Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S účastníky letního kempu besedoval na Střeleckém ostrově Ivo Táborský

 
středa, 15. července 2020, 23:46

České Budějovice - Jedinečný zážitek prožili ve středu dopoledne účastníci 1. turnusu Letního kempu Jihočeského fotbalu při návštěvě stadionu na Střeleckém ostrově, kde se hraje fotbal od roku 1913 a od léta 1962 je trvalým domovem týmu SK Dynamo Č. Budějovice.

Fotbalové naděje z mužstev Malše Roudné, SK Čtyři Dvory, Spartaku Trhové Sviny, Lokomotivy Č. Budějovice, Lišova, Hluboké nad Vltavou a Sokola Sezimovo Ústí se podívaly do míst, kam se jen tak někdo nedostane. Kompletně si prohlédly veškeré zázemí v hlavní tribuně fotbalistů SK Dynamo Č. Budějovice a na téměř dvouhodinové exkurzy se dozvěděly i řadu novinek z tábora černobílých.

Zatímco hráči Dynama si ještě pár dnů budou užívat dovolenou, činovníci klubu a realizační tým mají v přípravách před novým ročníkem Fortuna ligy napilno. Do úplně nové funkce nastoupil Ivo Táborský, který v 35 letech ukončil fotbalovou dráhu a zvyká si na roli bafuňáře.  Stal se manažerem a vedoucím u A-týmu. „Tahle funkce v Dynamu doposud nebyla a já jsem nabídku pokračovat v klubu velice rád přijal. Pro mě je to nová výzva,“ sdělil Táborský při besedě účastníkům kempu Jihočeského fotbalu. U brány k parkovišti na stadionu je vítal společně s Radkem Papáčkem a Jaromírem Plockem z obchodního oddělení.

V kabině, kde místa končícího Tomáše Sivoka a maroda Jaroslava Drobného zaujali Jakub Stingl a Tomáš Kindlmann z SK Čtyři Dvory, odpovídal Ivo Táborský na zvídavé dotazy sotva 13letých fotbalistů.

Nápad se spuštěním letního kempu v jihočeské metropoli kvitoval hlavní kouč Dynama David Horejš. „To je dobře, že jste se rozhodli o prázdninách něco uspořádat pro děti. Hlavně aby u toho vydrželi,“ poznamenal kormidelník úspěšného nováčka, jenž začínal s trénování právě u žáků. Budeme držet palce, aby se mu po řadě odchodů podařilo znovu sestavit konkurenceschopný mančaft. K Lukáši Jánošíkovi se povedlo Dynamu získat ze Žiliny také zadáka Martina Králika, který se bude hlásit v pondělí 20. července do přípravy. Pokračovat by měl brankář Jaroslav Drobný.

Regenerační linkou a novotou zářící posilovnou nás provedl fyzioterapeut David Tomášek, který teď bude u týmu pracovat na plný úvazek. Kustod Radomil Procházka ml. ukázal klukům své království a prozradil, že do další sezony vyběhnou Budějovičtí v nových černobílých dresech s logem nového hlavního sponzora Autodraftu. Barvu žlutých dresů na venkovní zápasy vystřídá červená.

Prostory VIP jsme prošli s masérem Jakubem Voglem. Otestovali jsme trávník a usedli na novinářská místa na hlavní tribuně, kde nám masér pocházející z Roudného prozradil něco o hráčích a další zajímavosti. Vydařené dopoledne jsme při zpáteční cestě zakončili sladkou tečkou v podobě zmrzliny či ledové tříště.

Odpolední tréninková jednotka měla grády. Kluci dostali po dopolední prohlídce zabrat. Trénink vedl zkušený mládežnický kouč Radim Pouzar z Regionální fotbalové akademie Jč. kraje (RFA), který je držitelem trenérské licence Profi mládež, druhou skupinu měl na povel Jaroslav Vondrášek (licence UEFA A) a vše probíhalo pod dohledem vedoucího trenérského štábu letního kempu Ladislava Bernáta (licence UEFA A) a předsedy Komise mládeže Jč. KFS Jiřího Hrbáče. Co do odbornosti nejvyšší možná kvalita!

Napsal(a) Redakce | Foto Michal Průcha