Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Protivíně chtějí udržet na podzim vydobyté pozice

 
pátek, 20. března 2020, 17:45

Protivín – Za oprávněnou štiku podzimní části Ondrášovka krajského přeboru byl oprávněně přirovnáván FK Protivín, který se téměř celou dobu držel na druhé příčce. Až ztráty v posledních třech kolech jej odsoudili k přezimování za ambiciózní trojicí. Fotbal v Protivíně si letos připomene významné klubové výročí – kulatých 100 let. Na hřišti U Obory chystají na léto okázalé oslavy. Trenér Miroslav Říha by rád navázal na historické sezony Protivínských v KP, kdy v rozmezí let 1983-1984 a 1990 skončili na druhém a dvakrát třetím místě.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
S přípravou jsem byl spokojený, podmínky jsme měli výborné, jenom nevím, co s námi i ostatními udělá přerušení soutěže. Samozřejmě respektuji rozhodnutí vlády, protože zdraví je skutečně na prvním místě.

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
Ano, Tomáš Blažek se vrátil na Hradiště a přišel Lukáš Reidinger z Milenovic. Lukáš je místní kluk, který v Protivíně již hrál, takže vím, co od něho očekávat. Hlavně je to poctivý a důrazný hráč, kterého chce mít každý na své straně barikády. Samozřejmě od něj očekávám zvýšení konkurence v defenzivních řadách a hlavně důraz v pokutovém území, kde nás tlačí pomyslná bota.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Chceme pokračovat v tom, jak jsme se prezentovali v podzimní části, tedy dominance na míči, rychlý přechod a kolektivní vystupování. Diváci tam musí vidět vášeň a srdíčko. Právě herní projev je náš cíl, umístění v tabulce je pouze moje přání a tím je minimálně udržet stávající postavení.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Lukáš Reidinger (Milenovice)
Odešli: Tomáš Blažek (TJ Hradiště)

SOUPISKA FK PROTIVÍN

Brankáři: Marek Hanus
Obránci: Miroslav Zach, Dominik Uhlík, Radek Vojta, Lukáš Reidinger, Ion Dan, Jaroslav Vojík, Jaroslav Mikulenka, Václav Rothbauer, Jan Novotný
Záložníci: Zbyněk Vorel, David Bečvář, Patrik Hrachovec, Michal Nedvěd, Aliaksandr Hrynevich, Buko Leroy, Martin Fiala, Tomáš Janeš, Radim Cvachovec
Útočníci: Jaromír Vorel, Adam Kasík, Martin Říha

Realizační tým
Trenér:
Miroslav Říha. Vedoucí mužstva: Vlastimil Mikulenka. Kustod: Bohuslav Jarolímek. Zdravotnice: Eva Mikulenková.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 
Reklama