Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zdolalo Plzeň B a vyhrálo celou Letní ligu

 
čtvrtek, 2. července 2020, 08:53

Tábor – A tým FC MAS Táborsko v úterý uzavřel velmi náročný turnaj Letní ligy Metal Conexion Cup vítězstvím nad Plzní B 2:1 a tím pádem obsadil v turnaji konečné 1. místo. Šek na 25.000 Kč, což byla cena pro vítěze, Táborsko věnovalo Dětskému domovu v Radeníně. Šek předal přímo na hřišti obchodní ředitel společnosti Metal Conexion Radek Hruška.

Skóre duelu s Plzní otevřel Vandas, před nímž vyplaval míč, a střelec ho poslal do sítě prudkým odrazem od země – 1:0. Domácí inkasovali branku do šatny, když šikovný Hezoučký vyslal kolmicí na zteč Krátkého a ten už si věděl rady se zakončením – 1.1. Krátce po přestávce zakončil zdařilou ranou k levé tyči svou šanci Majka – 2:1. Ve zbytku zápasu visely ve vzduchu tři varianty – že Plzeň vyrovná a tudíž by celý turnaj ovládla ona, nebo Táborsko přidá třetí branku, nebo zápas skončí výhrou modrobílých 2:1, což se také stalo.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Zápas s Plzní B byl strašně těžký. Rozhodli jsme se soupeře presovat, což se nám dařilo. Ale nevytěžili jsme z toho za celý zápas více než dva góly. Někdy od 70. minuty už jsme tlak nahoře neměli dostatečný a soupeř posílal za naši obranu čisté míče. My jsme znervózněli a neudrželi jsme kvalitu toho tlaku po celý zápas. Posledních dvacet minut mohl soupeř zápas dovést do remízy. Plzeň představila spoustu mladých, talentovaných kluků, kteří mají před sebou velkou budoucnost. První poločas jsme sehráli velmi dobře, i dvacet, pětadvacet minut druhého poločasu. Konec už byl vyrovnaný. My jsme měli spoustu zajímavých situací, které jsme mohli vyřešit lépe a vstřelit více gólů. Koresponduje to ale s tím, jak náročný Metal Conexion Cup byl. Byl to devátý zápas v 19 dnech, což je nestandardní z hlediska zatížení hráčů. Pod tlakem a pod únavou mají úplně jiná řešení situací. Bylo vidět, že v koncovce nám turnaj sebral hodně sil. Některé zápasy jsme byli vyloženě unavení, třeba s Bohemkou. Jsem rád, že jsme se turnajem prokousali na první místo, jsem rád, že hráči zůstali zdraví, mohli jsme vyselektovat hráče, kteří tu byli na testech. Všem bych chtěl poděkovat. Teď musíme vybrat ty nejlepší, abychom se připravili na začátek druhé ligy, kam doufám směřujeme. Patnáctého července začne příprava, dvacátého července máme testy na FTVS. A jaký bude budoucí kádr? Nechci spekulovat. Dali jsme teď prostor velkému množství hráčů, abychom turnaj zvládli. Jsem přesvědčen, že i tento kádr, mírně vyselektovaný, je konkurenceschopný. Přesto ještě nějací hráči přijdou, protože kádr je pořád otevřený. Berme to tak, že všichni hráči, co tu teď jsou, mají nějakou kvalitu, je rozdíl v tom, když je ladíte, dostáváte je do top formy v běžné přípravě, než když hrají každý druhý den a musejí to ve svém mladém věku prokazovat. Hráči tady mají budoucnost, mají kvalitu. Pokud by kádr zůstal takto zachovaný, asi bychom šli do určitého rizika, protože řada hráčů nemá v profesionální soutěži nic odehráno, ale já hráčům naprosto věřím. Nicméně jako trenér budu chtít posílit.“

FC MAS Táborsko – FC Viktoria Plzeň B 2:1 (1:1)

Branky: 38. Vandas, 49. Majka – 45. Krátký. Rozhodčí: Makovička – Novotný, Panský. ŽK: 72. Dybala (TAB). Diváci: 450.

Táborsko: Š. Pecháček (46. Zadražil) – Alves (81. Brabec), Navrátil, Penc (70. Dybala), Janošík - Větrovský (46. Pavlík), Kučera, Schramhauser (62. Petr), Studnička (46. Tolno - 80. Boula) - Vandas (46. Musiol), Provazník (46. Majka)

Plzeň B: Bleha – Hranáč (46. Koželuh), Fišer, Míka, Halász – Pešek, Ruda (46. Václavík), Řezáč (46. Strmiska) – Hezoučký, Krátký (70. O. Pecháček), Kodýdek (46. Kepl).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle