Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes porážku mám z utkání dobrý pocit, říká trenér Čížové Satrapa

 
úterý, 10. března 2020, 13:24

Čížová – Jarní divizní premiéru má za sebou nově složený tým čížovského Sokola. Základní jedenáctka se tvořila teprve v minulém týdnu a na trávníku to bylo chvilkama vidět.

Čížová v domácím prostředí podlehla mužstvu Rokycan výrazně 1:5, trenér Milan Satrapa ale nijak zklamaný nebyl. "Na to, že mužstvo stále skládáme za pochodu, mám z utkání docela dobrý pocit," byla jeho první slova po úvodním jarním utkání.

Čížová prohrávala v poločase 0:2, v 58. minutě ale kapitán Zahrádka snížil na rozdíl jediného gólu a domácí vycítili šanci. "Ještě deset minut jsme pak živili naději na dobrý výsledek. Mohli jsme dát druhý gól, to se však nepovedlo, a když jsme pak po našich chybách inkasovali dva góly v rychlém sledu na 1:4, bylo prakticky po zápase," uvedl 51letý kormidelník Satrapa.

Příště nastoupí i Bohánek

Citelně mu chyběl zraněný záložník Bohánek, jenž by měl být v příštím zápase v Berouně už k dispozici. Do utkání ale zasáhla čerstvá posila Michael Azilinon. Bývalý hráč pražské Slavie hrál na podzim třetí ligu v Benešově. "Určitě má v sobě potenciál, jen se ještě potřebuje víc sžít s kolektivem. To je ostatně úkol celého mužstva, aby si hráči na sebe zvykli," říká k sehrání týmu, které bude chvilku trvat.

Podle něj Čížová v prvním utkání trochu doplatila na vlastní specifické hřiště. "Máme nový a mladý manšaft a většina hráčů byla zvyklá hrát na větším hřišti, kde měli na všechno víc času. Na menším hřišti je to jiné," zaregistroval Milan Satrapa.

Potěšili ho i diváci. Na zápas si našlo cestu 154 diváků, což je na Čížovou velice solidní návštěva. Víc fanoušků přišlo pouze na dva podzimní duely s Hořovickem a vedoucími Přešticemi. "Lidé byli zvědavi, jak se noví hráči popasují s divizí. Přišlo jich dost a byli fajn," chválí příznivce čížovský kouč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach