Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí liga a divize už znají los příští sezony. Startuje 22. srpna

 
úterý, 16. června 2020, 13:01

Čechy – Nižší celostátní soutěže jsou rozlosovány. Celky z jihu Čech tak už ví pořadí zápasů, které je čekají v příští sezoně. Ta začne o víkendu 22. a 23. srpna 2020.

Ve skupině A ČFL, která posledně dopadla pro Táborsko a Písek nad očekávání, došlo zatím mezi startujícími k jediné změně. Štěchovice budou nově účinkovat pod názvem Povltavská fotbalová akademie a tím naváží na spolupráci tří oddílů i v mužích.

Mezi účastníky nadcházející sezony je stále také Táborsko, které netrpělivě čeká na dohrání druhé ligy, v níž po odchodu hlavního sponzora končí Baník Sokolov. A právě Táborsko je z nedohrané sezony, která skončila 16. kolem, prvním náhradníkem z ČFL do profesionální soutěže. 

Divizní skupina A bude mít stále pět jihočeských zástupců. Jen místo Čížové (z finančních důvodů přihlásila pouze I. B třídu) doplnil Lom, třetí celek krajského přeboru, který se zařadí po bok béčka Dynama ČB, Katovic, Soběslavi a J. Hradce, který od letní přípravy povede nový kouč Roman Lukáč z Tábora. Dodatečným postupem Lomu se tak znovu vrací divize do Tábora. Čerstvý nováček má již třetí sezonu útočiště na Svépomoci. Premiéru si odbyde v Rokycanech. První regionální derby obstará ve 2. kole dvojice J. Hradec – Soběslav.

I v „áčkové“ divizi došlo k jedné kosmetické úpravě. Po třinácti letech středočeský klub opouští název FK Hořovicko a vrací se k původnímu SK Hořovice 1910.

Přidělená losovací čísla oddílů zůstávají stejná jako v minulém ročníku. Případnou změnu čísla v dané soutěži lze provést na základě dohody mezi oddíly. Aktiv STK Řídící komise pro Čechy se kvůli časovému presu konat nebude. VV FAČR zrušil předkolo Poháru MOL Cup. První pohárové kolo je na programu 16. srpna 2020.

Třetí liga a divize zahájí v sobotu 22. srpna a skončí 15. kolem v neděli 29. listopadu. Zpoždění nabraly čekáním na sestupující z právě probíhající FNL, kterou navíc prodlouží baráž se dvěma týmy z Fortuna ligy.

1. kolo ČFL (22.8.): Vltavín – Písek, Benešov – Táborsko

1. kolo divize (22.8.): Rokycany – Lom, Soběslav – Sedlčany, Klatovy – Dynamo B, Beroun – J. Hradec, Mýto – Katovice


ČFL, skupina A

1 SK Rakovník, 2 Admira Praha, 3 Loko Vltavín, 4 Jiskra Domažlice, 5 FK Králův Dvůr, 6 SK Benešov, 7 Sokol Hostouň, 8 FC Slavia Karlovy Vary, 9 1.FK Příbram B, 10 FK Motorlet Praha, 11 FC MAS Táborsko, 12 Povltavská fotbalová akademie, 13 AC Sparta Praha B, 14 FC Písek, 15 SK Slavia Praha B, 16 FC Viktoria Plzeň B


Divize, skupina A

1 SK Klatovy 1898, 2. TJ Slavoj Mýto, 3 FC Viktoria Mariánské Lázně, 4 FC Rokycany, 5 Český lev – Union Beroun, 6 FK Spartak Soběslav, 7 SK Hořovice 1910, 8 SK Petřín Plzeň, 9 FK Hvězda Cheb, 10 SK Senco Doubravka, 11 TJ Tatran Sedlčany, 12 FK Jindřichův Hradec 1910, 13 TJ Sokol Lom, 14 FK Robstav Přeštice, 15 SK Otava Katovice, 16 SK Dynamo Č. Budějovice B

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák