Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový trenérský tandem u táborského béčka pracuje na stabilizaci kádru

 
pátek, 21. srpna 2020, 19:00

Táborsko – Stává se pomalu pravidlem, že se u táborského béčka mění trenéři každý půlrok. Za poslední dobu napočítáme čtyři. Po skončení jarní přípravy opustil kormidlo Zbyněk Jaroš a klub hledal usilovně náhradu. Napodruhé si plácl s dřívější dvojicí sezimovoústeckých hráčů Miroslavem Jelenem a Pavlem Veseckým, kteří mají společně už něco odkopáno.

Nová trenérská dvojice převzala mužstvo až po 20. červenci. I tak stihlo sehrát slušný počet přátelských zápasů - Humpolec B 0:1, Speřice 3:2, Sokol S. Ústí 1:1, Katovice 1:2, Sedlec-Prčice 1:3, s několika pendly v sestavě Lom 2:1 a v generálce J. Hradec 3:3.

O prázdninách nezůstal v kádru kámen na kameni. „Tým byl po odchodu trenéra spíš v rozkladu. Pracovali jsme prakticky s osmi hráči. Od té doby jsme pár hráčů přivedli a s dalšími jednáme. Měli bychom mít k dispozici zhruba třináct kmenových hráčů a snad budeme moci počítat i s někým z áčka. Nyní se snažíme kádr stabilizovat,“ říká Miroslav Jelen, jenž bude hrajícím trenérem. Plánovaný příchod bývalého spoluhráče z Lomu Radka Voneše (41) se zatím neuskutečnil. 

Kdekdo pasuje béčko Táborska za černého koně. Kouč Jelen to tak po objektivním zhodnocení nevidí. „Budeme rádi, když se budeme držet někde uprostřed tabulky. Na vyšší patra v žádném případě pomýšlet nemůžeme,“ uvědomuje si, že v kvalitní soutěži bude velmi těžké obstát. Domácí střetnutí bude hrát táborská rezerva na zrekonstruovaném Soukeníku.

Konkrétní cíle v podobě umístění nejsou prioritou. „V poslední nedohrané sezoně skončilo Táborsko desáté, a když se podaří toto umístění malinko vylepšit, bude to úspěch. Spíš jde o to, aby kluci, kteří skončí v devatenáctce, našli další uplatnění v krajském přeboru,“ zdůrazňuje hlavní poslání rezervy Miroslav Jelen.

Kádr FC MAS Táborsko B

Brankář: Václav Cízler

Obránci: Michal Mácha, Lukáš Mikuláštík, Matyáš Ott, Miroslav Jelen

Záložníci: Matěj Kolář, Matyáš Brabec, Filip Kabeš, Dominik Dumbrovský, Daniel Švejda

Útočníci: Dominik Římanek, Jan Zeman, Dominik Smutný

Realizační tým:
Trenéři:
Miroslav Jelen (hrající) a Pavel Vesecký. Vedoucí mužstva: Petr Kolář.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař