Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příměstský kemp ve Strmilově se těšil velkému zájmu

 
čtvrtek, 30. července 2020, 12:47

Strmilov – V termínu od 20. do 23. července 2020 proběhl první ročník příměstského fotbalového kempu pro talentovanou mládež, kterého se zúčastnilo 48 dětí z 9 klubů jindřichohradeckého okresu. Původně se akce měla konat v Kunžaku, ale pro zvýšený zájem byla přesunuta do Strmilova, kde výborné zázemí včetně dvou hřišť lépe vyhovovalo velkému počtu hráčů.

Po celou dobu se o mladé talenty starala trojice trenérů s licencí UEFA A Michal Krtek, Jan Beneš a Jiří Hrbáč, každý den pak přijel jeden zajímavý host, který se rovněž zapojil do dopolední části. Realizační tým navíc doplnil v úterý a ve čtvrtek okresní GTM Petr Krejník.

Osloveni byli fotbalisté z okresních výběrů ročníků 2007-2010. Každý den byl sraz v 9:30 a od 10 hodin začínala první tréninková jednotka. Po ní následoval společný oběd, na který navázal vždy jeden z hostů se svou přednáškou. Vše zakončil odpolední trénink a v 16 hodin se pak každý rozjel domů.

Pondělní blok odstartoval fyzioterapeut z Regionální fotbalové akademie (RFA) Jihočeského kraje PhDr. Radek Pícha. „Na úvod jsme chtěli ukázat, jak o svoje tělo správně pečovat před a po zátěži. Pro lepší zapamatování cviků jsme natočili i instruktážní video, které mají hráči k dispozici a mohou se na něj kdykoliv podívat. Jsem nadšený zejména ze zapojení moderních technologií do tréninkového procesu, které umožnily porovnání jednotlivých výkonů,“ uvedl hlavní organizátor akce Michal Krtek.

V úterý si hráči vyslechli přednášku šéftrenéra žákovských kategorií SK Dynamo České Budějovice Petra Čížka a ve středu přijel za mladými fotbalisty Jiří Gerstner, který působí jako hlavní trenér v RFA Jihočeského kraje.

„Velmi mile mě překvapila kvalita hráčů a mám velkou radost z toho, že se nám podařilo zajistit tak zajímavé přednášející. Jsem přesvědčen, že všechny tréninkové jednotky byly pro kluky nejen zábavné, ale i přínosné,“ zhodnotil průběh a úroveň předseda Komise mládeže Jihočeského kraje a zároveň patron celé akce Jiří Hrbáč.

Velké poděkování patří fotbalovému oddílu TJ Jiskra Strmilov za poskytnuté zázemí a sponzorům Mareš PRO, s.r.o., a STS Kamenice nad Lipou, s.r.o., za zakoupení dresů pro všechny účastníky.

Napsal(a) Redakce