Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Uhrát na podzim maximum bodů, má v plánu kouč Junioru Luděk Cimrhanzl

 
sobota, 22. srpna 2020, 11:02

Strakonice – Podruhé se představí mezi krajskou smetánkou nově založený strakonický Junior, který navazuje na bohatou tradici někdejšího SK 1908. Trenér Luděk Cimrhanzl pokračuje s omlazovací kúrou a stabilizací kádru.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
Letní příprava proběhla plně dle našich představ. Účast na jednotlivých trénincích byla optimální, absolvovali jsme také třídenní soustředění. Věříme, že nabírání kondice a síly bylo pro start sezony dobře načasované.

Nastaly v průběhu přípravy nějaké komplikace?
Nemyslím, měli jsme kádr pohromadě. Neobjevily se žádné zdravotní ani jiné komplikace. Skoro všichni rekonvalescenti se včas uzdravili do startu sezony.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Přípravná utkání jsme využili ke stabilizaci nově vytvořeného kádru a zkvalitnění defenzivní činnosti. Utkání byl dostatek a konfrontovali jsme se i s kvalitními celky na krajské úrovni. Těší nás kvalitativně stoupající tendence jednotlivých hráčů.

K jakým změnám došlo v kádru Junioru?
Do přípravy se již nezapojili bratři Martin (TJ Osek) a Václav (TJ Dražejov) Šrámkovi, Bálek odešel do Katovic, Jan Zušťák ukončil činnost. Dlouhodobě jsou zranění Moudrý a Touš. Posílili jsme o Petra Hovorku, Karla Sládka, Františka Fundu, Davida Zoubka, Pavla Buranského a šest hráčů z vlastního dorostu.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Chceme tým stabilizovat, zapracovat mladé hráče do soutěže! Uhrát na podzim maximum možného, abychom se se na jaře vyhnuli bezprostředním bojům o udržení v soutěži.

Koho považujete za největší favorita soutěže?
Hned první kolo nás los zavede do Protivína, který po spolupráci s Pískem má asi největší ambice. Ale jsou tam i další celky jako Č. Krumlov a tradičně Olešník, kteří budou favority soutěže.

Jak se osobně těšíte na sezónu? Půlroční přestávka byla hodně dlouhá…
Těším! Odvedli jsme všichni spoustu kvalitní práce a pevně doufám, že to na podzim zúročíme. Máme poměrně mladé mužstvo a já mu věřím!

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Celá ta situace je někdy až absurdní. Plně chápu ochranu zdraví občanů, ale ve spojení s fotbalem to mnohdy postrádá logiku. Třeba důraz na rozdělené nástupy, odchody a pak poločas na hřišti v úzkém kontaktu proti sobě… Ale jsem moc rád, že se můžeme i s různými omezeními vrátit k fotbalu.

Kádr FK Junior Strakonice

Brankáři: Lukáš Lízal, Lukáš Uhříček

Obránci: Vojtěch Peroutka, Roman Kočí, Pavel Buranský, Matěj Kostka, Miroslav Říha, Ondřej Šimek

Záložníci: Martin Čapek, František Funda, Dominik Petráň, Lukáš Němeček, Přemek Sládek, Tomáš Zelenka, David Zoubek

Útočníci: Petr Hovorka, Jiří Máška, Jiří Nosek

Realizační tým:
Trenér:
Luděk Cimrhanzl. Asistent trenéra: Tomáš Čakrt. Vedoucí mužstva: Jiří Cibulka. Trenér brankářů: Vít Reiser. Masér, lékař: Martin Šobor.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama