Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Aktuální příprava Táborska. Od 27. dubna se bude připravovat společně

 
pondělí, 20. dubna 2020, 18:58

Táborsko – Profesionální fotbalisté se dnes, v pondělí 20. dubna 2020, mohli vrátit do práce a při dodržení všech „protivirových“ a hygienických podmínek začít trénovat.

A je na tom třetiligový A tým FC MAS Táborsko? Trenér prvního mužstva Miloslav Brožek sdělil, že hráči se od 6. dubna připravují v domácích podmínkách individuálně. „Připravil jsem pro mě třítýdenní tréninkový plán, jehož cílem je rozvoj obecné vytrvalosti. Program obsahuje pestrou škálu běhů, které v takové kombinaci není možné zahrnout do běžného tréninkového procesu,“ uvedl trenér.

Jedná se o delší, stření i krátké běžecké úseky se střídáním intenzity vše s ohledem na tepovou frekvenci, rychlost, vzdálenost a délku odpočinku. Po dvou týdnech mají hráči v nohách cca 130km zátěže.

„S hráči pravidelně komunikuji o jejich výkonech, pocitech a aktuálním stavu. Zpětná vazba je důležitá nejenom pro trenéry, ale hlavně pro hráče, aby se vzdělávali a vždy věděli, proč co dělají a uměli do budoucna s touto zkušeností pracovat. Tréninky jsou sledovány přes online aplikaci,“ vysvětlil hlavní kouč.

Mimo tento zadaný tréninkový plán hráči sami posilují, pracují s míčem, věnují se regeneraci a doplňkovým pohybovým aktivitám, které umožňuje současný stav.

Změna od 27. dubna

Změna nastane příští pondělí. Od 27. dubna začne A tým FC MAS Táborsko ve skupinách trénovat společně. „Opět nás čeká třítýdenní cyklus, ale se zaměřením na vedení míče, přihrávku a zakončení. Čas zatížení se zkrátí a zintenzivní. Jsem zvědav na odezvu připravenosti každého hráče po prvním bloku,“ přemýšlí Miloslav Brožek.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle