Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští dorostenci bodovali s hradeckou Olympií

 
středa, 12. dubna 2017, 13:19

Mladší dorostenci Táborska se v 18. kole ČLD utkali s královéhradeckou Olympií. Na hřišti Viktorie Tábor si kategorie U17 připsala dva body a drží šestou příčku s dvoubodovou ztrátou na třetí místo. U16 vyhrála jasně 5:1 a v tabulce je sedmá. Devatenáctka prohrála v Sokolově.

U19 – Česká liga dorostu A

FK Baník Sokolov - FC MAS Táborsko 2:0 (1:0)

Sestava FCT: Novák - Větrovský, Volf, Vysušil, Laszák - Bouchal, Schramhauser, Sazma – Radosta (75. Hofbauer), Vozihnoj, Mikuláštík (60. Drs, 76. Matoušek).

Karel Musil, trenér U19: „Utkání venku mají jiný charakter, neustále se zatahujeme k naší brance, necháváme soupeři prostor, nedokážeme být fotbalově drzí, ztrácíme řadu míčů ve středu hřiště hlavně v přechodu do útoku a nejvíce nás trápí koncovka. Máme výborné příležitosti, ale naše zakončení je bez důrazu a klidu. Dnes se také ukázalo, jak máme mladý tým, domácí byli v soubojích úspěšnější. V utkání byla řada šancí na obou stranách, ale domácí je dokázali využít, my bohužel nikoliv.“


U17 – Česká liga dorostu B

FC MAS Táborsko – FC Olympia Hradec Králové 1:1 (0:0), pen. 4:2

Branka FCT: 73. Strejček.

Sestava FCT: Duchoň – Danda, Fical, Rytíř, Vlk (59. Sohler) – Štefl, Brabec – Dědina, Horváth, Strejček – Kubín (16. Mareš).

Zbyněk Jaroš, trenér U17: „Utkání jsme začali dobře, asi po deseti vteřinách měl velkou šanci Dědina, ale nedal. Zanedlouho jsme propálili gólmana hostí, ale na brankové čáře míč vyrazil obránce a dorážku do odkryté branky jsme nezvládli. Poté naše hra upadala, chyběla přesnost při držení míče, pohyb, důraz v osobních soubojích, opět se individuální výkony ztrácely v šedi průměru až podprůměru. Náš výkon v utkání byl špatný a jsme zklamaní, herní projev v zápase je pro nás porážkou.“


U16 – Česká liga dorostu B

FC MAS Táborsko - FC Olympia Hradec Králové 5:1 (1:0)

Branky: Soukal, Nguyen, Kahoun, Danda, Strejček.

Sestava FCT: Nowák - Belada (41. Červ), Fical (41. Kubovský), Sohler, Studenovský – Brabec Matyáš, Soukal - Ott (52. Danda), Nguyen, Kahouh (72. Brabec Matěj) - Dumbrovský (52. Strejček).

Pavel Regásek, trenér U16: „Utkání s naším sousedem v tabulce pro nás dopadlo nad očekávání. Na těžkém terénu se hrálo ve svižném tempu se spoustou osobních soubojů. Naším cílem bylo se prosazovat kombinační hrou po zemi s rychlým přechodem do ofenzivy, nejlépe formou průnikových přihrávek. V prvním poločase se nám to bohužel ještě nedařilo tolik naplňovat, jelikož soupeř byl silnější v soubojových situacích a dokázal rychle vykrývat otevřené prostory. Nicméně i přesto jsme se dokázali prosadit po individuální akci Kahouna a jeho zpětné přihrávce zpoza vápna zakončoval Soukal 1:0. Hosté se dokázali prosazovat pouze z brejkových situací, absolutně jednoduchými nakopávanými míči za obranu se prezentovali po celé utkání.

Do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem zpevnit střed hřiště a hlavně výrazně zvýšit procento vyhraných osobních soubojů. Což se nám postupem času dařilo více a více v 66. minutě se prosadil do té doby nejlepší hráč utkání Filip Nguyen stav 2:0. Bohužel hned po minutě hry dokázali hosté odpovědět střelou z hranice pokutového území a na tečovanou střelu neměl Nowák šanci dosáhnout. Po této situaci se mužstvo semklo a začalo hosty výrazně přehrávat a logickým vyústěním této situace byly další naše vstřelené branky, jejichž autory se postupně stali Kahoun, Danda a Strejček.

Jsem rád, že jsme se zase dokázali prezentovat ofenzivním fotbalem a že jsme se dokázali výrazně střelecky prosadit. Pracujeme na tom v trénincích a v zápasech se to již začíná objevovat.“

Napsal(a) FCT/redakce