Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jakub Kubovský: Trénovat s áčkem byla pro mě velká pocta a radost

 
úterý, 2. června 2020, 22:01

Táborsko – Jedním z mladých fotbalistů, kteří dostali minulý měsíc příležitost trénovat a hrát s A týmem FC MAS Táborsko, byl 18letý Jakub Kubovský.

S fotbalem tento mladík začínal v pěti letech ještě v tehdejším Spartaku MAS Sezimovo Ústí. Pravé křídlo hraje za tým U19, kde ho trénují Zdeněk Procházka a Jaroslav Passler.

Asi týden před startem květnové přípravy A týmu mu šéftrenér SCM Kamil Tobiáš sdělil, že se připojí právě k prvnímu mužstvu. „Byla to pro mě velká pocta a radost. Než jsem přišel do kabiny, byl jsem trošku nervózní, ale super kolektiv mě toho zbavil,“ svěřil se mladý křídelník.

Ten během květnového bloku samozřejmě hovořil i s trenérem Miloslavem Brožkem, který mu řekl, že je rychlý, energický hráč a radil mu, ať zapracuje na jemné technice. „Samotné tréninky pod jeho vedením jsem si moc užil. Ze začátku byly nejtěžší intenzita a rychlost, v jakých tréninky probíhaly, ale později jsem si na to zvykl,“ vypráví Jakub Kubovský, který nastoupil do zápasu proti Slavii Praha B.

„Odehrál jsem 35 minut. Na hřišti jsem se cítil skvěle, chvilku mi trvalo, než jsem se dostal do tempa, ale jinak jsem měl ze hry dobrý pocit,“ usmál se mládežnický talent FCT.

O své budoucnosti má Jakub jasno: „Mojí prioritou je úspěšně dodělat maturitu a nadále se věnovat fotbalu v Táborsku.“

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko