Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Jankově se diváci nenudili. Dramatický závěr okořenily dvě neproměněné penalty!

 
neděle, 9. dubna 2017, 19:13

V neděli odpoledne zavítal do Jankova jeden z velkých favoritů celé soutěže. Motorlet v podzimní části nabral lehkou ztrátu na duo K. Vary, Čížová a na jaře zatím stoprocentně plní plány vedoucí duo dostihnout. Do Precis arény cestoval z hlavního města se čtyřmi výhrami v řadě a navázat na tuto sérii chtěl samozřejmě i na jihu Čech.

Domácí vstupovali do utkání jako outsider, ovšem s velkým odhodláním porvat se o jakýkoliv bodový zisk, který by jim pomohl v cestě za záchranou celostátní soutěže.

Podle předpokladů se hrálo více na polovině domácího celku. Hosté působili hodně fotbalově, ale během první půle branku nevstřelili. To se naopak podařilo domácím, kteří v 34. minutě po Bürgerově hlavičce a dorážce Lukáše Voráčka šli do vedení.

Motorlet si následně vytvořil velký tlak a Jankovští s velkou dávkou štěstí neinkasovali. A tak minutu před poločasem využil otevřenější obrany Tomáš Smékal a sólo z poloviny hřiště přetavil ve druhý gól - 2:0!

Jenže hned v 51. minutě se hlavou prosadil Jiří Sodoma a zadělal na pěkné drama. A to se potvrdilo. Motorlet vyvinul drtivý tlak a při domácích stáli všichni svatí.

Totální vyvrcholení přišlo v posledních minutách. V 89. minutě byl faulován Smékal, ale rozhodnutí odmítl z pokutového kopu Sedlic. A když v 91. minutě dostali tutéž výhodu hosté, v Jankově nejeden fanoušek omdlel. Lukáš Hejníček však vystihl směr Jiřího Sodomy a penaltu chytil. Jankov si vybral obrovskou kupu štěstí, ale tři veledůležité body uhájil!


SK Jankov - FK Motorlet Praha 2:1 (2:0)

Góly: 34. Voráček, 44. Smékal - 51. Sodoma.

Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Kouba. Delegát: Mrázek. ŽK: 3:2 (Bürger, Lošek, Beránek - Sodoma, Grégr. Diváci: 248.


SK Jankov: Hejníček - Jirkovský, Popelka, Lošek, Zajíc - Bürger, Maršán (65. Sedlic), Voráček (75. Mužík), Rytíř (81. Beránek) - Šebelka - Smékal (90. Cimerhanzl). Trenér Ivo Čech.

Motorlet: Grégr - Salašovič, Klein, Kotrba (74. Zdichynec) - Karbulka (46. Kučera), Koukal, Rajnoch, Hájek (65. Měska), Podzemský - Sodoma, Laušman (59. Pyšek). Trenér Martin Poustka.

Nejlepší hráči: celý tým - Grégr, Rajnoch.


Napsal(a) SK Jankov | Foto Michal Průcha