Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov udržel krumlovskou ofenzívu na uzdě. Vepředu si činil Prenner

 
sobota, 6. června 2020, 11:09

Český Krumlov – Jankovští v úvodu Turnaje přátelství podlehli vysoko Olešníku a před utkáním v Krumlově mu věřil málokdo. Jenže výkon svěřenců trenéra Petra Kadlece byl jako den a noc. Kromě držení míče byl ve všech důležitých aspektech lepším týmem, navíc Pavlem Prennerem vstřelil dvě krásné branky. Když k tomu připočteme velice dobře fungující obranu, která udržela ofenzivní esa Slavoje na uzdě, bylo z toho zasloužené vítězství 2:0.

Základní jedenáctka oproti domácímu nezdaru s Olešníkem doznala čtyř změn. Gólman Komárek udržel čisté konto, ale především se hosté poučili v defenzivní hře, která tentokrát fungovala téměř bez chyb. Odměnou je čisté konto celého týmu.

Jak bylo zmíněno, Slavoj si více užil balónu na svých kopačkách, jenže povětšinu času na své polovině, potažmo v dostatečné vzdálenosti od Komárkovy branky. I proto se do první nadějné šance dostal jankovský Klíma, který po Sedlicově přihrávce ale zamířil nad branku. Domácí výběr, který v minulých dnech nasázel deset branek Větřnímu a uhrál remízu s Jihočeskými legionáři, za celých devadesát minut vypustil překvapivě pouze jednu jedinou střelu směřující do prostoru branky. Na svědomí jí měl v 8.minutě Růžička. Byť to byla střela razantní, směřovala doprostřed branky, kde stál připravený Komárek.

O první vyložené šanci můžeme hovořit až o té, která přišla v 17.minutě. Sedlic připravil tutovou pozici pro Klímu, který šel z mírného úhlu na Trnku, jenže zakončení nepatřilo mezi povedenější a Trnka si připsal výborný úspěšný zákrok. O dvě minuty později se na levé straně prosadil Prenner, přihrál pod sebe na Popelku, jehož střela bez přípravy mířila nad.

Komárek zabránil "vlastenci"

Přesto mohli jít kuriozně do vedení slavojáci, když nezafungovala komunikace mezi Komárkem a Beránkem. Dlouhý pas posílal Beránek hlavou domů na Komárka, jenž stál mimo branku, naštěstí pro hosty míč kutálející se do branky stihl gólman Jankova z brankové čáry ještě vyškrábnout na rohový kop.

Mezi výrazné, leč trestuhodně promarněné příležitosti, jde hovořit i o úniku Nováka s Tauberem na osamoceného Loška. Akce dva na jednoho díky precizní práci jankovského stopera zůstala nezakončena. Poslední možnost, jak pohnout se skóre ještě v prvním dějství, byl přímý kop Taubera z osmnácti metrů, který skončil zhruba dva metry nad brankou.

Vstup do poločasu druhého vyšel náramně hostujícím fotbalistům, jmenovitě Prennerovi. Ve 49.minutě  vybojoval na útočné polovině míč Kroneisl a Pavel Prenner následnou krásnou střelou vymetl šibenici - 0:1. Výstavní banán! Za dalších devět minut Komárek rychle rozehrál akci od své branky přes levou stranu, Klíma přesným pasem za obranu vysunul Pavla Prennera, jenž prokázal skvělou orientaci i techniku a nádherným lobem přes vyběhnutého Trnku zavěsil podruhé - 0:2.

Další minuty příliš vzruchu před jednou či druhou brankou nepřinášely. Jankov hrál výborně organizovaně a snažící se Krumlov do ničeho nepouštěl. Tempu hry ublížila i častá střídání, což ve finále hostům pomohlo k tomu, aby bez větších komplikací dokráčeli ke třem bodům. Na výsledku nic nezměnil ani Vávrův střelecký pokus v závěru po rohu Nováka, který letěl příliš vysoko.

FK Slavoj Český Krumlov - SK Jankov 0:2 (0:0)

Branky: 49. a 58. Prenner. Rozhodčí: Macko - Krauskopf, Kroutl. ŽK: 2:0 (Svoboda, Wagner). Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Diváci: 115.

Č. Krumlov: Trnka (60. Šesták) - Beránek (46. Švec), Kabele, Svoboda (79. Šára), Kuna - Persán (46. Savytski), Vávra, Novák, Strapek (60. Wagner) - Tauber (76. Filip), Růžička.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Honner, Lošek, Popelka (57. Hüttner, 73. Kočer) - Klíma, Kollár, Kroneisl, Prenner (85. Prediger), Lovička (75. Rytíř) – Sedlic.

Nejlepší hráči: Novák - Prenner, Lošek, Beránek (celý tým)

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová