Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zabojovat o třetí příčku, má v plánu kouč Soběslavi Radek Hajič

 
pátek, 6. března 2020, 17:33

Soběslav – V kádru Spartaku nedošlo v zimní pauze k zásadním změnám. V útoku už neuvidíme Dvořáka, na druhou stranu se soběslavským činovníkům konečně podařilo získat druhého brankáře k jedničce Kuníkovi. Do odvetné části vstoupí Soběslav na trávníku Sedlčan a podle slov kormidelníka Radka Hajiče by na jaře ještě mohla vylepšit podzimní umístění na pátém místě.

Jak u vás probíhala zimní příprava na jarní část? Stačili jste odtrénovat, co jste si naplánovali?
Zimní příprava pro nás začala poměrně brzy. Trénujeme už od 6. ledna a myslím, že jsme trénovali v rámci možností kvalitně. Splnili jsme to, co jsme si naplánovali, včetně povedeného soustředění v Tasovicích. Druhá stránka je, jak k tréninkovému procesu někteří kluci přistoupili. Musím přiznat, že z tohoto pohledu jsem trochu rozladěn.

Na co jste se během zimní přípravy zaměřili?
Trénujeme standardně podle podmínek, které máme. Nemáme UMT, takže těžko můžeme dělat věci, na kterých bychom potřebovali zapracovat, jako třeba v Dynamu. Musíme prostě vycházet z podmínek, které máme k dispozici...

Kolik jste odehráli přípravných zápasů a co vám ukázaly?
Odehráli jsme sedm zápasů, s výsledky spokojený jakžtakž jsem, s naší hrou nikoli... Tvář nám ukázal zápas v Tasovicích, kde kluci ukázali, jaké mají možnosti, a jakou hrou bychom se chtěli prezentovat. Mrzí mě generálka s Č. Krumlovem, tam bohužel měli hlavy nastavené na všechno, jen ne na fotbal, proto to taky tak dopadlo.

Došlo k nějakým změnám v kádru nebo budete v jarní části hrát víceméně ve stejném složení?
Změny nejsou nijak výrazné. Odešel Dvořák, jak jsme už psali, vrátil se Milan Mazouch, prosadit se pokouší Daniel Svoboda, na hostování přišel mladý brankář Tomáš Duchoň. V Sedlčanech vyběhne na trávník osvědčená sestava.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem? Máte nějaké umístění, na které byste chtěli dosáhnout?
Fotbalem, který nám zajistí dostatečný počet bodů na záchranu. Fotbalem, který bude bavit hráče, diváky, i nás trenéry a vedení. Jestli se to povede, uvidíme už brzo. Mým přáním je bojovat o třetí místo, myslím si, že mužstvo na to má, ale přání je jedna věc, realita druhá. Nechme se překvapit.

Co celkově čekáte od jarní části divize?
Zopakuji větu z předchozí odpovědi. Nechme se překvapit, doufám, že se bude rozhodovat na hřišti...

Jak se po dlouhé zimní přestávce osobně těšíte na mistrovské boje?
Radši bych jezdil někde v teple na kole nebo motorce, ale ano, příprava už byla dlouhá, je do toho třeba pořádně vlítnout. Takže se těším.

Změny v kádru

Přišli: Daniel Svoboda (Rakousko), Tomáš Duchoň (Táborsko), Milan Mazouch (přerušená činnost)
Odešli: Martin Dvořák (Kamenice n. Lipou) Dominik Suda (zranění)

Soupiska FK Spartak Soběslav pro jaro

Brankáři: Martin Kuník, Tomáš Duchoň
Obránci: Jan Suchan, Jan Boháč, Lukáš Podráský, Vojtěch Bouška, Vojtěch Zeman, David Maršík, Michal Hromada
Záložníci: Milan Mazouch, Petr Bouchal, Filip Vaněk, Vojtěch Žalda, Aleš Kutner, Matyáš Brabec, Daniel Svoboda
Útočníci: Matouš Varačka, Tomáš Mazouch

Realizační tým
Trenér:
Radek Hajič. Asistent trenéra: Vladimír Hanzal. Vedoucí mužstva: Michal Lemberka. Kustod: Stanislav Štosek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Spartak Soběslav