Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí příprava gól nepřinesla. Ledenice remizovaly s Dřítní

 
středa, 4. března 2020, 09:55

Třeboň – Ani jeden gól neviděla hrstka diváků, která zavítala na přípravný zápas TJ Slavoj Ledenice – TJ Dříteň. Utkání, které se hrálo na UMT v Třeboni pod slabým osvětlením, bylo místy oboustranně zbytečně vyhecované.

O něco více ze hry měli hráči Dřítně, kteří dokázali využívat časté ledenické nepřesnosti při rozehrávkách k rychlým brejkům. V prvním poločase musel několik nepříjemných situací řešit brankář Josef Svoboda a jednou zachránila Slavoj i branková konstrukce. Ve druhé půli měl pak dost práce i střídající Josef Mařík, kteří dvakrát zlikvidoval soupeřům únik. Jelikož ale ani žádný útok Ledenic k brance nevedl, skončil zápas 0:0.

Po delší době zkusil návrat na hřiště po zranění kolene i kapitán Jan Pavlík, ale bohužel musel kvůli přetrvávajícím problémům opustit hřiště už po deseti minutách hry. Zápas byl místy z obou stran zbytečně vyhecovaný a je důležité, že se nikdo další nezranil…

Stanislav Jindra, trenér Ledenic: „Ani ve třetím utkání jsme bohužel nebyly kompletní, ale i tak už naše hra snesla přísnější měřítko. Po náročném soustředění jsme odehráli dobrý zápas, kdy byly šance na obou stranách, ale gól jsme nevstřelili. Utkání bylo vyrovnané a děkuji soupeři za to, že i přes občasné emoce bylo odehráno bez nějakých větších excesů, což se někdy v přátelských utkáních stává. V neděli nás čeká zápas s týmem Hrdějovic, který nás opět dost prověří, neboť se jim velmi povedla účast na Hlubocké zimní lize. Naše výkony se každým zápasem zlepšují a doufám, že to bude tak i pokračovat a budeme na soutěž dobře připraveni.“

TJ Slavoj Ledenice – TJ Dříteň 0:0

Ledenice: J. Svoboda (45. Mařík) – Princl, Švarc, Fošum, Čermák – Kožant, Kadlec, Hinterhölz, Šrajer – Winkler, Pavlík. Hokejově střídali: Havelka, Babka, Štrosser, Kubec, Hrubý.

 

Mládí a stáří vedle sebe. Hinterhölz nastoupil poprvé v základu

Třetí přípravný zápas mezi Slavojem Ledenice a TJ Dříteň gól nenabídl. Celý zápas odehrál na pozici středního záložníka sedmnáctiletý Václav Hinterhölz, který si poprvé vyzkoušel úzkou spolupráci se zkušeným Miroslavem Kadlecem.

Václav Hinterhölz uplynulý týden s týmem absolvoval celé náročné kondiční soustředění a patří mezi hráče, kteří v zimě chodí často i na tréninky. A v utkání s Dřítní to bylo znát. Zápas zvládl bez jediné pauzy (hráči střídali hokejově) a vydržel držet tempo po celý průběh.

„Soustředění jsem si užil. Trenéři nám stejně jako v trénincích dávali pořádně zabrat, ale myslím si, že i díky tomu se cítím kondičně lépe. Kondiční část přípravy mi tolik nevadila, i když už jsem toho měl na soustředění docela dost,“ uvedl po utkání s úsměvem Hinterhölz. „Na balon se samozřejmě těšíme. Ve středu nás čeká první herní trénink. Bude to zase změna.“

Proti Dřítni hrál Hinterhölz na pozici středního záložníka a svou roli zvládl důstojně. „Hrálo si mi tam skvěle. Byl jsem i mile překvapen, že jsem fyzicky stačil a cítil se dobře. Musím se ještě hodně zlepšit v plno věcech, ale tenhle post mi seděl.“

Ve středu pole nastoupil vedle nejzkušenějšího hráče Ledenic Miroslava Kadlece, se kterým si tak poprvé vyzkoušel úzkou vzájemnou spolupráci. „S Mírou se mi hrálo velmi dobře a myslím, že by nám to mohlo klapat. Podle mě jsme jako tým odehráli zatím nejlepší zápas v přípravě. Musíme se vyvarovat chyb. Na tom je potřeba také ještě pracovat. I já jsem několik balonů zbytečně pokazil.“

Na Ledenice už čekají jen dva přípravné zápasy a pak ostrý start v Třeběticích, kde půjde o velmi důležité body. Jestli Hinterhölz znovu nastoupí v základní sestavě, je ještě brzo předpovídat. V přípravě s Hrdějovicemi a Borovany si o to ale může říct.

„Vaška Hinterhölze jsme chtěli na této pozici vyzkoušet, protože to hrál v mládežnických kategoriích. V zápase udělal sice několik chyb, ale zároveň se nebál nabízet a snažit se o rozehrávku. Od Míry Kadlece se toho může hodně naučit a je to pro nás jedna z alternativ pro mistrovské zápasy,“ uvedl na jeho adresu trenér Stanislav Jindra.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama