Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Týně se rozloučili s koučem Orlíčkem a angažovali Mareše

 
čtvrtek, 9. července 2020, 23:00

Týn nad Vltavou – Už je to devět let, co se týnský klub naposledy prezentoval mezi krajskou smetánkou. Čekání na návrat trvalo nečekaně dlouho. I přes koronavirem předčasně ukončenou sezonu v Týně slavili postup. Mohlo za to odhlášení Čížové z divize a následné doplnění Sokolem Lom. První náhradníkem do KP byla vltavotýnská Olympie.

Do nového ročníku už trenér Jiří Orlíček vltavotýnské fotbalisty nepovede. Vedení klubu i přes postup do kraje dospělo k názoru, že je potřeba udělat u kormidla změnu a rozhodlo se pro novou tvář na trenérském postu.

„Trenér Orlíček za tři roky v FK Olympie odvedl výbornou práci a nese výrazný podpis na našem návratu do krajského přeboru. Nicméně po třech letech jsme cítili, že je potřeba mužstvu dodat nový impuls a hráče bude na novou výzvu, kterou jistě návrat do KP je, připravovat nový trenér. Děkujeme Jiřímu Orlíčkovi za profesionální přístup a přejeme další úspěchy v trenérské kariéře,“ znělo oficiální stanovisko vedení klubu na facebookovém profilu Olympie.

K nové spolupráci ve vyšší soutěži si klub vybral 45letého Václava Mareše, rodáka z Vodňan, který byl ve středu jmenován novým trenérem přeborového staronováčka.  Drtivou část fotbalové kariéry prožil doma ve Vodňanech, vojnu strávil v Písku a divizi si zahrál i po návratu do vodňanského týmu. Okusil zahraniční angažmá v Rakousku a Německu, s trénováním začal coby hrající kouč v Chelčicích, kde se na čtyři roky sešel s řadou bývalých vodňanských spoluhráčů. Pokračoval ve Volyni, Lhenicích a krátce v Prachaticích, kde v průběhu uplynulého podzimu předčasně skončil. Angažmá v Týně bude Marešovým prvním v krajském přeboru. „Těšíme se na úspěšnou spolupráci,“ vzkazují s důvěrou v Týně, který se bude muset obejít bez Plojhara, Josefa Broma (v KP bude rozhodčím) a Štose.

Novou sezonu zahájí týnský nováček domácím střetnutím s Čimelicemi (22. srpna). Poslední utkání v krajském přeboru sehrál 18. června 2011, když v závěrečném kole porazil doma Dražice 2:0, ale i přes zisk úctyhodných 33 bodů nejvyšší soutěž v kraji z předposledního místa opustil. Na lavičce se během sedmileté účasti (2004-2011) postupně vystřídali trenéři Vladimír Švec, který vrátil po dlouhých 12 letech do Týna krajský přebor (v KP 1990-1992), Jan Koutský, Vladimír Suchan, Vojtěch Brozman a Zdeněk Čadek ml.

UMÍSTĚNÍ A TRENÉŘI OLYMPIE V I. A TŘÍDĚ

2011/12 5. místo – trenér Zdeněk Čadek, od začátku září 2011 Vladimír Švec

2012/13 2. místo – trenér Vladimír Švec

2013/14 4. místo – trenér Vladimír Švec

2014/15 3. místo – trenér Petr Novotný

2015/16 7. místo – trenér Petr Novotný, od zimy 2016 Jaroslav Vondrášek

2016/17 7. místo – trenér Jaroslav Vondrášek, od začátku května 2017 dočasně Jan Meidl, Pavel Vařil a Zdeněk Hrdina

2017/18 4. místo – trenér Jiří Orlíček

2018/19 6. místo – trenér Jiří Orlíček

2019/20 1. místo (po podzimu) Jiří Orlíček

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle