Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize je pro Romana Lukáče výzva

 
čtvrtek, 18. června 2020, 21:56

Tábor/Jindřichův Hradec – Jak jsme již informovali, divizní Jindřichův Hadec se dohodl na ukončení spolupráce s trenérem Markem Černochem. Přípravu na novou sezonu chtěl klub zahájit pod taktovkou nového trenéra. Jeho jméno již známe. Je jím 53letý Roman Lukáč.

Před dvěma roky dovedl Želeč ke krajskému titulu a naposledy vedl v I. A třídě fotbalisty Meteoru Tábor. "Nabídka Jindřichova Hradce mě překvapila, nepočítal jsem s ní. Přečetl jsem si, že Marek Černoch v Hradci končí, že bych ho ale měl nahradit právě já, to mě tedy vůbec nenapadlo. Měl jsem víkend na rozmyšlenou a neváhal jsem, trénovat divizní tým je pro mě výzva," říká muž, pro kterého je zisk krajského titulu největším úspěchem v jeho dosavadní kariéře. Divize Lukáče láká a je hlavním důvodem, proč na nabídku Jindřichova Hradce kývl.

Přitom v této soutěži mohl působit už předloni právě se Želčí, která si právo postupu do divize vykopala. "Bylo to těžké rozhodování. Kádr dobrou kvalitu jistě měl, ale bylo nutné ho oživit. Bohužel se nám pro divizi nepodařilo sehnat adekvátní posily. My jsme horko těžko doplňovali tým i pro následující sezonu v krajském přeboru. Na Táborsku se tenkrát hráči sháněli těžko," krčí rameny Roman Lukáč.

Želeč již v následující sezoně úspěch nezopakovala. Bojovala až do posledních kol o záchranu a nakonec skončila dvanáctá. Přesto krajský přebor nepřihlásila a podala přihlášku jen do I. B třídy. "Já jsem pak šel trénovat Meteor Tábor, měl jsem to kousek od svého bydliště," vysvětluje Roman Lukáč.

Dojíždění z Tábora do města u Vajgaru nepovažuje za problém. "Nyní už můžeme využít dálnici, takže to vidím tak na půlhodinu cesty," odhaduje Lukáč. S jindřichohradeckými hráči se zatím nepotkal. Ti mají nyní volno a nový kouč se s nimi plánuje setkat až při zahájení letní přípravy.

Mužstvo Jindřichova Hradce zná jen jako soupeře z doby svého působení v Želči. "Jindřichův Hradec měl výborné mužstvo a velmi dobrého trenéra. Naše vzájemné zápasy vždycky měly vysokou úroveň," vzpomíná na nedávnou dobu, kdy se Želeč a Jindřichův Hradec utkávaly o nejvyšší příčky v krajském přeboru.

Roman Lukáč očekává, že u Vajgaru bude mít k práci výborné podmínky. "Mají tady umělou trávu, k dispozici je městský stadion, hřiště i zázemí je krásné," oceňuje jindřichohradecký areál kouč. A jaké je jeho přání? "Chtěl bych mužstvo stabilizovat tak, aby nemělo problémy s udržením divize. To jsou ambice klubu a rovněž ambice mé," těší se na novou výzvu Roman Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle