Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí dostali lekci z produktivity. Béčku Plzně podlehli 0:3

 
čtvrtek, 25. června 2020, 09:58

Písek - I po třetím střetnutí s rezervou plzeňské Viktorky odešli Písečtí ze hřiště se sklopenými hlavami. V odvetě Letní ligy jim dali Západočeši školení v zakončení a na domácím trávníku inkasovali tři góly.

Jestliže si písecký trenér Milan Nousek ml. stěžoval v předchozích zápasech na mizernou koncovku, ve středečním utkání to platilo dvojnásob.

V základní sestavě Písku nastoupil čerstvě testovaný středopolař Jakub Pařízek (20 let) z českobudějovické divizní rezervy. Žlutomodří zahájili ve velkém tempu a s odhodláním ukončit sérii porážek. Do 20. minuty několikrát ohrozili branku plzeňského Sváčka. Hrálo se nahoru dolů, útoky se střídaly na obou stranách.

Ve 21. minutě udeřili z první vážnější šance viktoriáni. Útok po křídle a následnou přihrávku před Satrapovu branku poslal do sítě Tomáš Kepl. Než se domácí otřepali z tvrdého direktu, chybovali v rozehrávce a inkasovali o minutu později podruhé. Nigérijec Ubong Moses Ekpai (na podzim hostoval v Dynamu ČB) dostal ideální přihrávku za obranu a zkušeně obstřelil píseckou jedničku. Obrovskou možnost korigovat stav měl chvilku před závěrem první půle po rohu zblízka hlavičkující Voráček, ale mířil mimo tyče.

Šance byly, domácím nebylo přáno

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala velkým náporem Píseckých. Zatlačili hosty k vlastní šestnáctce a snažili se o kontaktní gól, který by je vrátil zpátky do zápasu. Ale když Martin Held nedokázal na zadní tyči poslat míč do sítě a další možnost benjamínka Bílého skončila nad, přišel rychlý kontr Plzeňanů, chorvatský záložník Marko Alvir si pohrál s dvěma obránci a v 60. minutě zpečetil výhru hostů.

Domácím nebylo přáno, dvakrát trefili břevno, na druhé straně se několikrát vyznamenal Satrapa, který čtvrt hodiny před koncem přepustil místo v brance Píchovi z dorostu, jehož v samém závěru zachránila tyč. Na změnu stavu už nedošlo.

„Bohužel, opět nás provázela špatná koncovka. Asi jsme si to střelecké štěstí vybrali na podzim,“ povzdechl si trenér Písku Milan Nousek ml. „Možná je to i stupňující únavou. Program je náročný, turnaj super, ale všichni už se těšíme na konec. Navíc v kabině bojujeme s virózou, provází nás zranění,“ vyhlíží Nousek konec jarní přípravy, který Písečtí završí pátečním derby s Táborskem a středeční (1. července) derniérou se Slavií Praha B.

FC Písek – FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Góly: 21. Kepl, 22. Ekpai, 60. Alvir.

FC Písek: Satrapa (75. Pícha) – Benetka, Běloušek, Mařík, Sajtl (70. Sirotek) – Petřík (46. Hajdo), J. Held (75. Přibyl), Pařízek, Froněk – M. Held – Voráček (55. Bílý). Trenér Nousek ml.

Plzeň B: Sváček – Koželuh, Kaša, Gabriel, Halász – B. Havel (46. Pešek), Alvir, Káčer – Ekpai, Kronus (59. Hezoučký), Kepl (67. Krátký). Trenér Fořt.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle