškům, takže se na novou sezonu všichni moc těšíme,“ říká týnský kormidelník. K současné situaci s koronavirem poznamenává: „Jde především o zdraví lidí, ale já doufám, že se vše uklidní a my se budeme moci věnovat zase jenom fotbalu,“ uzavírá Václav Mareš s vírou klidné sezony.

Kádr FK Olympie Týn nad Vltavou

Brankáři: Jakub Vachuta, Milan Kubík

Obránci: Jan Meidl, Pavel Vařil, Miroslav Boček, Michal Šálený, Tomáš Houska, Miroslav Šálený

Záložníci: Vladimír Dobal, Lukáš Mravec, Lukáš Stoklasa, Petr Dvořák, Martin Procházka, Jan Liška

Útočníci: Lukáš Maxa, Radek Šťastný, Jan Mezera, Radim Štos

Realizační tým:
Trenér:
Václav Mareš. Vedoucí mužstva: Jan Meidl st.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama