Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice tentokrát v přípravě v Milevsku prohrály

 
středa, 12. srpna 2020, 13:43

Ve třetím přípravném přátelském utkání hostovaly Bernartice na hřišti v Milevsku, které v podzimní části minulého ročníku skončilo na 5. místě v krajském přeboru a stalo se remízovým králem nedokončené soutěže. Utkání bylo hojně navštíveno diváky a přineslo zejména v prvním poločasu zajímavý fotbal.

Hosté se nikam nehrnuli, ze zabezpečené obrany podnikali kontry a dostávali se do šancí a k zakončení. Domácí byli fotbalovější, avšak v první půlhodince se gólově neprosadili. Využili v prví půli snad jediné chyby ve středu obrany Bernartic a ujali se vedení. Ve druhé půli již tak divácky zajímavý zápas neprobíhal. Byla to hra plná osobních soubojů a fotbalu v tom moc nebylo. Přispělo k tomu jistě i velmi teplé počasí, únava obou mužstev, i prostřídání všech hráčů z lavičkyNa počátku utkání se mužstva vzájemně oťukávala a gólové šance se ve hře téměř nevyskytovaly.

Do první příležitosti k dobrému zakončení se dostal ve 14. minutě Rakovan, jeho střelu zlikvidoval nadvakrát brankář Pavel Dvořák. O dvě minuty později zakončoval Bártík, jeho střela doprostřed brány bernartickému gólmanovi starosti nenadělala. Střela Petra Dvořáka v 18. minutě směřovala též doprostřed brány a Tomáš Fučík ji lapil. Ve 20. minutě pálil z otočky Jar. Hadáček a pokus skončil opět v náručí gólmana. Hned z protiútoku zakončoval z levé strany osamocený David Novák, střelu na bližší tyč v pádu odrazil nohama Pavel Dvořák do autu.

Ve 22. minutě bombu Pavla Novotného z velké dálky na bližší tyč vyrazil Fučík do pole. Po následné občerstvovací pauze se zrodil první gól od šikovného Ondřeje Součka, po prostrčení míče mezi beky od Hadáčka ve 29. minutě zakončoval přesně k pravé tyči bernartického brankáře – 1:0.

Pěchota měl zleva další bernartickou gólovku na kopačce v 31. minutě, brankář Dvořák se mu obětavě vrhl pod nohy a míč mu sebral. Ve 34. minutě mohl opět Souček zvýšit náskok domácích, to mu však znemožnil pádem pod nohy Patrik Brož a míč odkopl na roh. Ve 43. minutě zahrával Bártík zleva rohový kop, na balón si naběhl stoper Marvan a hlavičkoval lehce jen doprostřed brány, Fučík míč bez problémů lapil. Zajímavý oboustranně poměrně herně kvalitní poločas skončil jednogólovým vedením Milevských.

Vedení jistil z penalt Volf

Druhá půle již fotbalově tak kvalitní nebyla a bojovalo se většinou uprostřed hrací plochy. Hosté chtěli pochopitelně srovnat stav utkání, avšak tuto snahu zhatil v 51. minutě faul na Málka v pokutovém území a následný pokutový kop. Matěj Volf si míč postavil na značku a bezpečně ho proměnil – 2:0. Střela Kukrála v 64. minutě skončila nad Neužilovou bránou. David Novák vysunul po levé straně Peterku, jehož dobrou střelu v 69. minutě milevský gólman lapil. O pět minut později měl velký problém s centrem Rakovana a především se zapadajícím sluncem Neužil, v posledním okamžiku míč vytěsnil z pod břevna do bezpečí.

Domácí se, vědomi si dvougólového náskoku, nikam nehnali a nechali hrát již poněkud unavené hosty. V 84. minutě Pěchotovu ránu brankář vytěsnil na roh. Hned z protiútoku byl o minutu později v pokutovém území faulován nejlepší hráč na hřišti Matěj Volf a pískala se druhá penalta. Míč si sám postavil na značku, přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci na úspěšný zákrok a stanovil výsledek utkání na – 3:0. To se pak již jen dohrávalo.

Zápas byl poučný zejména pro hosty, kteří odehráli určitě nejlepší utkání přípravy. V celém jeho průběhu hráli v pohybu a nebýt neproměňování šancí, mohl být výsledek podstatně lepší. Zjistili, že se dá hrát s každým. Domácí nakonec byli také spokojeni, i když jim k výhře pomohly dvě penalty. Nutno vzít v úvahu, že jim chyběli Komárek a Barda. V první půli byl hodně vidět šikovný Souček a v celém utkání byl jasně nejlepším hráčem na trávníku Matěj Volf, autor dvou gólů z penalt. Bylo to předposlední přípravné utkání pro oba soupeře na nový ročník svých soutěží.          

Bernartice odehrají generálku v neděli 16. srpna od 17:00 hodin s Božeticemi.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Bernartice 3:0 (1:0)           

Branky: 51. a 85. (obě z pen.) Matěj Volf, 29. Souček. Rozhodčí: Pavel Pávec. Hráno bez karet. Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák (61. Voj. Neužil) – Hejl, Vakoč, Marvan, Martin Málek – Volf, Bártík – Pavel Novotný, Petr Dvořák (K), Souček – Jar. Hadáček. Střídali: Přibyl, Süsmelich, Jar. Sedláček, Kálal. Tým koučoval Jiří Hadáček.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka – Ťupa, Kukrál – Voj. Charypar (K), David Novák, Peterka – Rakovan. Střídali: Smrčina, Pekárek, Pěchota, Pražma. Trenér Pavel Schorník.

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama