Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek veze z duelu se Slavií B dva body. Nedohráli Ulbrich s Holým

 
neděle, 14. června 2020, 11:39

Praha/Xaverov - Dvakrát fotbalisté Písku prohrávali a pokaždé dokázali na slávistickou výzvu odpovědět. Nakonec duel s rezervou pražské Slavie skončil nerozhodně, a protože v penaltách se usmálo štěstí na Jihočechy, odvezli si z hlavního města dva body.

"Se ziskem dvou bodů jsem spokojený. Máme za sebou náročný program a i se Slavií, která hraje fyzicky náročný a běhavý fotbal, jsme se dokázali dle možností poprat. Hráčům bych chtěl poděkovat, že nic nevypustili a i za nepříznivého stavu bojovali až do konce," uvedl po prvním ze tří „anglických týdnů“ trenér Milan Nousek.

Na střídačce sešívaných seděl teprve podruhé nový kouč Marek Jarolím s asistenty Bauerem a Knoflíčkem. V úvodu týdne po plánovaných přesunech realizačních týmů u mládežnických družstev Slavie vystřídal Martina Hyského, který se přesunul dorostu U19. Třiapadesát minut strávil na trávníku Abdullah Sima z Táborska, který je ve Slavii na desetidenních testech. Proti píseckým obráncům se ale neprosadil.

I přes zisk na Xaverově počítali Písečtí ztráty. Už po 13. minutách odstoupil ze hry po nezaviněné srážce Ulbrich, čtvrt hodiny před koncem se ze hřiště odporoučel i zraněný Holý. "Ulbrich musel na šití tržné rány na hlavě a Holý odstoupil s podlomeným kolenem. V tuto chvíli nevím, jestli budou ve středu schopni k dalšímu utkání nastoupit," řekl k situaci ohledně zraněných fotbalistů Nousek.

Za Písek skórovali exslávisté

V prvním poločase byli diváci svědky jen jednoho gólového momentu. Obránci Písku se ve vápně dopustili faulu a čtyři minuty před odchodem do kabin kapitán Tomáš Vlček poslal z penalty Slavii do vedení. Hned na začátku poločasu se stejná možnost naskytla i Písku. Úspěšným exekutorem byl tentokrát Tomáš Valenta a bylo srovnáno. Pak se blýskl dalekonosnou střelou Valenta, kterou gólman sešívaných s námahou vytěsnil na břevno, vyznamenal se ale i Satrapa, jenž lapil dvě čisté šance Slavie.

V 84. minutě už ale slávistům kombinace vyšla a David Eichler je znovu poslal do vedení. Poslední slovo měl ale v předposlední minutě Písek. Bělouškovu gólovou hlavičku po trestném kopu ještě brankář vyrazil, na následnou dorážku Martina Voráčka už byl ovšem krátký. Remíza po devadesáti minutách hry byla spravedlivá. "Slavia byla směrem dopředu aktivnější, vyložené šance si ale nevypracovala. Víc jak dva góly ale dát mohla, kdyby některé situace vyřešila lépe. Stejně jsme na tom však byli i my," považuje výsledek za odpovídající průběhu i kouč Nousek.

V následném penaltovém rozstřelu sice hned při prvním pokusu Voráček neuspěl, pak už byli J. Held, Mařík, Hrachovec, Valenta a Sirotek úspěšní. A když dva pokusy slávistů brankář Satrapa vychytal, putoval plusový bod do Šrámkova města.

SK Slavia Praha B – FC Písek 2:2 (1:0), penalty 4:5

Branky: 41. Vlček (pen.), 84. Eichler – 52. Valenta (pen.), 89. Voráček. Rozhodčí: Švagr – Vyhnanovský, Lafek. ŽK: 0:2 (Hrachovec, Presl).

Slavia B: Sirotník – Douděra (46. Hošek), Švec (46. Štětka), Vlček, Kosek – Bárta (46. Eichler), Langhamer (46. Červ), Rigo (46. Křišťan), Vít (46. Kubáň), Zeronik (46. Šilhan) – Sima (53. Kneifel).

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Holý (75. Mařík), Hajdo (60. Petřík) – Wermke (65. Sigmund), Presl (46. Voráček), J. Held, Hrachovec – Ulbrich (13. Sirotek) – Valenta.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama