Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Okresní fotbal začal turnajem přípravek ve Vimperku

 
pondělí, 8. června 2020, 08:04

Vimperský stadion má nový tartan a rovněž hrací plocha dostává nový rozměr. Po téměř čtyřměsíční přestávce, kdy z důvodu pandemie Covid 19 se nerozehrály žádné soutěže, se konečně hraje.

V prachatickém okrese začaly ve Vimperku ti nejmenší Turnajem tří týmů. Šumavan Vimperk, Tatran Volary a Tatran Prachatice – po vzájemné domluvě vedení těchto oddílů vznikla myšlenka k uspořádání turnaje, který začal ve Vimperku a bude pokračovat dál ve Volarech a Prachaticích.

Oddíly daly dohromady vždy dva týmy U13 a hrálo se na 2 x 15. minut.  Hřiště se zaplnili kluci i dívky v dresech a moc těšili. „Já na trenéra a já se těšil na to, až si zahraju. Jsem moc ráda, že konečně jsme spolu a jdeme na to,“ i to byly hlášky nejmenších. Vesměs se všichni těšili na kamarády a spoluhráče. Ve Vimperku nechyběl početný doprovod rodičů a rovněž oni hlásili, „jsme rádi, že již můžou hrát. Doma to s nimi i s nimi místy nebylo k vydržení. Trénink na zahradě mezi květináči a pod prádlem děsil, ale vydržela jsem to,“ říkala nejedna maminka.

Samotný turnaj hráče i hráčky prověřil důkladně a sledoval jej i trenér mládeže, takzvaný Grassroots OFS Prachatice Ondřej Málek, který si turnaj pochvaloval. „Jsem moc rád, že to opět začalo. Na děti jsme se s trenéry moc těšili a dnes to bylo vidět.  Opatření způsobené koronavirovou krizí nám vzaly jarní část. Je to ale v podstatě celá sezóna a tak tyto turnaje jsou vhodnou přípravou. Pro mne je to i čas na hledání a vytváření nového okresního výběru, kdy hlavní dny budou 21. – 23. srpen, kdy v Sušici budeme mít soustředění, na kterém se bude tento výběr tvořit,“ uvedl Ondřej Málek.

Samotný první turnaj ovládli fotbalisti domácích, ale v podstatě šlo o hru, a aby si děti opět připomněly základy hry s míčem kopaným, takže vítězové byli všichni.

Fotogalerie z turnaje zde.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran